Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте трябва ми помощ със задача от C++ :

Въвееждане на размерност и елементи на масив от цели числа К(L) (L<=30);

Изчисляване наа средно-аритметичното от числтав масива ,които се делят без остатък на 6;

НАмиране на максималното отрицателно число в масива и неговия пореден номер;

Извеждане на екран на резултатите от съответното изчисляване както и на въведените числа в масива

Ето до тук стигнах аз :

#include "pch.h"
#include <iostream>
using namespace stf;
const int L = 30;
void main ()
{
    int K[L]
    int br =0;
    int i;
    for (i = 0; i < L; i++)
    cout <<endl << "Vavedete chislo"
    cin >> K[i];
    {
        int i ;
        for(i=0; i < L; i++)
        cout << "Vavedete razmernost na masiva ne poveche ot 30" << endl;
        cin >> K[i];
    }while (L<1 || L>30);
    {cout << "Vavedete element na masiva"<<i+1<< endl;
    cin>>L[i];
    }

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега вкарай масива в един цикъл и почвай да селектираш. Направи си една променлива да кажем със стойност 0 и ако има отрицателно число и е по-малко от тази променлива му записваш стойността и номера в масива, като него можеш да го запишеш в отделна променлива или да си направиш тази променлива да е масив или HashMap примерно, не ви знам какво са ви учили още. И така докато свършат числата в масива.

https://www.google.com/search?q=find+smallest+number+in+array&amp;ie=utf-8&amp;oe=utf-8

if (Number % 6 == 0) - това можеш да ползваш за делене без остатък, като съответно примерно Number ти е числото на съответната позиция от масива в цикъла, ако е вярно си го добавяш към някаква променлива, а в друга примерно можеш да броиш колко такива числа имаш и след това да го разделиш на броя числа. И така нататък.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хм синтаксиса нещо не ми харесва.....

Има константа която е размер и после я променя не би ли трябвало да писне?

има и някакви библиотеки и имена дет за сефте ги чувам.......

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди да постваш код тук го компилирай първо...Това чудо със сигурност няма да се компилира...Този while трябва да има и do нали?Защо не го виждам?Това най-отдолу какво e?

cin>>L[i];

L л е от тип инт, а ти се опитваш да го дереференцираш все едно е указател (L[ i ] e същото като *(L+i) ).А бе въобще много е зле на всеки ред по 100 грешки виждам.Peti1 ти май и програмиране за пръв път виждаш

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, Martin Chekurov написа:

Преди да постваш код тук го компилирай първо...Това чудо със сигурност няма да се компилира...Този while трябва да има и do нали?Защо не го виждам?Това най-отдолу какво e?


cin>>L[i];

L л е от тип инт, а ти се опитваш да го дереференцираш все едно е указател (L[ i ] e същото като *(L+i) ).А бе въобще много е зле на всеки ред по 100 грешки виждам.Peti1 ти май и програмиране за пръв път виждаш

Добре айде обясни ми какво е stf?

А pch.h?

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами пичове все още по програмиране не разбирам почти нищо ,знам че има и много грешки,затова и писах тук за помощ. Това pch.h го иска във MC visual studio.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Такаа за pch.h.Не съм използвал досега такива хедъри, но ще се опитам да обясня това което знам за тях.Първо какво е хедър?

Най-просто казано #include просто взима текста от хедър файла и го слага в сорс файла. 

Сега за прекомпилираните хедъри.Ако имаш хедър файл който се инклудва във всички сорс файлове при компилирането на всеки един от тези сорс файлове ще се компилира и кода от този хедър файл.При големи проекти с много хедъри  които инклудват други и т.н. можеш да си представиш, че компилирането ще е бавно.Затова хедъри които се ползват много често и също така рядко се променят (като например системните хедъри)  може да се прекомпилират.Това означава, че те ще се компилират само веднъж.Общо взето това е за тези хедъри.

Отделно студиото е само за боклука.Никой уважаващ себе се програмист не би го използвал.Аз бих ти препоръчал Eclipse.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.