Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте,

Имам за задача да създам база данни за мобилен оператор. Какъв вид заявка или отчет или таблица трябва да създам, с която всеки месец да се създава автоматична фактура с дължима сума според определени критерии (на какъв вид план си и каква трябва да бъде месечната ти такса). И също какъв вид форма трябва да направя, за да се плаща тази фактура.

Благодаря предварително за оказаното съдействие.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще трябва да направиш няколко "таблици", със съответните полета за данни и релации м/у тях, няколко "заявки" - според критериите и т.н

Ти нито един час/лекция ли не посети през срока/семестъра?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от силвия димитрова стефанова
      Здравейте! Може ли да ми помогнете с точка II.6. Това е условието:
      Да се състави клас Страница BookPage Скрити член променливи: Номер на страница‐ число int; Съдържание – низ string; Публични функции: II.1.КОНСТРУКТОРИ – ЕКСПЛИЦИТЕН, ПОДРАЗБИРАЩ СЕ; II.2.ЧЕТЕНЕ/ЗАПИС II.3.ЗА РАЗМЯНА НА СЪДЪРЖАНИЕ НА СТРАНИЦА С ПОДАДЕНАТА КАТО ПАРАМЕТЪР РЕФЕРЕНЦИЯ КЪМ СТРАНИЦА; II.4.OPERATOR == СРАВНЯВА ПО ВСИЧКИ ДАННИ II.5.OPERATOR< ЗА СРАВНЕНИЕ ЗА ПО‐МАЛКО НА ПОДАДЕНИЯ ПАРАМЕТЪР ОБЕКТ С ТЕКУЩИЯ ПО НОМЕР НА СТРАНИЦА II.6.ПРЕОБРАЗУВА / ВРЪЩА НИЗ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛАСА II.7.OPERATOR<<(ИЗВЕЖДА В УКАЗАН ИЗХОДЕН ПОТОК) II.8.OPERATOR>>(ЧЕТЕ ОТ УКАЗАН ВХОДЕН ПОТОК) Направила съм това:
      class BookPage { private: int NumberPage; //номер на страница string Contents; //съдържание public: BookPage(int numberPage, string contents) { NumberPage = numberPage; Contents = contents; } BookPage() { NumberPage = 0; Contents = " "; } const int& getNumberPage()const { return NumberPage; } const string& getContents()const { return Contents; } void setNumberPage(const int& sNumPege) { NumberPage = sNumPege; } void setContents(const string& sContents) { Contents = sContents; } bool operator == (const BookPage& book)const { return this->NumberPage == book.NumberPage, this->Contents == book.Contents; } bool operator < (const BookPage& number) { return this->NumberPage < number.NumberPage; } friend ostream& operator <<(ostream& out, const BookPage& book) { out << book.NumberPage << " " << book.Contents; return out; } friend ifstream& operator >> (ostream& in, BookPage& book) { cin >> book.NumberPage >> book.Contents; return in; } };  
    • от Siseayin
      Здравейте! Имам имам нужда от помощ. Някой добър по английски език може ли да ми помогне? Благодаря предварително!
       






    • от силвия димитрова стефанова
      ЗДРАВЕЙТЕ! 
      Имам да направя следната база данни за библиотека. Създала съм таблиците и съм въвела данните. Може ли да ми помогнете за втора точка. 
      2.Търсене/Заемане на книги по: автор, ключови думи от наименованието и жанр. 

       
      Направила съм това 
      SELECT * FROM kniga WHERE AVTOR_ID_AVTOR = &id_AVTOR and JANR_ID_JANR = &id_JANR; SELECT k.NAIMENOVANIE, a.AVTOR, j.JANR FROM kniga k JOIN AVTOR a on (k.avtor = a.avtor_id_avtor) JOIN janr j on (k.janr = j.janr_id_janr) WHERE k.avtor_id_avtor = &AVTOR and k.janr_id_janr = &JANR; но имам грешки
       
       
    • от Марио Проданов
      Здравейте на всички! Изпитвам проблем с лаптоп Toshiba Satellite L300 - не иска да стартира без батерия. Батерията е проблемна и е за смяна. Собственикът ме помоли да му разреша проблема - да стартира без батерия.   Това, което съм направил до момента: -разглобил целия лаптоп и направил проверка на всеки компоненет и лентови кабели. Всичко е наред с тях! -Проверил зарядното, защото собственика ми е докарал зарядно с 22V 4.5A, като по manual го дават 19V 3.95A. Тествал съм го с универсалното ми зарядно и съм го направил 19V 3.95A. Същата работа - не стартира! -Махнал съм 1 плочка рам памет и стартирах без нея- отново е така. Дори съм ги сменил 2-те пробно с моите. Не успех!     Моля за помощ и съвет! Ще съм благодарен на всеки един от Вас за помощта и изразеното мнение! Благодаря Ви за отделеното време и внимание! Поздрави!      
    • от mimko
      Купих он-лайн GTA5, как да я прехвърля на друг компютър?
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване