Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с wi-fi на телевизор Samsung

Featured Replies

Здравейте, имам проблем със свързването на интернет на телевизор Samsung. На Виваком съм, имам интернет, телевизия, телефон, всичко работи точно. Бях свързал телевизора с интернет, но не го пускам често, защото стои в хола и днес го пуснах, но нямаше интернет. Исках да влезна в ютуб за музика. Изгубил е връзката с интернет и не мога да го оправя, звънях на Виваком, но не ми помогнаха с нищо.. влизам в настройките, натискам на Мрежа, след това “Отвори мрежови настройки”, избирам “безжичен” и не ми излизат никаки мрежи. Излизат ми още някакви настройки: 

1. Използване на WPS

2. Добавяне мрежа

Каквото и да натисна не намира нищо и не става нищо, влизах навсякъде, от 2 часа си играя и прерових всичко. Единственото нещо, което ми каза човекът от Виваком е, че мисли че ми е спрян wifi адаптера на телевизора, но не знам как да го пусна, няма такова копче, в настройките не намерих нищо. Някой може ли да помогне? Благодаря :)

Модел на телевизора ?

Около теб има ли някакви други безжични мрежи или е само твоята ?

Далеч ли е рутера от ТВ ?

Опита ли с друг рутер или например да пуснеш Wi-Fi точка от телефон или таблет към телевизора ?

Да не би да е спрян wifi/скрита безжичната мрежа на рутъра?

• Автор

Рутера е в коридора, телевизора в хола. Само моята е, в къща съм. Не съм пробвал да пусна wifi от телефона и не мисля, че ще стане, защото не намира никакви мрежи, абсолютно никакви. В нас имам 2 рутера, смисъл един модем на виваком и рутер който е на долния етаж, не съм имал проблем с интернета, винаги съм имал интернет на телевизора, днес го пускам и няма. 

Не знам дали е спрян, на телефона си го виждам и съм се свързал с него. 

рестартирай си рутъра, който раздава безжична мрежа. Ако не се появи, ще трябва да се достъпи по кабел и да се разреши безжичната мрежа.

Все пак, телевизора е... ? :)

Може да опиташ и ръчно да добавиш мрежата с това

Цитат

2. Добавяне мрежа

, но освен името й, ще трябва да зададеш ръчно и настройките за сигурността.

преди 47 минути, confusion написа:

Не съм пробвал да пусна wifi от телефона и не мисля, че ще стане, защото не намира никакви мрежи, абсолютно никакви. В нас имам 2 рутера

А  телефонът вижда ли безж. нрежа на рутъра?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Рестартирах рутера, нищо не се промени. 

От “добавяне мрежа” не става. Натискам го и пише: Въведете SSID на мрежата. 

Какво е това? 

Телевизорът е: Samsung, модел: UE43KU6072U

Да, телефонът вижда безжичната мрежа VIVACOM_NET и съм свързан с нея. 

преди 3 минути, confusion написа:

Рестартирах рутера, нищо не се промени. 

От “добавяне мрежа” не става. Натискам го и пише: Въведете SSID на мрежата. 

Какво е това? 

Телевизорът е: Samsung, модел: UE43KU6072U

Да, телефонът вижда безжичната мрежа VIVACOM_NET и съм свързан с нея. 

Изключи го от контакта тв за 10 секунди, ако не се свърже след това с нета му върни заводските настройки.

С телефона какво име виждаш - това въведи. Но ме съмнява, че проблемът е в wifi картата.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 20 часа, PigManu написа:

Изключи го от контакта тв за 10 секунди, ако не се свърже след това с нета му върни заводските настройки.

Благодаря на всички за бързите отговори и препоръки. Изключих го от контакта, включих го и се свърза автоматично. Благодаря! 

• 1 година по-късно...

Периодично  на  смарт-телевизорите   , трябва да се почисти паметта и да се актуализира андроида ,както при смарт -телефоните

преди 1 час, dimtal написа:

Периодично  на  смарт-телевизорите   , трябва да се почисти паметта и да се актуализира андроида ,както при смарт -телефоните

Темата е доста стара колега едва ли има интерес давай на непрочетено съдържание и там трупай постове в новите теми .

• 3 месеца по-късно...

Здравейте, за да не отварям нова тема, ако все още има някой тук, може да помогне.

Телевизорът е самсунг 6 серия, проблемът се появи преди 3,4 месеца и е следния. Една година си работеше перфектно с WiFi, но се преместих да живея на друго място и следователно по-малко го ползвах. И сега като го пусна ми показва, че е свързан към WiFi, но няма достъп до интеренет, когато го “отвържа” и свържа пак - ИМА, но като го изключа и го включа(ТВ) пак показва че е свързан, но няма достъп до интерентет. Върнах му фабричните настройки, никаква разлика, рестартирал съм всичко рутери и разлика няма. За сравнения в другата стая си купих пак самсунг 7 серия и проблеми няма. 
аз си мисля за технически проблем в ТВ?

Не съм сигурен дали и при твоя е така, аз тука със 7 серия в Настройки > Общи > Мрежа > Експертни настройки имам една настройка Включване с мобилно устройство ...

Оставил съм я включена - не го включвам с телефона, но може да помогне включването й ако не си... нали все пак така трябва да поддържа връзка с рутера дори и когато е изключен, за да може да реагира на сигнала от телефона изпратен по интернет.

Сещам се и за друго - да намалиш DHCP времето за "наем" на IP то в настройките на рутера ти... така телевизора ще е принуден да подновява връзката по-често. На моя TP-LINK това се пада в DHCP > DHCP Settings > Lease Time: > в полето стойността е в минути.

• 6 месеца по-късно...

Решението е да не взимате Самсунг телевизор, по цял свят реват от един и същ проблем с тези Самсунги. И аз имам този проблем, другите 2 телевизора / LG  и  Philips/ нямат никакъв проблем, в целият апартамент съм с wifi, дори хладилника съм го вързал. Oбаче Самсунга няма свързване с интернет. Пробвал съм всичко, ъпгрейд на firmware, ресетване на рутер, на телевизор, мрежов кабел купувах,  hotspot oт телефона, промяна на DSN на 8.8.8.8 или 8.8.4.4, техници виках накрая  и пак не може и не може. Повече Самсунг  ТВ не. 

• 1 година по-късно...

Да добавя аз как се оправих липсата на мрежа през wi-fi. След като пробвах всичките по горе метода и не се оправи....смених батериите на смарт дистанционното( не се шегувам) и го сдвоих наново с телевизора. Оказа се че ако са слаби батериите функциите на дистанционното работят(смяна на канали,усилване и т.н), но по някакъв начин блокира мрежата

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.