Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

искам да попитам ако имам това:

JLabel time = new JLabel();

JLabel time1 = new JLabel();
        Thread clock = new Thread() {
            public void run() {
                for (;;) {
                Date date = new Date();
                SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss");
                
                time.setText(format.format(date));

                time1.setText(format.format(date));
                try {
                    sleep(1000);
                } catch (InterruptedException e) {
                    e.printStackTrace();
                }
            }
        }
    };
    clock.start();

 

как да направя на time и time1 int едното минус другото, за да ми даде разликата примерно ако time е 14:00 а time1 е 14:01 

да ми изведе времетраене 00:01 една минута.

 

time ще е когато се натисне един бутон а time1 когато се натисне друг бутон,и

целта е да даде разликата в времето на натискането на бутоните.

Благодаря предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

import java.text.SimpleDateFormat;
import java.util.Date;

import static java.lang.Thread.sleep;

public class Time {

    static SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss");

    public static Thread clock = new Thread(new Runnable() {
        @Override
        public void run() {

            Date date1 = new Date();
            Date date2;

            try {
                sleep(5000); // 5 seconds
            } catch (InterruptedException e) {
                e.printStackTrace();
            }

            date2 = new Date();
            long diff = date2.getTime() - date1.getTime();

            System.out.println(diff / 1000); // equals sleep time
        }
    });

    public static void main(String[] args) {
        clock.start();
    }
}

Така ще ти изкара разликите между датите: date2 - date1, като разликата е в секунди. Не ми стана ясно защо ползваш thread? Просто си направи при натискане на всеки бутон да ти взема ново време с "new Date()" и накрая си намери разликата и я изведи. След това вече си я форматираш и извеждаш както ти хареса, след като имаш стойността.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Kristian Krastev
      Здравейте,написал съм едно текстово поле и една текстова област, 
      направил съм бутон "Търси",искам неговият ActionListener да взима текста от текстовото поле
      и да го търси в текстова област,или по някакъв начин да го отбелязва?
      Благодаря предварително!

    • от Kristian Krastev
      Здравейте,
      искам да попитам ако една JTextArea чете от три файла:
      файл "A" файл "B" и файл "C"
      Имали как JTextArea примерно като прочете реда от файл "A"  реда да бъде с червен цвят,
      реда от файл "B" да бъде със син цвят а реда от файл "C" да бъде с зелен цвят.
    • от Kristian Krastev
      ако int = 0;
      и после му зададеш да дава по едно число отгоре след натискане на бутон с i++;
      как мога да запазя последното дадено число от i след рестарт на програмата?
      Примерно i++; System.out.println(i); натиснал съм 50 пъти бутона и стигнало до 50 но след рестарт пак ще започне
      от 0.
      Въпроса ми е как да продължи от 50? 
    • от Магдаленаг
      Please guys if u have time to spare I'd be extremely and beyond greatful
      Да се разработи уеб сайт по тема музикални изпълнители. 
      Сайтът трябва да съдържа поне 4 страници, всяка от които да отговаря на:
      Задължително трябва да се предвиди версия за ниска разделителна способност на екрана (800 x 600 пиксела) и реализирана с CSS; за този случай може да се използва свободно избрана и 
      независима схема за разположение, като единственото изискване е за запазване на 
      използваемостта.
      Сайтът трябва да включва всички технологии - HTML/XHTML, 
      CSS, DOM, JavaScript.
      Всички страници трябва да се валидират по HTML5. Допустимо е да има минимален брой 
      грешки от валидацията.
      Сайтът трябва да бъде придружен от документация, която да включва:
      1. Заглавна страница.
      2. Задание с посочените варианти:
      /списък на елементите :
      1. Меню, съдържащо rollover бутони, реализирано чрез JavaScript. При посочване на бутон да 
      се променят неговите цвят на фона и цвят на текста. Използването на изображения за 
      бутоните е по желание на студента.
      3. Номериран списък с римски цифри и форматиран със CSS, така че всички нечетни редове 
      да бъдат в курсив (наклонени).
      4. Неномериран списък, използващ собствено изображение подредба на елементите по 
      хоризонтал (т.е. елементите да не са на нов ред).
      6. Формуляр, съдържащ текстови полета за въвеждане на собствено име, фамилно име, email, 
      голямо поле за съобщение, избор чрез радио бутони на приоритета на съобщението –
      „нисък”, „среден” или „висок” и два бутона – „Изпрати” и „Изчисти”. Чрез CSS на 
      текстовите полета и бутоните да се зададе цвят на фона и цвят на текста./
      3. Използваните HTML и CSS код, с които е реализирана зададената схема на 
      разположение:
                            header
                        навигация
                Осн                              За
      съдържание               контакти
      4. Използваният или собствен JavaScript код. 
      5. Резултати от валидацията на отделните страници.
      6. Списък на източниците, от където е заимстван готов код, текст или снимки.
    • от Frozen11
      Здравейте,
      Имам следната задача:
      Единственото, което успях да направо дотук е страницата за вход/регистрация с две взаимно изключващи се форми. При регистрация успях да направя създаването на XML файл, но всеки път се създава нов с името на потребителя, а ми трябва един. Ще се радвам някой да откликне. Благодаря.
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.