Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер huawei gpon ont hg8247h

Featured Replies

Здравейте.

Кабелният ми оператор малко е поизостанал с времето :).

Днес ми прокараха оптика и сложиха този рутер. Към него вързаха и телевизията.

Та въпроса ми е: 

Някой знаели как работи този рутер хем да предава интернет хем и ТВ?

преди 13 минути, hjhj написа:

Здравейте.

Кабелният ми оператор малко е поизостанал с времето :).

Днес ми прокараха оптика и сложиха този рутер. Към него вързаха и телевизията.

Та въпроса ми е: 

Някой знаели как работи този рутер хем да предава интернет хем и ТВ?

Много ми е интересно как разбра, че оператора ти е изостанал с времето????

преди 8 минути, hjhj написа:

Емил Костов  

това го казах леко в кръга на шегата. 

Все пак предлага скорост на интернет 6 мегабита. 

Това, че предлага такъв пакет е негово решение. Може да няма и конкуренция в района. Колкото до това устройство, то си е доста добро.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Това, че предлага такъв пакет е негово решение. Може да няма и конкуренция в района. Колкото до това устройство, то си е доста добро.

Не казвам, че не е добро устройството.

Интересуваме как работи как така през един оптичен кабел се пуска интернет и тв. При положение, че телевизията не CATV, а не IPTV.

преди 33 минути, hjhj написа:

Не казвам, че не е добро устройството.

Интересуваме как работи как така през един оптичен кабел се пуска интернет и тв. При положение, че телевизията не CATV, а не IPTV.

Оптиката е просто пренос. Ето ти малко информация. A този рутер поддържа този стандарт

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

на 15.12.2018 г. в 2:02, hjhj написа:

Благодаря.

Най вероятно използва vlan технология, която да разделя двата трафика или нещо друго, при Виваком е малко по изчанчено още не ми е ясно, дори след неоторизиран престой само в IPTV мрежата им..
DHCP сървъри раздаващи определени мрежи според мака на устройството, ако приемника ти има мак адрес за приемник получава IPTV мрежа, всички останали устройства получават Интернет мрежа.
Тъй де  още не съм сигурен как е направено, че видях доста странни сървъри за които дори и не съм чувал, и множество гейтуейи, както и приемници изграха за определен регион, но нямаше как да вляза в тях за да ги разгледам.

• Автор
на 19.12.2018 г. в 11:46, Танер Заит Расим написа:

Най вероятно използва vlan технология, която да разделя двата трафика или нещо друго, при Виваком е малко по изчанчено още не ми е ясно, дори след неоторизиран престой само в IPTV мрежата им..
DHCP сървъри раздаващи определени мрежи според мака на устройството, ако приемника ти има мак адрес за приемник получава IPTV мрежа, всички останали устройства получават Интернет мрежа.
Тъй де  още не съм сигурен как е направено, че видях доста странни сървъри за които дори и не съм чувал, и множество гейтуейи, както и приемници изграха за определен регион, но нямаше как да вляза в тях за да ги разгледам.

При нас не пускат ИПТВ, а аналогова поне така казаха. До колкото намерих информация май се използва различната дължина на вълната. При интернета е 1390 nm, а на ТВ е 1550nm.  Отделно и по самата честота, за интернет е от 5 до 65 MHz, а за тв зависимост от това дали е аналогова, цифрова или HD са с различни честоти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.