Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


ако int = 0;

и после му зададеш да дава по едно число отгоре след натискане на бутон с i++;

как мога да запазя последното дадено число от i след рестарт на програмата?

Примерно i++; System.out.println(i); натиснал съм 50 пъти бутона и стигнало до 50 но след рестарт пак ще започне

от 0.

Въпроса ми е как да продължи от 50? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инициализираш си "i" преди началото на цикъла, пазиш стойността във файл или база данни, за да не се загуби след рестарт на програмата и си я зареждаш при стартиране.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това на какъв програмен език? Какво си написал до момента и каква точно е задачата?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва ти да работиш с fopen После затваряш файла с fclose. След това вместо да инициализираш i с нула преди инкрементиране/цикъл трябва да прочетеш от файла, който си създал и да използваш функцията atoi.
Това означава минимум да има и  switch. Задачката не е сложна, но е занимателна.
Функциите идват от C и параметрите им са идея по-различни от тия в C++ типичните като cout.

преди 3 минути, Raze написа:

Това на какъв програмен език? Какво си написал до момента и каква точно е задачата?

Java. Аз дадох решение за C++ С Java не съм запознат, а чак после погледнах....


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В мрежата има толкова много информация, че просто трябва да си направиш труда да потърсиш малко.

https://www.google.com/search?num=20&ei=0dy9W63DGebOrgTejIiQBA&q=java+keep+value+in+file&oq=java+keep+value+in+file&gs_l=psy-ab.3..0i22i30k1.22182.22182.0.22481.1.1.0.0.0.0.146.146.0j1.1.0....0...1.1.64.psy-ab..0.1.145....0.3LqPWA7lRBI

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Програма та е на java искам да направя брояч на натискането на даден бутон и да ми отброява някъде колко пари е натиснат бутона.

Благодаря

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Напиши какво си измислил до момента. Трябва ли да се пазят данните във файл/база данни или е достатъчно просто при стартиране на програмата да се продължава при натискане на бутона и при затваряне/стартиране програмата в паметта отново брояча да е нула?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Правиш каквото правиш и преди да излезеш от програмата записваш стойността на i в текстов файл.

Ето линк как става записването във файл на Java.

https://www.mkyong.com/java/how-to-write-to-file-in-java-bufferedwriter-example/

При следващо пускане на програмата първото което правиш е да прочетеш стойността на i от този текстов файл и да използваш нея.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То не е ясно изобщо дали трябва тази стойност да се записва във файл или просто при натискане на бутона да се паузира и след това да продължава увеличаването и. Чакаме евентуално инструкции от автора, макар че и на него изобщо не му е ясно какво прави и какво трябва да направи....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да според мен и текстовия файл е вариант но ако може и както казва Raze да продължава от там до където е стигнал без да се запазва в файл ще е още по удобно,точно това ми трябва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Битон който отброява колко пъти е натиснат в jtextarea пиша private int i =0;

После в action listener пиша

i++; и започва да отброява от 0 ако съм натиснал бутона 5 пъти ще напише в textare та 5 но ако затворя програмата и я отворя пак ще започне от 0 искам да продължи от 5.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пак е вариант значи записвам го в файл и го чета после от файла ама след рестарт нямали i пак да започне да праща на файла от 0 след като i =0;  и програмата като го чете става пак същото

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След това примерно :

int i = 0;

си четеш стойността на "i" от файла, преди да го изведеш/промениш, след всяка промяна след това му записваш стойността и преди всяко използване го четеш от файла.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи задачката е много проста.В този файл ще имаш записана само стойността на i и нищо друго.Така записването и четенето от този файл става елементарно..

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Kristian Krastev написа:

Битон който отброява колко пъти е натиснат в jtextarea пиша private int i =0;

После в action listener пиша

i++; и започва да отброява от 0 ако съм натиснал бутона 5 пъти ще напише в textare та 5 но ако затворя програмата и я отворя пак ще започне от 0 искам да продължи от 5.

