Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хлебопекарна Micromaxx MD 14752

Featured Replies

Здравейте,

След 1 година работа и вече без гаранция хлебопекарната се повреди.Проблемът е че при въртене на бъркалката,отвреме

навреме тя "запира",като се чува бръмчене отвътре.Това го разбрах при празен контейнер и пускане на програма.А хлябът

естествено беше малък,невтасал и преизпечен.Ясно че перката не се е въртяла.Къде може да бъде повредата?Искам да

ме разберете правилно.Живея на 10 км.от град Елена,няма сервиз,а да ходя до Търново за носени и вземане ,плюс 30-40 лв.

(а може и повече)за ремонт,ще ми бъде непосилно.Пенсионер съм,на 74 г.Предпочитам да я обявя за продаване като за ремонт

или рез.части.Но за да съм коректен,все пак трябва да посоча къде е проблемът.Ако може да ми помогнете,ще съм ви много

благодарен.

Лагерче, което върти перката? Само в сервиз ще знаят със сигурност.

Хлебопекарната би трябвало да има 2 г. гаранция. Може и да е лагер, но може и да е електромотор или зъбчатка. На мен така на старата ми хлебопекарна беше станало, зъбчатката беше износена, един шлосер за 5 лв. ми направи нова и всичко тръгна. 

• Автор
преди 43 минути, lupis написа:

Хлебопекарната би трябвало да има 2 г. гаранция. Може и да е лагер, но може и да е електромотор или зъбчатка. На мен така на старата ми хлебопекарна беше станало, зъбчатката беше износена, един шлосер за 5 лв. ми направи нова и всичко тръгна. 

Тази я купих с 1 г.гаранция.

преди 21 минути, Емил Костов написа:

Без да се отвори няма как да се разбере.

Ясно,трябва да се отвори.Ако е нещо механично, ще се оправи по-лесно.Ще рискувам и ще я отворя.

преди 14 минути, владон написа:

Тази я купих с 1 г.гаранция.

Ясно,трябва да се отвори.Ако е нещо механично, ще се оправи по-лесно.Ще рискувам и ще я отворя.

Явно на някое колело му са се изяли зъбците или има повреден модул. Просто гадая. Но стърженето със сигурност не е от електроника.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, Емил Костов написа:

Явно на някое колело му са се изяли зъбците или има повреден модул. Просто гадая. Но стърженето със сигурност не е от електроника.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

преди 1 час, lupis написа:

преди 13 минути, Емил Костов написа:

току-що, владон написа:

Благодаря за съветите.Утре ще я отворя и ако визуално може да се види повредата,добре.Ако е електромотор 

или по електрониката няма да стане.

От къде е купена? Пазиш ли документи за покупка (касов бон). По закон може и да не ти дават гаранция, но можеш да си предявиш рекламация до 2 години от датата на закупуване. Ако имаш проблеми, звъниш в КЗП или пускаш онлайн жалба.

преди 11 часа, lupis написа:

Точно, може и 6м. да ти дават гаранция, както е в много случаи, но по закон е 2 г.

Не е точно така. По закон може и да не ти дават гаранция, но ти можеш да си предявиш рекламация до 2 години от датата на закупуване, освен ако не са ти дали гаранция, в която има по-дълъг срок.

Да де, то така е описано, но щом можеш да предявиш рекламация, значи гаранцията не е изтекла до изтичане на двугодишния срок. Всъщност никога не съм ползвал този начин и не знам дали КЗП ще помогне в случая. 

Чл. 105. (1) Продавачът е длъжен да предаде на потребителя стока, която
съответства на договора за продажба.
(2) Продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската
стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви

до две години след доставянето й, дори и да не е знаел за несъответствието.

На основата на този член се прави рекламация. Ето го закона:

https://www.mi.government.bg/library/index/download/lang/bg/fileId/617

За допълнителна информация се звъни на телефона:

https://kzp.bg/

Преди 5 години работих на рекламации в технополис, още не са се променили нещата.

• 2 седмици по-късно...

Преди време имах хлебопекарна на Мулинекс и тя като се натовари започваше да стърже вътре. Виж първо дали перката бъркачка се върти леко на ръка, защото при мене запичаше доста и преди да пуснеш да бърка ги раздвижвах на ръка. След време се наложи да я отворя и видях, че зъбчатката и е износена, като зъбите се бяха изяли от единия край на зъбчатката. Обърнах зъбчатката на обратно и положението се оправи за около година.

Сега от около 3-4 години ползвам Панасоник със зъбен ремък като ангренажа на кола и няма никакви проблеми и работи в пъти по-тихо от тези с зъбните колела..

• Автор
преди 1 час, AGD написа:

Преди време имах хлебопекарна на Мулинекс и тя като се натовари започваше да стърже вътре. Виж първо дали перката бъркачка се върти леко на ръка, защото при мене запичаше доста и преди да пуснеш да бърка ги раздвижвах на ръка. След време се наложи да я отворя и видях, че зъбчатката и е износена, като зъбите се бяха изяли от единия край на зъбчатката. Обърнах зъбчатката на обратно и положението се оправи за около година.

Сега от около 3-4 години ползвам Панасоник със зъбен ремък като ангренажа на кола и няма никакви проблеми и работи в пъти по-тихо от тези с зъбните колела..

Отворих я.Със зъбен ремък е.Всичко изглежда като ново.Единствено усетих някакво леко запиране при въртенето на ел.мотора(на ръка).Може би е долното лагерче.Но все пак ще изчакам да прегледа ел.мотора някой ел.техник(има един в Елена).

Редактирано от владон
Правописна грешка (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.