Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойлер-проблем (искра)

Featured Replies

Здравейте!
При мен се появи следният проблем:
Тази вечер включих бойлера си, при което се появи искра някъде отвътре (зад ключа). Веднага го изключих и тъй като седи отворен(отчупи се парче пластмаса, на която са закрепени ключа и врътката) реших да доразвия капака, за да видя какво се случва отвътре. Появила се е ръжда, доколкото разбирам зануляването се е откачило изцяло, а вътре имаше капки вода(явно поради това,че седи полу-разтворен). Последното нещо, което предполагам е най-малкият проблем, е че пластмасата(изолация?) на червеният и синият кабел на ключа за включване и изключване се е разтопила. Въпросът ми е следния-бойлерът опасен за използване ли е? Очевидно-да, но все пак ще се радвам, ако някой сподели какво мисли по темата. Прикачам снимки.
Благодаря Ви!

IMG_9324.JPG

IMG_9325.JPG

IMG_9327.JPG

IMG_9333.JPG

IMG_9337.JPG

Нормално е самия ключ при щракване да дава искра. До колкото виждам всичко е на мястото си, с изключение на откъсналото се от фланеца заземяване, но не е фатално. Уверете се, че изолацията на проводниците е добре, че няма луфт между кабелните обувки. При този тип бойлери много често се греят, и даже стопяват проводниците заради лоша връзка. Като гледам при ключа са започнали да се стопяват изолациите на кабелните обувки, което не е добре. 

• Автор

Благодаря Ви!
А към какъв тип бойлери предлагате да се насоча? (Извинявайте, но нямам и понятие от такава техника...)

преди 2 минути, asnsto написа:

Благодаря Ви!
А към какъв тип бойлери предлагате да се насоча? (Извинявайте, но нямам и понятие от такава техника...)

2009 година, като правих ремонт на банята и заложих на българското, с бойлер Елдом след това съжалявах. Имах същия проблем с лоша връзка като при Вас, но при мен бе стопен проводника към самия нагревател заради лоша връзка. Мой съсед по същото време купи бойлер на gorenje и още си го ползва, докато моя малко след ремонта протече, точно след гаранцията и отиде на боклука. От 2015 ползва Ariston Pro Eco 80 и за сега съм доста доволен. А колко литров Ви е необходим?

преди 9 минути, asnsto написа:

Благодаря Ви!

Ако съдя по това е какво състояние сте допуснали да се намира този електроуред за ваша безопастност без колебание ви препоръчвам слънчев бойлер.

преди 6 минути, BMW Маниак написа:

Ако съдя по това е какво състояние сте допуснали да се намира този електроуред за ваша безопастност без колебание ви препоръчвам слънчев бойлер.

Самия бойлер е некачествен. И при мен имаше корозия, но не чак толкова, защото по фланеца се появява конденз, а метала е некачествен, некачествено обработен и гние, като руска кола. При Аристон такъв проблем нямам, а е монтиран във влажно помещение - банята. До колкото си спомням защитата от влага при Елдом е IPX1 ,докато при Аристона е IPX3. 

От една година съм с Бойлер Tesy GCV 80 38 30 B11 TSR, Oбем 80 л, Mощност 3000W, 303964 бързо загрява всичко точно.

• Автор
преди 50 минути, Soviet Soldier написа:

2009 година, като правих ремонт на банята и заложих на българското, с бойлер Елдом след това съжалявах. Имах същия проблем с лоша връзка като при Вас, но при мен бе стопен проводника към самия нагревател заради лоша връзка. Мой съсед по същото време купи бойлер на gorenje и още си го ползва, докато моя малко след ремонта протече, точно след гаранцията и отиде на боклука. От 2015 ползва Ariston Pro Eco 80 и за сега съм доста доволен. А колко литров Ви е необходим?

100-120л...80л определено не стигат...

преди 3 минути, asnsto написа:

100-120л...80л определено не стигат...

В такъв случай аз бих избрал нещо подобно: 
https://vimax.bg/vertikalen-boyler-ariston-pro-eco-evo-100-v-2k-eu.html
http://techno-shop.bg/product/9731/boyler-gorenje-gbf100smc6.html

• Автор
преди 46 минути, BMW Маниак написа:

Благодаря за Вашият стремеж да подсигурите моята и безопасността на близките ми. До сега не съм се занимавал с този вид техника (освен да подменям меки връзки и кранчета), просто не ми се е налагало, тъй като баща ми винаги го е правел, но Ви обещавам, че ще взема забележката Ви присърце. Вече го почистих от ръждата и поспретнах, така да се каже. Критиката Ви е градивна! :D

преди 7 минути, Soviet Soldier написа:

Аз само плямпам "благодаря, благодаря", но наистина...благодаря Ви за бързата реакция и предложенията. Записвам ги! :handshake:

преди 44 минути, asnsto написа:

Благодаря за Вашият стремеж да подсигурите моята и безопасността на близките ми.

При този тип ел. уреди твоята единствена защита като потребител е да е добре зазимен. Погледни си само връзките които трябва при евентуален пробив да отведат тока в земята в какво състояние са.

• Автор
преди 1 час, BMW Маниак написа:

При този тип ел. уреди твоята единствена защита като потребител е да е добре зазимен. Погледни си само връзките които трябва при евентуален пробив да отведат тока в земята в какво състояние са.

В момента успях да направя следното-с изолирбанд притиснах здраво стърчащият проводник от последната снимка(явно отговорен за заземяването) , към фланеца(както днес разбрах, че се казва металната пластина), който тъне обилно в ръжда. Това дали ще успее да ме спаси за известно време, докато разбера как да подменя всичко?

До сега се информирах по темата и явно фланеца(или гарнитурата отстрани) изпуска капки вода и оттам тръгва ръждата. Случвало ми се е вътре да намирам вода, която капе през една дупчица от кутията, когато всичко е затворено. Сега разбирам, че трябвало поне веднъж да се подменят фланец и нагревател на такъв тип бойлери, която процедура трябва да я извърши техник, за да е като хората...Общо взето май по-добре е този бойлер да отиде на кино...така или иначе се съмняваме, че гълта адски много ток, но и ние си го ползваме...също адски. :D 

Виж дали съдържателят е здрав. Ако да - вземи фланец, нагревател, анодна и ги смени.

Окъсил ти е нагревателя сигурно.

Относно искрата - нормално набюдавощо се явление (искра от контактите на кантактния ключ)!

Иначе този бойлер е приключил и е опасен за употреба. Заменете с нов и не ремонтирайте този. Видно е, че водосъдържателя е пробил. Съществува риск от наводнение, късо съединение или поражение от токов удар.

Относно нова покупка. Аз си харесвам нашите си родни марки, макар, че и алтернативи доста има!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.