Има разлика между Java И Java скрипт. Кое от двете се пробваш? JS се изпълнява в браузера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Kristian Krastev
      Здравейте,написал съм едно текстово поле и една текстова област, 
      направил съм бутон "Търси",искам неговият ActionListener да взима текста от текстовото поле
      и да го търси в текстова област,или по някакъв начин да го отбелязва?
      Благодаря предварително!

    • от Kristian Krastev
      Здравейте,
      искам да попитам ако имам това:
      JLabel time = new JLabel();
      JLabel time1 = new JLabel();
              Thread clock = new Thread() {
                  public void run() {
                      for (;;) {
                      Date date = new Date();
                      SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss");
                      
                      time.setText(format.format(date));
                      time1.setText(format.format(date));
                      try {
                          sleep(1000);
                      } catch (InterruptedException e) {
                          e.printStackTrace();
                      }
                  }
              }
          };
          clock.start();
       
      как да направя на time и time1 int едното минус другото, за да ми даде разликата примерно ако time е 14:00 а time1 е 14:01 
      да ми изведе времетраене 00:01 една минута.
       
      time ще е когато се натисне един бутон а time1 когато се натисне друг бутон,и
      целта е да даде разликата в времето на натискането на бутоните.
      Благодаря предварително!
    • от Kristian Krastev
      Здравейте,
      искам да попитам ако една JTextArea чете от три файла:
      файл "A" файл "B" и файл "C"
      Имали как JTextArea примерно като прочете реда от файл "A"  реда да бъде с червен цвят,
      реда от файл "B" да бъде със син цвят а реда от файл "C" да бъде с зелен цвят.
    • от Магдаленаг
      Please guys if u have time to spare I'd be extremely and beyond greatful
      Да се разработи уеб сайт по тема музикални изпълнители. 
      Сайтът трябва да съдържа поне 4 страници, всяка от които да отговаря на:
      Задължително трябва да се предвиди версия за ниска разделителна способност на екрана (800 x 600 пиксела) и реализирана с CSS; за този случай може да се използва свободно избрана и 
      независима схема за разположение, като единственото изискване е за запазване на 
      използваемостта.
      Сайтът трябва да включва всички технологии - HTML/XHTML, 
      CSS, DOM, JavaScript.
      Всички страници трябва да се валидират по HTML5. Допустимо е да има минимален брой 
      грешки от валидацията.
      Сайтът трябва да бъде придружен от документация, която да включва:
      1. Заглавна страница.
      2. Задание с посочените варианти:
      /списък на елементите :
      1. Меню, съдържащо rollover бутони, реализирано чрез JavaScript. При посочване на бутон да 
      се променят неговите цвят на фона и цвят на текста. Използването на изображения за 
      бутоните е по желание на студента.
      3. Номериран списък с римски цифри и форматиран със CSS, така че всички нечетни редове 
      да бъдат в курсив (наклонени).
      4. Неномериран списък, използващ собствено изображение подредба на елементите по 
      хоризонтал (т.е. елементите да не са на нов ред).
      6. Формуляр, съдържащ текстови полета за въвеждане на собствено име, фамилно име, email, 
      голямо поле за съобщение, избор чрез радио бутони на приоритета на съобщението –
      „нисък”, „среден” или „висок” и два бутона – „Изпрати” и „Изчисти”. Чрез CSS на 
      текстовите полета и бутоните да се зададе цвят на фона и цвят на текста./
      3. Използваните HTML и CSS код, с които е реализирана зададената схема на 
      разположение:
                            header
                        навигация
                Осн                              За
      съдържание               контакти
      4. Използваният или собствен JavaScript код. 
      5. Резултати от валидацията на отделните страници.
      6. Списък на източниците, от където е заимстван готов код, текст или снимки.
    • от Frozen11
      Здравейте,
      Имам следната задача:
      Единственото, което успях да направо дотук е страницата за вход/регистрация с две взаимно изключващи се форми. При регистрация успях да направя създаването на XML файл, но всеки път се създава нов с името на потребителя, а ми трябва един. Ще се радвам някой да откликне. Благодаря.
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.