Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

C++ задача

Featured Replies

Здравейте трябва ми помощ със задача от C++ :

Въвееждане на размерност и елементи на масив от цели числа К(L) (L<=30);

Изчисляване наа средно-аритметичното от числтав масива ,които се делят без остатък на 6;

НАмиране на максималното отрицателно число в масива и неговия пореден номер;

Извеждане на екран на резултатите от съответното изчисляване както и на въведените числа в масива

Ето до тук стигнах аз :

#include "pch.h"
#include <iostream>
using namespace stf;
const int L = 30;
void main ()
{
    int K[L]
    int br =0;
    int i;
    for (i = 0; i < L; i++)
    cout <<endl << "Vavedete chislo"
    cin >> K[i];
    {
        int i ;
        for(i=0; i < L; i++)
        cout << "Vavedete razmernost na masiva ne poveche ot 30" << endl;
        cin >> K[i];
    }while (L<1 || L>30);
    {cout << "Vavedete element na masiva"<<i+1<< endl;
    cin>>L[i];
    }

Сега вкарай масива в един цикъл и почвай да селектираш. Направи си една променлива да кажем със стойност 0 и ако има отрицателно число и е по-малко от тази променлива му записваш стойността и номера в масива, като него можеш да го запишеш в отделна променлива или да си направиш тази променлива да е масив или HashMap примерно, не ви знам какво са ви учили още. И така докато свършат числата в масива.

https://www.google.com/search?q=find+smallest+number+in+array&amp;ie=utf-8&amp;oe=utf-8

if (Number % 6 == 0) - това можеш да ползваш за делене без остатък, като съответно примерно Number ти е числото на съответната позиция от масива в цикъла, ако е вярно си го добавяш към някаква променлива, а в друга примерно можеш да броиш колко такива числа имаш и след това да го разделиш на броя числа. И така нататък.

Хм синтаксиса нещо не ми харесва.....

Има константа която е размер и после я променя не би ли трябвало да писне?

има и някакви библиотеки и имена дет за сефте ги чувам.......

Преди да постваш код тук го компилирай първо...Това чудо със сигурност няма да се компилира...Този while трябва да има и do нали?Защо не го виждам?Това най-отдолу какво e?

cin>>L[i];

L л е от тип инт, а ти се опитваш да го дереференцираш все едно е указател (L[ i ] e същото като *(L+i) ).А бе въобще много е зле на всеки ред по 100 грешки виждам.Peti1 ти май и програмиране за пръв път виждаш

преди 6 часа, Martin Chekurov написа:

Преди да постваш код тук го компилирай първо...Това чудо със сигурност няма да се компилира...Този while трябва да има и do нали?Защо не го виждам?Това най-отдолу какво e?

cin>>L[i];

L л е от тип инт, а ти се опитваш да го дереференцираш все едно е указател (L[ i ] e същото като *(L+i) ).А бе въобще много е зле на всеки ред по 100 грешки виждам.Peti1 ти май и програмиране за пръв път виждаш

Добре айде обясни ми какво е stf?

А pch.h?

• Автор

Ами пичове все още по програмиране не разбирам почти нищо ,знам че има и много грешки,затова и писах тук за помощ. Това pch.h го иска във MC visual studio.

Такаа за pch.h.Не съм използвал досега такива хедъри, но ще се опитам да обясня това което знам за тях.Първо какво е хедър?

Най-просто казано #include просто взима текста от хедър файла и го слага в сорс файла. 

Сега за прекомпилираните хедъри.Ако имаш хедър файл който се инклудва във всички сорс файлове при компилирането на всеки един от тези сорс файлове ще се компилира и кода от този хедър файл.При големи проекти с много хедъри  които инклудват други и т.н. можеш да си представиш, че компилирането ще е бавно.Затова хедъри които се ползват много често и също така рядко се променят (като например системните хедъри)  може да се прекомпилират.Това означава, че те ще се компилират само веднъж.Общо взето това е за тези хедъри.

Отделно студиото е само за боклука.Никой уважаващ себе се програмист не би го използвал.Аз бих ти препоръчал Eclipse.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.