Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте,

искам да попитам ако имам това:

JLabel time = new JLabel();

JLabel time1 = new JLabel();
        Thread clock = new Thread() {
            public void run() {
                for (;;) {
                Date date = new Date();
                SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss");
                
                time.setText(format.format(date));

                time1.setText(format.format(date));
                try {
                    sleep(1000);
                } catch (InterruptedException e) {
                    e.printStackTrace();
                }
            }
        }
    };
    clock.start();

 

как да направя на time и time1 int едното минус другото, за да ми даде разликата примерно ако time е 14:00 а time1 е 14:01 

да ми изведе времетраене 00:01 една минута.

 

time ще е когато се натисне един бутон а time1 когато се натисне друг бутон,и

целта е да даде разликата в времето на натискането на бутоните.

Благодаря предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
import java.text.SimpleDateFormat;
import java.util.Date;

import static java.lang.Thread.sleep;

public class Time {

    static SimpleDateFormat format = new SimpleDateFormat("HH:mm:ss");

    public static Thread clock = new Thread(new Runnable() {
        @Override
        public void run() {

            Date date1 = new Date();
            Date date2;

            try {
                sleep(5000); // 5 seconds
            } catch (InterruptedException e) {
                e.printStackTrace();
            }

            date2 = new Date();
            long diff = date2.getTime() - date1.getTime();

            System.out.println(diff / 1000); // equals sleep time
        }
    });

    public static void main(String[] args) {
        clock.start();
    }
}

Така ще ти изкара разликите между датите: date2 - date1, като разликата е в секунди. Не ми стана ясно защо ползваш thread? Просто си направи при натискане на всеки бутон да ти взема ново време с "new Date()" и накрая си намери разликата и я изведи. След това вече си я форматираш и извеждаш както ти хареса, след като имаш стойността.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от georgi999
      Здравейте от доста време ме затрудняват едни въпросчета между които винаги си мисля че има повече верни .Благодаря предварително
      1ВЪПРОС-Кое от следните твърдения е вярно
      А)всеки път когато създаваме и компилираме нов клас се създава съответен обект от class
      Б)всеки път когато създаваме и компилираме нов клас се създава класа class
      В) jvm не използва класа class
      2ВЪПРОС -кое от твърденията не е вярно ?
      А) конструкторите могат да се задават подразбиране
      Б)конструкторите са полиморфни и претоварени
      В)конструкторите не са полиморфни но са претоварени
      3 ВЪПРОС- Кое от следните твърдения не е вярно ?
      А)final, референция не означава че не може да се променя рефенираният от нея обект
      Б)всички private методи в един клас по подразбиране са final и могат да бъдат предефинирани 
      В)final референция означава че не може да се обвърже повторно в нови обекти.
    • от Kristian Krastev
      Здравейте,написал съм едно текстово поле и една текстова област, 
      направил съм бутон "Търси",искам неговият ActionListener да взима текста от текстовото поле
      и да го търси в текстова област,или по някакъв начин да го отбелязва?
      Благодаря предварително!

    • от Kristian Krastev
      Здравейте,
      искам да попитам ако една JTextArea чете от три файла:
      файл "A" файл "B" и файл "C"
      Имали как JTextArea примерно като прочете реда от файл "A"  реда да бъде с червен цвят,
      реда от файл "B" да бъде със син цвят а реда от файл "C" да бъде с зелен цвят.
    • от Kristian Krastev
      ако int = 0;
      и после му зададеш да дава по едно число отгоре след натискане на бутон с i++;
      как мога да запазя последното дадено число от i след рестарт на програмата?
      Примерно i++; System.out.println(i); натиснал съм 50 пъти бутона и стигнало до 50 но след рестарт пак ще започне
      от 0.
      Въпроса ми е как да продължи от 50? 
    • от Магдаленаг
      Please guys if u have time to spare I'd be extremely and beyond greatful
      Да се разработи уеб сайт по тема музикални изпълнители. 
      Сайтът трябва да съдържа поне 4 страници, всяка от които да отговаря на:
      Задължително трябва да се предвиди версия за ниска разделителна способност на екрана (800 x 600 пиксела) и реализирана с CSS; за този случай може да се използва свободно избрана и 
      независима схема за разположение, като единственото изискване е за запазване на 
      използваемостта.
      Сайтът трябва да включва всички технологии - HTML/XHTML, 
      CSS, DOM, JavaScript.
      Всички страници трябва да се валидират по HTML5. Допустимо е да има минимален брой 
      грешки от валидацията.
      Сайтът трябва да бъде придружен от документация, която да включва:
      1. Заглавна страница.
      2. Задание с посочените варианти:
      /списък на елементите :
      1. Меню, съдържащо rollover бутони, реализирано чрез JavaScript. При посочване на бутон да 
      се променят неговите цвят на фона и цвят на текста. Използването на изображения за 
      бутоните е по желание на студента.
      3. Номериран списък с римски цифри и форматиран със CSS, така че всички нечетни редове 
      да бъдат в курсив (наклонени).
      4. Неномериран списък, използващ собствено изображение подредба на елементите по 
      хоризонтал (т.е. елементите да не са на нов ред).
      6. Формуляр, съдържащ текстови полета за въвеждане на собствено име, фамилно име, email, 
      голямо поле за съобщение, избор чрез радио бутони на приоритета на съобщението –
      „нисък”, „среден” или „висок” и два бутона – „Изпрати” и „Изчисти”. Чрез CSS на 
      текстовите полета и бутоните да се зададе цвят на фона и цвят на текста./
      3. Използваните HTML и CSS код, с които е реализирана зададената схема на 
      разположение:
                            header
                        навигация
                Осн                              За
      съдържание               контакти
      4. Използваният или собствен JavaScript код. 
      5. Резултати от валидацията на отделните страници.
      6. Списък на източниците, от където е заимстван готов код, текст или снимки.
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...