Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за Bluetooth Audio Receiver

Featured Replies

Заглеждам се по bluetooth audio reciver и по- точно по този идеята е да елиминирам свързващия кабел от 3м от таблет, телефон до усилвателя, не съм слушал как са като звук и не знам какво да очаквам, има и по- евтини ценово около 100лв, но вероятно и тук както при всичко цената има значение, също ми е интересно как се осъществява свързването, в смисъл ще бъде ли нужно всеки път да се прави сдвояване или след първо такова ще се запомни устройството. 

Не знам как е при този ресивър, но ще ти кажа как е при мен в колата (ВТ ресивъра е монтиран допълнително):

Kато звук, аз не намирам разлика, м/у това, дали тел е свързан с кабел или ВТ. При "сдвояването" ме пита дали да запомни устройството или да го конектне еднократно. Мога да запомня 4 у-ства.

преди 1 минута, street racer написа:

Не знам как е при този ресивър, но ще ти кажа как е при мен в колата (ВТ ресивъра е монтиран допълнително):

Kато звук, аз не намирам разлика, м/у това, дали тел е свързан с кабел или ВТ. При "сдвояването" ме пита дали да запомни устройството или да го конектне еднократно. Мога да запомня 4 у-ства.

Най - вероятно и тук принципа е същия, по ме притеснява качеството на звука, дали ще е на ниво. 

току-що, street racer написа:

E, aз не съм аудиофил :) и не мога да съм "мерило" по въпроса. За мен, разликата идва от качеството на източника....

И аз не съм, но държа на прилично качество на звука, може и да взема да се ориентирам към някоя аудио система с блутут ресивър. 

Ами....какво да ти кажа? Аз често го свалям от колата и го ползваме в "домашни" условия, при големи софри :)

Единия ми приятел е бифш DJ, и щом той досега не казал лоша дума...... М/у другото ресивърчето е някаква китайска пръчка, купувал съм го за около  80$

преди 2 минути, street racer написа:

Ами....какво да ти кажа? Аз често го свалям от колата и го ползваме в "домашни" условия, при големи софри :)

Единия ми приятел е бифш DJ, и щом той досега не казал лоша дума...... М/у другото ресивърчето е някаква китайска пръчка, купувал съм го за около  80$

Щом е 80 долара не е пръчка. 

Гледам голяма реклама правят на тази система, трябва да се чуе и ако я бива нема да се занимавам с блутут ресивъри. 

преди 11 минути, Пунта мара написа:

Ако слушаш mp3-ки качеството на звука няма да ти е никакъв проблем.

Не слушам Mp3, не бих и слушал. 

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Гледам голяма реклама правят на тази система, трябва да се чуе и ако я бива нема да се занимавам с блутут ресивъри. 

Виж как сам се ориентираш какво да направиш. Неслучайно е казано - "Око да види, ръка да пипне". :)

преди 22 минути, AAUUXX написа:

Не слушам Mp3, не бих и слушал. 

По-добре mp3, отколкото МРЗ. :)

преди 5 часа, AAUUXX написа:

...

209лв са близо 121$. Да се хванат за петите! И от куцото им описание не става ясно кой точно чип ползват, най-малко, чe e LL.

Преди две години си направих такъв приемник. Направих силно казано. Купих готови модули и ги налепих с поялника. Aptx модул + диференциален усилвател + DC-DC Step down на 4.2V и старо зарядно от Nokia. Модулът е на CSR8645 чип, който подържа LL ( ниско задържане). С думи прости няма разминаване между звук и картина, звукът не изостава и спокойно гледаш филми. Крайна цена 20лв. Слад като оживя тази моя рожба окончателно казах сбогом на кабелите.

Нещата не стоят на място и за 23$ купуваш готов приемник Aptx-HD, който е класа над моето, а за 18$ се предлага само платката. Кутия  и оформление от теб.

9464768T.jpg

Чиповете на CSR са голям гъдел. Те са програмируеми. Имат вградени контролери за заряд на ли–йон акумулатори, управляват плейъри.

Единственият конкурент на Aptx-HD е LDAC на Sony. Всичко останало като син-зъб за аудиопоток в кофата. LDAC превъсхожда, но цената и политиката на Sony го прави ялово.

