Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

int count

Featured Replies

ако int = 0;

и после му зададеш да дава по едно число отгоре след натискане на бутон с i++;

как мога да запазя последното дадено число от i след рестарт на програмата?

Примерно i++; System.out.println(i); натиснал съм 50 пъти бутона и стигнало до 50 но след рестарт пак ще започне

от 0.

Въпроса ми е как да продължи от 50? 

Инициализираш си "i" преди началото на цикъла, пазиш стойността във файл или база данни, за да не се загуби след рестарт на програмата и си я зареждаш при стартиране.

Трябва ти да работиш с fopen После затваряш файла с fclose. След това вместо да инициализираш i с нула преди инкрементиране/цикъл трябва да прочетеш от файла, който си създал и да използваш функцията atoi.
Това означава минимум да има и  switch. Задачката не е сложна, но е занимателна.
Функциите идват от C и параметрите им са идея по-различни от тия в C++ типичните като cout.

преди 3 минути, Raze написа:

Това на какъв програмен език? Какво си написал до момента и каква точно е задачата?

Java. Аз дадох решение за C++ С Java не съм запознат, а чак после погледнах....

В мрежата има толкова много информация, че просто трябва да си направиш труда да потърсиш малко.

https://www.google.com/search?num=20&ei=0dy9W63DGebOrgTejIiQBA&q=java+keep+value+in+file&oq=java+keep+value+in+file&gs_l=psy-ab.3..0i22i30k1.22182.22182.0.22481.1.1.0.0.0.0.146.146.0j1.1.0....0...1.1.64.psy-ab..0.1.145....0.3LqPWA7lRBI

• Автор

Програма та е на java искам да направя брояч на натискането на даден бутон и да ми отброява някъде колко пари е натиснат бутона.

Благодаря

Напиши какво си измислил до момента. Трябва ли да се пазят данните във файл/база данни или е достатъчно просто при стартиране на програмата да се продължава при натискане на бутона и при затваряне/стартиране програмата в паметта отново брояча да е нула?

Правиш каквото правиш и преди да излезеш от програмата записваш стойността на i в текстов файл.

Ето линк как става записването във файл на Java.

https://www.mkyong.com/java/how-to-write-to-file-in-java-bufferedwriter-example/

При следващо пускане на програмата първото което правиш е да прочетеш стойността на i от този текстов файл и да използваш нея.

То не е ясно изобщо дали трябва тази стойност да се записва във файл или просто при натискане на бутона да се паузира и след това да продължава увеличаването и. Чакаме евентуално инструкции от автора, макар че и на него изобщо не му е ясно какво прави и какво трябва да направи....

• Автор

Да според мен и текстовия файл е вариант но ако може и както казва Raze да продължава от там до където е стигнал без да се запазва в файл ще е още по удобно,точно това ми трябва.

• Автор

Битон който отброява колко пъти е натиснат в jtextarea пиша private int i =0;

После в action listener пиша

i++; и започва да отброява от 0 ако съм натиснал бутона 5 пъти ще напише в textare та 5 но ако затворя програмата и я отворя пак ще започне от 0 искам да продължи от 5.

• Автор

Пак е вариант значи записвам го в файл и го чета после от файла ама след рестарт нямали i пак да започне да праща на файла от 0 след като i =0;  и програмата като го чете става пак същото

След това примерно :

int i = 0;

си четеш стойността на "i" от файла, преди да го изведеш/промениш, след всяка промяна след това му записваш стойността и преди всяко използване го четеш от файла.

Значи задачката е много проста.В този файл ще имаш записана само стойността на i и нищо друго.Така записването и четенето от този файл става елементарно..

преди 2 часа, Kristian Krastev написа:

Битон който отброява колко пъти е натиснат в jtextarea пиша private int i =0;

После в action listener пиша

i++; и започва да отброява от 0 ако съм натиснал бутона 5 пъти ще напише в textare та 5 но ако затворя програмата и я отворя пак ще започне от 0 искам да продължи от 5.

Има разлика между Java И Java скрипт. Кое от двете се пробваш? JS се изпълнява в браузера.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.