Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте!  Не знам какво да правя!

Имам два лаптопа, единия в стаята, другия в кухнята. Рутера преди време го смениха тези от Мтел, някакъв HUAWEI, нямам достъп до него. От известно време този в кухнята започна да губи сигнала. Излиза удивителна на иконката за мрежата. Забранявам адаптора на WI-FI, разрешавам го, оправи се, кара няколко минути и пак удивителна! Хванах се за драйверите...и по-стари, и по нови, никаква промяна. Помислих си...мамка му хардуер! Сложих една флашка WI-FI, работи на пушка! Лаптопа е на три метра от рутера, през вратата на кухнята, стени няма.Другия лаптоп в стаята на около 5-6 метра през стената, няма проблем. Преди няколко дена спря нета, някакъв проблем...Реших да се вържа с тоя на съседа...Правим си тази услуга когато някой не си е платил сметката!  :)  Хвана веднага. На 15 метра през 4 стени панел. По едно време нещо се сетих, махнах флашката и включих неговият си WI-FI. Моментално свърза, без проблем! И си работи! Пуснаха нета. Въртях антените на моя, нищо и половина. А онзи в стаята си работи.

Естествено се обаждам На Мтел и обяснявам случката. Слушах 5 минути музика, обажда ми се мацката и ми обяснява, че са проверили, да включа и изключа рутера и т.н. Тоя номер съм го правила много пъти не става. При тях всичко било наред!?   Тръгна нета за около час и пак удивителната!   Пак се обадих, пак същото, при тях проблем нямало?!?! С този на съседа връзва моментално хем е доста далече!

Тая сутрин кара 30 минути, и сега съм пак с флашката! Домашния комп дето си е с кабел от рутера, проблем също няма! 

 Не знам какво да правя?                                                                

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 пускай нещо да върти от ютюб  

като е афк забива  мрежата.

 трябва да  се изключат всички устройства за интернет и да се остави само този който се ползва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, Yvan Sergeеv написа:

 пускай нещо да върти от ютюб  

като е афк забива  мрежата.

 трябва да  се изключат всички устройства за интернет и да се остави само този който се ползва.

В момента съм само с лаптопа в кухнята, друго е изключено и пак е същото...на флашка съм...  :(

Преди да сменят тая гадост нямах никакви проблеми...даже и всичко да е включено, та и телефона!

 

п.п. Според мене , проблема е техен, ама как да им го обясня на тия го....а!

п.п. Смениха и канала...няма наоколо Wi-Fi на тоя канал...пак е същото...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 може

пробвай

 google dns

8.8.8.8

8.8.4.4

  • Еха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 28 минути, barbuncela написа:

Лаптопа е на три метра от рутера, през вратата на кухнята, стени няма.Другия лаптоп в стаята на около 5-6 метра през стената, няма проблем

ами как така, единия работи, а другия не
не мисля, че причината е в доставчика
провери ли настройките "power" на адаптера, да не би заради това да изключва?
 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 може да е  на  икономичен режим когато се претоварва  интернета да изключва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, дръндю написа:

ами как така, единия работи, а другия не
не мисля, че причината е в доставчика
провери ли настройките "power" на адаптера, да не би заради това да изключва?
 

За кой адаптор говори? На WI-Fi на лаптопа ли?

преди 2 минути, Yvan Sergeеv написа:

 може да е  на  икономичен режим когато се претоварва  интернета да изключва.

Кое да е на икономичен режим? Лаптопа ли? Настроен е на балансирано захранване, И винаги така си е бил.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, barbuncela написа:

За кой адаптор говори? На WI-Fi на лаптопа ли?

Кое да е на икономичен режим? Лаптопа ли? Настроен е на балансирано захранване, И винаги така си е бил.

 дай го на мах ток да си харчи

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Yvan Sergeеv написа:

 дай го на мах ток да си харчи

Сложих го на "Висока производителност" махнах флашката....ха да видим до кога....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 9 минути, barbuncela написа:

За кой адаптор говори? На WI-Fi на лаптопа ли?

имам предвид това

1307634008_.PNG.e1c0bf67aa8d72318f7f17283082ac44.PNG

или това

1540736106_1.PNG.dd316ae01badebfc3e6ac1ebedc60821.PNG

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, дръндю написа:

имам предвид това

1307634008_.PNG.e1c0bf67aa8d72318f7f17283082ac44.PNG

или това

1540736106_1.PNG.dd316ae01badebfc3e6ac1ebedc60821.PNG

 

Аха! Направих го първото, но това Minimum Power Consumation го нямам в опциите!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 2 минути, barbuncela написа:

Аха! Направих го първото, но това Minimum Power Consumation го нямам в опциите!

