Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация-1000-1100 лв

Featured Replies

преди 6 минути, www543 написа:

Охладителя,който си предложил за процесора задължителен ли е?също така може ли да се овърклоква тази конфигурация?поддържа ли се тази опция от дъното и процесора!?

Извинявай, но си много мързелив и нахален.Отговорите може да ги намериш за пет минути в нета, а не да чакаш всичко наготово.

• Отговори 85
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 8 минути, Lpool написа:

Извинявай, но си много мързелив и нахален.Отговорите може да ги намериш за пет минути в нета, а не да чакаш всичко наготово.

Извинявам се но в момента съм на работа и имам ограничено време.

• Автор
преди 6 часа, Lpool написа:

Прочетох,видях,спокойно!но защо само1 не ми е ясно,защо се продава без охладител а във клиповете ънбоксването го дават да върви със охладителя.

1800X, 1700X и 1600X се продават без охладител без значение какви клипове си гледал. 

Примерно 1400 е с най-смотания охладител Wraith Stealth тъй като процесора се води с TDP 65W.

1500X и 1600 са с по-добър охладител но в момента 1600Х излиза по-евтино и от двата.

Да като му сложиш охладител за 38 лв. цената му се вдига но минимално а получаваш по-добър процесор с по-добър охладител.

Ако мислиш че нещо те ебавам ето го 4 ядрения - http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-RYZEN-5-1500X-3.7GHZ-AM4/

А ето колко излиза 6 ядрения заедно с охладител - http://nikem-bg.net/cart/57915p1r60702p1rf.html

Разликата е 10 лв. Колкото до по-слабия 1600 без Х той пък излиза даже някой лев отгоре (най-ниската цена която открих е 345 лв.).

п.с. Между другото и на официалната страница на АМД ако погледнеш на спецификации ще прочетеш; Thermal Solution; Not included.

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-1600x

• Автор
преди 4 часа, Roujin Z написа:

1800X, 1700X и 1600X се продават без охладител без значение какви клипове си гледал. 

Примерно 1400 е с най-смотания охладител Wraith Stealth тъй като процесора се води с TDP 65W.

1500X и 1600 са с по-добър охладител но в момента 1600Х излиза по-евтино и от двата.

Да като му сложиш охладител за 38 лв. цената му се вдига но минимално а получаваш по-добър процесор с по-добър охладител.

Ако мислиш че нещо те ебавам ето го 4 ядрения - http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-RYZEN-5-1500X-3.7GHZ-AM4/

А ето колко излиза 6 ядрения заедно с охладител - http://nikem-bg.net/cart/57915p1r60702p1rf.html

Разликата е 10 лв. Колкото до по-слабия 1600 без Х той пък излиза даже някой лев отгоре (най-ниската цена която открих е 345 лв.).

п.с. Между другото и на официалната страница на АМД ако погледнеш на спецификации ще прочетеш; Thermal Solution; Not included.

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-1600x

Ok тази ще е но може би ще трябва да добавя още 8рам сега а пък Ssd по нататък 

преди 22 часа, www543 написа:

Ех добре добрее  почти ме навихте за АMD ,незнам. Преди време имах лаптоп на AMD и грееше много чак изключваше! 

Ок може ли да ми направите тогава готова конфигурация със линк с количка и направо да поръчвам ако реша със всичките му там компоненти.Просто незнам примерно 1060 Gtx_на коя адм карта е еквивалент съответно процесор/Амд/интел!! 

Искам максимална производителност за тези пари 1200 ако може да се спазят изискванията които съм посочил това е ! 

Ако  ще  е Адм да речем,също държа дъното да подлежи на по нататъчен ъпгрейд от към по новите процесори ,памети и тн.

Казваш е не си трол, но със държанието ти досега не показва обратното изобщо. Толкова ли е трудно да прочетеш едно-две ревюта и да видиш колко сериозно е подобрението във енергоефективността и производителността спрямо Buldozer/Piledriver ? 

Еквивалент на GTX 1060 6gb е RX 580 8GB. GTX 1060 3GB = RX 570 4GB. R3 1200/1300X/2200G = i3 8100. i5 8400 = R5 1600/1600X/2600/2600X. R5 1400/1500X/2400G са между тях.

