Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хардуерен проблем с SATELLITE L850-1W8 :S

Featured Replies

Здравейте,

реве ми се, както се сещате. Най-много ще се радвам някой да ми го оправи, че аз не разбирам, но ще се зарадвам и на схема (и на това се съмнявам, но...)
Та лаптопа е SATELLITE L850-1W8 платката е h000051770, не знам в какъв момент е сдал багажа, но сега като се опитам да го включа не стартира. Светват два светодиода и след известно време се изключва.
При включваме загрява процесора и леко видео картата, но от време на време като на вълни загрява яко чип сета и после охлажда и пак така.... Друго интересно е че до USBбитата не стига нищо и с пъйната флашка и без. Гледах за някой бушон, не видях.
Някой ако има идея ще се радвам да ми помогне (ако е възможно въобще де)!

Благодаря!

Лаптопа да не е изпускан или тръскан? Как така не се знае, кога се е случил проблема?  Според мен трудно може да се локализира къде е проблема без да се разглоби и да се види дънната платка.

• Автор

Разглобен е. До колкото знам за последно лаптопа е бил на маса и след преместването му и повторното включване не е стартирал. 
Опитах да го свържа на външен монитор, нищо. Към куплунга на матрицата иначе ходях 3.3V на няколко места.

Много странно ще е това местене - това в кръга на шегата. Трябва да прегледаш дъното за изгорели елементи, подути кондензатори и т.н. Това няма да е лесно ако не си се занимавал, да не говорим че едва ли ще може и да го ремонтираш. Ако е заминало дъното ( било то от механична повреда или от прегряване) не знам дали ще може да се намери ново или втора употреба, на каква цена ще е и дали ще си заслужава ремонта.

• Автор
преди 21 минути, Емил Костов написа:

Много странно ще е това местене - това в кръга на шегата. Трябва да прегледаш дъното за изгорели елементи, подути кондензатори и т.н. Това няма да е лесно ако не си се занимавал, да не говорим че едва ли ще може и да го ремонтираш. Ако е заминало дъното ( било то от механична повреда или от прегряване) не знам дали ще може да се намери ново или втора употреба, на каква цена ще е и дали ще си заслужава ремонта.

Прегледах на пръв поглед, просвирих няколко неща, но без схема нищо няма да стане. Видях, че се продават в алито за 100тина долара, но се притеснявам дали ще е като стока.
Мерси!

преди 9 минути, Yann-717 написа:

Прегледах на пръв поглед, просвирих няколко неща, но без схема нищо няма да стане. Видях, че се продават в алито за 100тина долара, но се притеснявам дали ще е като стока.
Мерси!

Какво се предлага за 100 долара - дънни платки ли? Гледам, че цената на този модел е 1200 лева.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Какво се предлага за 100 долара - дънни платки ли? Гледам, че цената на този модел е 1200 лева.

https://www.aliexpress.com/af/h000051770.html?SearchText=h000051770&d=y&initiative_id=SB_20181218024731&origin=n&catId=0&isViewCP=y&jump=afs

А защо не го занесете на сервиз? За консултация, и евентуално ремонт?

преди 11 минути, Yann-717 написа:

Процесора не е запоен, но ако видеото е запоено и с тази гаранция от 60 дена си е риск. 

• Автор
преди 7 минути, barbuncela написа:

А защо не го занесете на сервиз? За консултация, и евентуално ремонт?

Защото нямам познат, който да се занимава с подобни ремонти. Нямам информация кой сервиз разполага с необходимите знания и оборудване за да свършат работа.

преди 6 минути, Yann-717 написа:

Защото нямам познат, който да се занимава с подобни ремонти. Нямам информация кой сервиз разполага с необходимите знания и оборудване за да свършат работа.

Виждам че сте от София. В София има поне 30 сервиза за компютри. 

Един ви казвам веднага. В магазин "Плесио" ул.  Ангел Кънчев 5 И много други! Тука  Във всеки сервиз разполагат с необходимите знания и оборудване!

• Автор
преди 1 минута, barbuncela написа:

Виждам че сте от София. В София има поне 30 сервиза за компютри. 

Един ви казвам веднага. В магазин "Плесио" ул.  Ангел Кънчев 5 И много други! Тука  Във всеки сервиз разполагат с необходимите знания и оборудване!

Извинявам се за грубостта, но знаете ли как се сменя чипсет каква технология се използва ( не става дума за духалки )?
Благодаря за желанието!

преди 2 минути, Yann-717 написа:

Извинявам се за грубостта, но знаете ли как се сменя чипсет каква технология се използва ( не става дума за духалки )?
Благодаря за желанието!

Ами на хората в сервизите това им е работата! Както и да е. Приятен ден!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.