добре, сега остава само да чакаш поредното прекъсване

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, дръндю написа:

добре, сега остава само да чакаш поредното прекъсване

Точно!  :)  А дано това да е била причината...Ама...защо тогава с рутера на съседа няма проблем..??

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз бих пуснал един пинг към адреса на рутера.

ping 192.xxx.xx.x -t

да си върви там, а може и един към външен ресурс.

Как се държи с пусната ОС от USB-то?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 1 минута, barbuncela написа:

Ама...защо тогава с рутера на съседа няма проблем..??

причините са много и няма как в една тема да се изброят
но основно е трафик на мрежата, много слаб сигнал или много силен сигнал

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз бих пуснал един пинг към адреса на рутера.

ping 192.xxx.xx.x -t

да си върви там, а може и един към външен ресурс.

Как се държи с пусната ОС от USB-то?

Правила съм пинг...излезе ми удивителната и спира...

Абсолютно по същия начин...опитах го, когато се усъмних в драйверите.

преди 12 минути, дръндю написа:

причините са много и няма как в една тема да се изброят
но основно е трафик на мрежата, много слаб сигнал или много силен сигнал

Оптика е...казват, че с оптика трафик нямало...така съм чела!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, barbuncela написа:

Точно!  :)  А дано това да е била причината...Ама...защо тогава с рутера на съседа няма проблем..??

 ако това е причината

харчи по- малко ток.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако е сигурно,че драйвера е наред и не е от него,може да опиташ да смениш канала на рутера,ако имаш достъп до менюто му.
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, AAUUXX написа:

Ако е сигурно,че драйвера е наред и не е от него,може да опиташ да смениш канала на рутера,ако имаш достъп до менюто му.
 

Драйверите са проверени! Нямам достъп до рутера. Тези от Мтел смениха два пъти канала. 

За сега работи след последните промени. Да видим??

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 4 минути, barbuncela написа:

За сега работи след последните промени. Да видим??

сетих се, че преди доста време, при икономичен режим на адаптера, от краткотрайно пропадане на мрежовия сигнал, загубвах връзка
това пропадане го засякох с друг лаптоп, на който адаптера не се изключваше от пропадане на сигнала
това което направих:
ами, измъкнах нет кабела от рутъра и пак го вмъкнах и спря да пропада сигнала
вероятно е имал лоша връзка, но не смея да го твърдя със сигурност

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 21 часа, дръндю написа:

сетих се, че преди доста време, при икономичен режим на адаптера, от краткотрайно пропадане на мрежовия сигнал, загубвах връзка
това пропадане го засякох с друг лаптоп, на който адаптера не се изключваше от пропадане на сигнала
това което направих:
ами, измъкнах нет кабела от рутъра и пак го вмъкнах и спря да пропада сигнала
вероятно е имал лоша връзка, но не смея да го твърдя със сигурност

Нищо не пипам...Почакай и ще видим!   :)

 

Момчета май ударихме десетката!  :)  Гадинката до сега не е спирала!  Но продължавам да мисля, как така с рутера на съседа се свързваше и при предишните настройки...?

 

 

п.п. Тадаммм!  Пак сме си същите...Включи, изключи до безкрай!  Обаче направих друго. Закачих си моя стария рутер, върнах настройките както си бяха на лаптопа, захапа моментално и за сега никакъв проблем!

Явно ще се занимавам с тия от Мтел...да си видят рутера... 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Бебчо защо така си се измъчвала, не можа ли да драснеш едно лично съобщение знаеш колко си падам по теб, щях отлично да ти предам материала за трабълшутинг на уаерлес с много страст и любов.

 

Сега закачките и бъзиците на страна и съвсем сериозно.

При отстраняване на този проблем можеше да се подходи по професионално.

Сега ще те светна .

При такива ситуации, първо сканираш около теб кои са заетите канали,кои са свободните канали и избираш в кой канал да ти излъчва радиото рутерът.

Ако си спазила изискванията за периметъра в който си, да ползваш канал неизползван от други устройства в периметъра или по малко натоварен канал за пренос на данни в периметъра в който си, изключваш по този начин възможността да си допуснала или доставчика да е допуснал грешка при конфигуриране на безжичните настройки на рутера тоест конфигурейшън мисмач или лоша конфигурация а в най тежките ситуации е лоша преносна среда.

След това се преглеждат логовете на рутерът за информация какво се случва и дали ще подскажат нещо!

 

След това измерваш сигнала в зонатите в които очакваш да имаш сигнал, какви са нивата спрямо времето и как се променятвъв времето.