преди 13 часа, Raze написа:

Няма как за без пари да имаш и изисквания. Видеокарта, която да ги спазва донякъде, е поне половината от сумата (GTX 1060 6 GB), а за всичко на максимум и 60+ кадъра отиваш само около 900+ лева за видеокарта (GTX 1070), както ти казах. От там нататък ще ти трябва поне 4 ядрен процесор, който да поддържа и HT, за да ти вървят гладко игрите и да имаш минимален bottleneck. Още колко човека и колко пъти трябва да ти го напишем, че с дадения бюджет няма как да имаш такива изисквания? А видеокарта втора ръка без гаранция поне година въобще не си и помисляй да вземаш, за да не си поредния, който ще пусне тема, че е купил ползвана видеокарта и не работи. Дори и с гаранция има риск, понеже не се знае какво е правено с видеокартата и дали ще важи тази гаранция. Не включвам само този форум.

Нови GTX 1060 6GB се намират и за доста под 600 лева, а 1070-ки и за доста под 800. Рециклирана карта и аз мисля че е глупава покупка, по-добре втора ръка със поне 12 месеца остатъчна гаранция, но трябва да е под 400 лева за да си струва (RX 480/580 8GB/1060 6GB). И естествено продавача трябва да не е леке. В крайна сметка не знам защо пишем, май е типичната тролска тема.

преди 46 минути, www543 написа:

Ok тази ще е но може би ще трябва да добавя още 8рам сега а пък Ssd по нататък 

Последен напън...Щом ще увеличаваш бюджета на 1300+ то по-добре второ поколение R5 2600, или тук за още по-малко. Вярно е че идва със Wraith Stealth, но дори и със него ще работи на доста високи честоти, в резултат ще е по-бърз и по-евтин от R5 1600X със охладител. За BF1 би трябвало да знаеш че 8gb рам няма да ти стигне, освен ако не сваляш драстично настройки може би. Като гледам колко рам гълта BO4 Battle Royale то 8GB ще е абсолютния минимум със намалени настройки, молейки се да я оптимизират до излизането й.  Щом нямаш твърд диск си купи поне 240GB SSD, защото 120GB и без това не е добър избор. По-късно твърд диск за сторидж. Чаркове от никем + видео карта + процесор. До тук 1180 лева без доставките. Със един модул системата ще е спъната и ще е хубаво да купиш първо още един модул (същия), за да работят в двуканален режим. След това твърд диск. Ако прецениш че не искаш игри на стойност над 280 лева то се ориентирай към някой от по-евтините модели GTX 1060 6GB.

преди 46 минути, www543 написа:

• Автор
преди 45 минути, Inno написа:

Казваш е не си трол, но със държанието ти досега не показва обратното изобщо. Толкова ли е трудно да прочетеш едно-две ревюта и да видиш колко сериозно е подобрението във енергоефективността и производителността спрямо Buldozer/Piledriver ? 

Еквивалент на GTX 1060 6gb е RX 580 8GB. GTX 1060 3GB = RX 570 4GB. R3 1200/1300X/2200G = i3 8100. i5 8400 = R5 1600/1600X/2600/2600X. R5 1400/1500X/2400G са между тях.

Нови GTX 1060 6GB се намират и за доста под 600 лева, а 1070-ки и за доста под 800. Рециклирана карта и аз мисля че е глупава покупка, по-добре втора ръка със поне 12 месеца остатъчна гаранция, но трябва да е под 400 лева за да си струва (RX 480/580 8GB/1060 6GB). И естествено продавача трябва да не е леке. В крайна сметка не знам защо пишем, май е типичната тролска тема.

Последен напън...Щом ще увеличаваш бюджета на 1300+ то по-добре второ поколение R5 2600, или тук за още по-малко. Вярно е че идва със Wraith Stealth, но дори и със него ще работи на доста високи честоти, в резултат ще е по-бърз и по-евтин от R5 1600X със охладител. За BF1 би трябвало да знаеш че 8gb рам няма да ти стигне, освен ако не сваляш драстично настройки може би. Като гледам колко рам гълта BO4 Battle Royale то 8GB ще е абсолютния минимум със намалени настройки, молейки се да я оптимизират до излизането й.  Щом нямаш твърд диск си купи поне 240GB SSD, защото 120GB и без това не е добър избор. По-късно твърд диск за сторидж. Чаркове от никем + видео карта + процесор. До тук 1180 лева без доставките. Със един модул системата ще е спъната и ще е хубаво да купиш първо още един модул (същия), за да работят в двуканален режим. След това твърд диск. Ако прецениш че не искаш игри на стойност над 280 лева то се ориентирай към някой от по-евтините модели GTX 1060 6GB.

