Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft спира hotfix услугата

Featured Replies

https://winaero.com/blog/microsoft-shutting-down-hotfix-service/

И как ше я карат без фиксове?

преди 15 минути, Eclipse2G написа:

И как ше я карат без фиксове?

аз не го разбирам така
мисля, че става въпрос за спешни фиксове, които често не са тествани достатъчно
а иначе, ще има ъпдейти

преди 11 минути, .дръндю. написа:

аз не го разбирам така
мисля, че става въпрос за спешни фиксове, които често не са тествани достатъчно
а иначе, ще има

В такъв случай защо ги спират?

Ето какво са хот фиксовете:

Цитат

Hotfixes usually address only a single issue, without containing cumulative multiple fixes.

току-що, Eclipse2G написа:

В такъв случай защо ги спират?

ами, според мен беше логично да ги спрат, защото много често машините наместо да се оправят се бъгваха
лично аз, на другия хард имам версия на джама, дето на всеки шест месеца се обновява и се е случвало от спешни фиксове да се бъгне

преди 1 минута, .дръндю. написа:

ами, според мен беше логично да ги спрат, защото много често машините наместо да се оправят се бъгваха
лично аз, на другия хард имам версия на джама, дето на всеки шест месеца се обновява и се е случвало от спешни фиксове да се бъгне

Интересно.... а каква е тая версия на джама, която се ъпдейтва през половин година?

преди 8 минути, Eclipse2G написа:

Интересно.... а каква е тая версия на джама, която се ъпдейтва през половин година?

ами версиите home, pro, enterprise
на десетката
пп
обновяват се на шест месеца, а ъпдейти си получават докато са действащи

• Автор
преди 27 минути, Eclipse2G написа:

LTSB/LTSC

преди 23 минути, .дръндю. написа:

ами версиите home, pro, enterprise
на десетката
пп
обновяват се на шест месеца, а ъпдейти си получават докато са действащи

Аха имаш предвид, че на шест месеца излиза нов билд? То, това пак си е някаква форма на ъпдейт.

преди 1 минута, Eclipse2G написа:

Аха имаш предвид, че на шест месеца излиза нов билд? То, това пак си е някаква форма на ъпдейт.

точно така и редовните фиксове си продължават, ама спешните фиксове ги спират 
не виждам смисъл от спешни фиксове, които не са достатъчно тествани

преди 5 минути, .дръндю. написа:

точно така и редовните фиксове си продължават, ама спешните фиксове ги спират 
не виждам смисъл от спешни фиксове, които не са достатъчно тествани

То като цяло вече никой не тества по 1-2 години. Всичко кара по няколко месеца тестове и айде на пазара. Няма да забравя една DOS-овска игра, няма нито един бъг, а има 10 нива, няколко оръжия и 7-9 гадове.

Няма да забравя една DOS-овска игра, няма нито един бъг, а има 10 нива, няколко оръжия и 7-9 гадове.

ъхъ, едва ли ще ги забравя
ех, хубави времена бяха

Защо, защо !!! В статията си е казано:

Цитат

...или надградете до Windows 10. Windows 10 съдържа най-съвременните защитни и други функции...

преди 1 час, barbuncela написа:

Защо, защо !!! В статията си е казано:

По принцип думичката "защо" означава, че питаш нещо. Какви са тия възклицания от теб? За защита никога не съм се притеснявал.  Касперски винаги ми е бил голям приятел.

По принцип думичката "защо" означава, че питаш нещо. Какви са тия възклицания от теб? За защита никога не съм се притеснявал.  Касперски винаги ми е бил голям приятел.

Не става дума за това! Просто Microsoft искат тотално да наложат Windows 10!

преди 2 минути, barbuncela написа:

Просто Microsoft искат тотално да наложат Windows 10!

Знам, ама нещо не им се получава.... :D:D:D Още с пускането си, се нааказаха до колене. Три години минаха от пускането на вин 10 и все още не е номер 1. Добре, че поне задминаха Vista и XP.

• Автор
преди 6 минути, Eclipse2G написа:

Знам, ама нещо не им се получава

Ще им се получи - като оставят САМО 10 и LTSC

току-що, DarkEdge написа:

Ще им се получи - като оставят САМО 10 и LTSC

Времето ще покаже.

• Автор

Виждам как ще съкратят жизнения цикъл на Win 7/8/8.1 и на съответните офис версии. И щеш не щеш - хоп на новите версии.

преди 6 минути, DarkEdge написа:

Виждам как ще съкратят жизнения цикъл на Win 7/8/8.1 и на съответните офис версии. И щеш не щеш - хоп на новите версии.

За корпорациите ще е проблем, но на домашния юзер, много няма да му дреме.

преди 35 минути, DarkEdge написа:

И нов компютър...:devil2:

преди 32 минути, Eclipse2G написа:

За корпорациите ще е проблем, но на домашния юзер, много няма да му дреме.

Дали? Като ти престанат подръжката на браузерите, сайтове се променят към ново всеки ден, офис пакетите! Нови програми само за 10 Как унищожиха ХР? Инсталирай го, никой не те спира, ама за какво ти е?

Уин 7 по план трябваше вече да е със спряна поддръжка, но от Майкрософт я удължиха заради потребителите. На работа все още имаме останали кочини със 7-ци, но когато ми попадне такава, задължително я ъпгрейдвам към 10-ка. Да са живи и здрави от Майкрософт, че позволяват все още безплатни ъпгрейди.

п.п. много ме радват как пишат, че решението дали ще се ъпдейтва не било на потребителите, а на Майкрософт. Поредният популизъм.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

на 5.11.2018 г. в 22:29, barbuncela написа:

И нов компютър...:devil2:

Дали? Като ти престанат подръжката на браузерите, сайтове се променят към ново всеки ден, офис пакетите! Нови програми само за 10 Как унищожиха ХР? Инсталирай го, никой не те спира, ама за какво ти е?

Основно в новите версии слагат секюрити фиксове и чат-пат некоя нова опция. Като цяло, страниците ще се отварят и на старите версии. Windows XP e 2001 година роден, докато 7 е 2009-та. Това са 8 години разлика.  Win 7 e модерна платформа, докато XP e морално остарял. Основата на Вин 10 е Виста. Най-много се ползва Windows 7, ако му резнат кранчето, в световен мащаб ще има недоволни потребители и MS ще клекне. Спомни си как юзерите искаха кумулативен ъпдейт за 7-цата, който да включва ъпдейтите след SP1. MS ги послушаха, защото са добрички. Win 7 e златна рибка, щом се ползва най-много. Нямат топките да я спират скоро.  ;)

PS: И аз съм на 7. ;)

• Автор
преди 10 минути, Eclipse2G написа:

Основата на Вин 10 е Виста

Верно ли? Я, пак!
Някой разказва вицове, упс, това е бисерче.

току-що, DarkEdge написа:

Верно ли? Я, пак!
Някой разказва вицове, упс, това е бисерче.

Под капака може и да е друго, но виж само инсталаторите. На Виста, 7 и 10 са едни и същи. Повечето опции стоят на едно и също място. Добавили метро приложения. Бъговете си ги има....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.