Проверяваш дали крайното устройство се разкача от рутерът само или радиото на самият рутер предизвиква това разкачане, може да се тества с две безжични устройства да се закачат към рутерът и да се проследи дали само единият ще се разкача или и двете.

 

Трябва да си сигурна тук на физическо ниво ли се разпада връзката или е нещо на логическо ниво.

 

След това закачаш устройството жично и проверяваш дали връзката е стабилна.

 

Има ситуации в които дори рутерът да е окей, ако в близост някой атакува рутерът ти, може да предизвика такива разкачвания на клиенти от рутера преднамерено.

Един анализатор на протоколи като Wireshark ще се справи с това.

 

В кол центъра никога не могат дистанционно да диагностицират и открият безжични проблеми, камоли да ги разрешат.

В такива ситуации настояваш за техник и съобщаваш какъв е проблемът и се пуска заявка !

Ще дойде техник и ще смени рутерът с друг.

Дори нямаше нужда да правиш гимнастиките, които си правила.

Кога имаш рожден ден да ти подаря един Микротик! :*

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Тошко2001
      Здравейте! Извинявам се, че публикувам тук, но не мога да намеря темата по математика. Имам следния проблем- равнобедрен трапец с основи 6см и 8см  и БЕДРО 5см му търсят лицето. А кажете ми аджаба колко му е височината и лицето, че ми взе здравето таз задача. Аз получавам 4 см височина и 28 см квадратни лице. Отговорите са дадени с корени
      а- 14V6 cm
      b- 28V6 cm
      в- 56V6 cm
      г - 7V26 cm
      д- 2V42 cm
    • от Велико Русанов
      Здравейте банда.Имам проблем с усилвател Onkyo A-8015.Ползвам го от дълго време и съм доста доволен от работата понеже не ми е даваш дефекти но уви днес като го включих не пработи.....когато го включа в контакта и натисна Power бутона си светнат копчетата но преди се чуваше едно реле дето щтрака а сега не се чува и незнам какъв ми е проблема.Само да вмъкна че до посшвдното изключване на усилвателя всичко си беше ок просто сега като го включих се яви проблема(не се е чувал никакъв шум или изпукало нещо)просто релето не превключва.Та ако може да ми помогнете!!!БЛАГОДАРЯ :)
    • от SStevenSS
      Здравейте на всички.Имам волан за компютъра.Преди време съм го купувал и не съм имал досега проблеми с него.Бачка без грешка.Докато днес ми направи сериозен проблем.Включвам го и всичко си е на 6 бачка си.Обаче по време на игра изведнъж се бъгяса и неможе да завива.Реснах си компа не става.Инсталирах наново драйверите му и пак не иска.Интересното е , че всички копчето по него си бачкат само където не иска да завива.Някой знае ли какво става.Благодаря ви.
    • от Landser77
      Здравейте, искам да сваля един pdf фаил от сайт, когато кликна в дясно на прозорчето зарежда и след това ми дава грешка! 
      Моля ако някой може да го свали и да ми го прати това е сайта:
      https://parallelworlds-bg.blogspot.com/2014/01/blog-post_5.html?m=1
      Файла е най-отдолу преди коментара, ще съм адски благодарен ако някой го свали, трябва ми спешно! 
      Благодаря! 
    • от AngryChichko
      Здравейте,
      За първи път ми се случи нещо толкова нелепо като настоящатата яростна битка, която водя за да си върна обратно звука на машината. Всичко започна след като Windows "подобри" аудио драйверите ми довеждайки до тотална загуба на звука; независимо дали ще да е колони или слушалки свързани с преден / заден аудио жак, резултатът е все същия - тишина.  Опитах какво ли не:
      Писах във форумите на Windows  Инсталирах най-новите Realtek драйвери Върнах старата версия на драйверите Рестартирах драйверите от диспечъра на устройства Проверих дали някъде звукът не е mute-нат Махнах подобренията на звука Направих Realtek High Definition Audio по подразбиране в панела "Звук" Активирах Stereo Mix Резултатът е все един и същ. След гореспоменатия troubleshooting, единствено и само ако махна Realtek драйверите имам звук но само от задния аудио жак. Преди всичко си работеше както трябва и сега не знам какво да предприема за да се преборя с този проблем.
      ПП: За да отхвърля всички питанки дали има проблем със слушалките / колоните - тествах на друга машина  и работят идеално. Няколко скрийншота направих за всеки случай. Ако ви интересува какво е дъното, то е ASUS PRIME H270-PRO. Ще съм ви много благодарен за съдействието!
       



  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.