Изказ да кажеш да сменя процесора на конфигурацията на# Roujin Z#който е направил и вместо хард диск временно да карам със ssd-то!?

преди 16 минути, www543 написа:

Изказ да кажеш да сменя процесора на конфигурацията на# Roujin Z#който е направил и вместо хард диск временно да карам със ssd-то!?

Каквото исках да предложа го предложих многократно. Няма как да побереш 6-ядрен във тези 1200 лева. Няма и как да побереш 16гб във тези 1200 лева, ще трябва да купиш R3 1200 и по-малко SSD или 1060 3гб/rx 570/580 4GB и ще си отново без твърд диск. Като ще влагаш 1300лв. по-добре вложи тези 80-120 лева във рам, защото със 8гб. ще имаш проблеми. Също не падай под GTX 1060 6GB/ RX 580 8GB ако искаш да не си дърпаш косите, важи със особена сила за GTX 1060 3GB.

• Автор

Благодаря на всички и на Roujin за предложената конфигурация.Бюджета вече е 1300 ,добре дошли са и други предложения от вас със молба за директен линк към количка евентуално при  пристъпване към поръчка .Ще изчакам още оферти и тогава ще реша какво да правя поздрави!!

преди 8 часа, www543 написа:

Бюджета вече е 1300 

От един магазин и да е от България ще трябва да вдигнеш бюджета на 1600лв. за да се изпълнят условията ти.

• Автор
преди 1 час, Lpool написа:

От един магазин и да е от България ще трябва да вдигнеш бюджета на 1600лв. за да се изпълнят условията ти.

Съжалявам но мога да кача до 1350 макс!

• Автор

http://nikem-bg.net/cart/57915p1r60702p1r58300p1r58147p2r58907p1r60465p1r55051p1r58250p1r58394p1rf.html

Мисля да е това какво ще кажете!?това е конфигурацията на /Roujin/само добавих още 1 плочка рам от същата и 1 ssd но незнам то дали пасва на тази конфигурация вие ще кажете!

Става. Само да не се наложи да сменяш видеокарта след време, аз бих дал поне към 600 лева за GTX 1060 6 GB, освен ако не мислиш да ъпгрейдваш след време. За някои игри ще е нужно да намалиш доста настройките за 60 кадъра, а за други и това може да не е достатъчно.

• Автор
преди 12 минути, Raze написа:

Става. Само да не се наложи да сменяш видеокарта след време, аз бих дал поне към 600 лева за GTX 1060 6 GB, освен ако не мислиш да ъпгрейдваш след време. За някои игри ще е нужно да намалиш доста настройките за 60 кадъра, а за други и това може да не е достатъчно.

Знам но мисля след време да ъпгрейтна видеото със 1060 да речем или 1070.

Махни го тва тъпо ссд и си вземи свястна видео карта (rx580/gtx1060) - 50% са по-мощни от 1050ти. На път си да спестиш от най-важния компонент за 1 геймърска конфигурация, само и само заради ссд, което може да добавиш по всяко време и не е задължително.
Също и ако трябва, ако нямаш достатъчно пари и без ссд-то, махни плочата рам и остани с 8. Разбери, няма по-важен компонент от видео картата - ще съжаляваш по-късно.
Добавянето на рам/ссд ще ти излезе МНОГО ПО-ЕВТИНО от смяна на видео карта в бъдеще.

Редактирано от Gam3FrOzEn (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, Gam3FrOzEn написа:

Махни го тва тъпо ссд и си вземи свястна видео карта (rx580/gtx1060) - 50% са по-мощни от 1050ти. На път си да спестиш от най-важния компонент за 1 геймърска конфигурация, само и само заради ссд, което може да добавиш по всяко време и не е задължително.
Също и ако трябва, ако нямаш достатъчно пари и без ссд-то, махни плочата рам и остани с 8. Разбери, няма по-важен компонент от видео картата - ще съжаляваш по-късно.
Добавянето на рам/ссд ще ти излезе МНОГО ПО-ЕВТИНО от смяна на видео карта в бъдеще.

Може би си прав ,но някои игри ще искат над 8 GB рам,но ако направя така както казваш колко ще ми излезне със една от двете карти?

преди 4 минути, www543 написа:

Може би си прав ,но някои игри ще искат над 8 GB рам,но ако направя така както казваш колко ще ми излезне със една от двете карти?

При възможност остави другите 8гб, но ако трябва да избираш между по-силна видеокарта и рамта - избери видеокартата. 8гб допълнително не могат да ти дадат тази 50% разлика в кадрите, която ще направи видео картата.
Без ССД, и с 2 плочи рам. 50-100лв отгоре - 1510-1560, в зависимост от версията на модела (1060 са 3/6гб; 580 са 4/8гб )
Без плочата рам и ссд влизаме в диапозона 1400-1450лв

• Автор
преди 2 минути, Gam3FrOzEn написа:

При възможност остави другите 8гб, но ако трябва да избираш между по-силна видеокарта и рамта - избери видеокартата. 8гб допълнително не могат да ти дадат тази 50% разлика в кадрите, която ще направи видео картата.
Без ССД, и с 2 плочи рам. 50-100лв отгоре - 1510-1560, в зависимост от версията на модела (1060 са 3/6гб; 580 са 4/8гб )
Без плочата рам и ссд влизаме в диапозона 1400-1450лв

Мисля че си  прав благодаря ще видя тогава дали да не те послушам,но нека те попитам още нещо.Може ли примерно да сложа само 250 гб ssd без хард диска и да карам така а по нататък да си сложа 1 за сторидж?

преди 2 минути, www543 написа:

Мисля че си  прав благодаря ще видя тогава дали да не те послушам,но нека те попитам още нещо.Може ли примерно да сложа само 250 гб ssd без хард диска и да карам така а по нататък да си сложа 1 за сторидж?

Можеш. Аз бих направил обратното, защото 250гб е много малко - но и така става.

• Автор
преди 1 минута, Gam3FrOzEn написа:

Можеш. Аз бих направил обратното, защото 250гб е много малко - но и така става.

Ок мерси! ще си помисля как да стане.

Последен съвет, при възможност избери 6гб версия на 1060 (видео паметта на 3гб версия ще започне да не достига след известно време и ще имаш проблеми в някои игри, освен ако не намалиш малко настройките, които ядат много врам).

За амд-то (rx580), този съвет е с по-малка сила, защото 4гб са като цяло добре, а 8гб-та версия е леко излишна (едва ли ще използваш повече от 4-5гб в FHD резолюция).

• Автор

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Phantom-Gaming-X-Radeon-RX580-8G-OC/

Така с тази ли карта !? да но излиза повече кинти от 1400 както каза или друга карта имаш предвид?Ако не те затруднява можеш ли точните модели на тези карти да ми ги пратиш със линк

преди 6 минути, www543 написа:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Phantom-Gaming-X-Radeon-RX580-8G-OC/

Така с тази ли карта !? да но излиза повече кинти от 1400 както каза или друга карта имаш предвид?Ако не те затруднява можеш ли точните модели на тези карти да ми ги пратиш със линк

http://nikem-bg.net/computer-components/POWERCOLOR-AXRX580-4GBD5-3DHDV2-OC/

http://nikem-bg.net/computer-components/Palit-GTX1060-DUAL-6GB-GDDR5-256bit-NE51060015J9D/

Тези имах предвид като пресметнах горе-долу парите в по-предния ми пост. Изчакай и другите да кажат кои модели са по-добрите, защото не съм сигурен, и да не те заблуда.

• Автор
преди 4 минути, Gam3FrOzEn написа:

http://nikem-bg.net/computer-components/POWERCOLOR-AXRX580-4GBD5-3DHDV2-OC/

http://nikem-bg.net/computer-components/Palit-GTX1060-DUAL-6GB-GDDR5-256bit-NE51060015J9D/

Тези имах предвид като пресметнах горе-долу парите в по-предния ми пост. Изчакай и другите да кажат кои модели са по-добрите, защото не съм сигурен, и да не те заблуда.

Ок мерси! почти съм на финала  както казваш ще изчакам за уточнение кой модел,но този втория не го бях видял и мисля ,че ми допадна тази 1060 6 -гигабайтовата

Ориентирай се към видеокарта с повече памет - 6 или 8+ ГБ, игрите ползват все повече, дори и на 1080p резолюция, аз съм с 4 GB VRAM и на моменти съм на ръба. За около 40 лева отгоре вземаш двойно повече памет:

http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-COLOR-AXRX580-8GBD5-DHDM/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.