Относно свързването има два нюанса. Aptx работи само когато предавател-приемник подържат този протокол, иначе приемника ще работи като обиновен син зъб. За целта трябва син-зъб на компа Aptx-предавател и втори нюанс - драйверът е 500MB. Работи само под windows, но добрата новина е, че китайците предлагат донгъл за 4бакса. И тогава всичко изгрява.

O66jhkV5OLzeHw_EfTvPeUMpdFIju8nI1NL-oXpyO1hMYSJsGLWED1zrt-2YGASAWoMGxvwK4hKLogu9KlNzgr0C29WKkTz2Y95H6xh9e3FQh5FK3b0gU50eDwDBj7o_FkNKA33OR3WSNKaj_zmCCECXXP30mDdnwzMp_kKUr-v7dj-E5DNqIVdQRAgsrRvxpKeUrVRF2L6uwV7RRU4m_xnqf3hLbtGkdtWlvf8kB1HnuP38RmpYQ9fr5yrx3MiW0gq23sugRePvF5EdYFA4-mE5QrdwCa_yeF-EV3OcPAnajBrk89DqVd_e1RqbEO5Ky9zQpTBmz5yxiST2O7RAOc2NL0MRST4eWfrtrG0ds23h11P5GFP7MprESBCjHgefb5KmQlG37_hzNEjsuRs4TQA7-KyAgm0YZZY58ipmyX56cl8E9nDr9fBektO_zs3p5wTCOdbHZh2X67LsTstFWaZbnSFiGpQjFnfpJFHlPOZuyiJRAqk7xXPddi7ln53uDHvqQ3EmfNmxbYtMt1zH-KU6X3KaKOlAToLbnvCYaQ4opFhUf7mC2ID6wGTQp7MTPv4FwgcJS06YfTzbrXC5CM3HpYsa5b2OXs-EGFi8npI5Of_sKufSf6g68w8lHG1Y1aZbQHDnTujRV0V9UeTMpFUA=w1192-h670-no

Цъкам на слушалката и пей сърце, а другия коз е, че галактите на самсунг са платили лиценз за Aptx.

NKd3JqPANdmMXps1NCGrtYldMs_8che10IFGfWprTzXv9TozzEN1KZAecgc-F6mYwF-REZLNPUagOqn73fh4fqSu5GHGQVsiy3n3_WIH4_SdojPcb9u1Ssmk9ZaKMEj1qAs1U2_E265o7wtO_lne1sytkaYWeGtvM6LSFHBvOtkTsYLCWQKPW5j9fJHz5HPMToLo2NsanwFyIoLRZWkfNsXVKxoV_TG9O2xLja6Jv3_wbUNR938_XiOdhpYAqpfXijLhiChuTOM5V9Ar9xWBNc5XbR4rkabS99lS_x9L_9NOdbLPlibIXDXqeW8Pa0rtaiAsw3tp7q31HNtW_O0Qtj-3bAoLmPaZTFmWoiKGZJZZTqA0LdCaDNWPdsZBeG2iyOtpVKWcb2CuYvTWCGPXBnUVCLGss8n5NNMoYH4lFrs_KgapfC3_Z5wHIkfaQOa8PukrEXJsJ6D583dciaHzpF0k9m6nbpP_QyFFeTXXuVVjROjHWODVZG3FBvIrkUTLjMzui66BjMfNu5pQtt6W3MvAmK57VIWasC5IpadpwX19jQXYhpfMEb5h-BmLLHCWC1jZeYIbf5T60tiWdcGpr2HO9UmEEIk_f3bBts86MOXM0lDpU-VBSBKXCJ5o_VgHw0SXri0AAbvrbCa_VsZc_4mf=w1192-h670-no

Реализирал си един страхотен проект, аз много време да се занимавам нямам, макар това да изглежда страшно примамливо и не само от към цена. 

Марк Аврелий Антонин е един от бащите на стоицизма. В своите размишления с себе си четем - "Ако някой го е направил вече, значи можеш и ти!". Така че щом дружиш с поялника и си готов да вложиш 20лв - проекът ще се роди и от твоите ръце. Нямам 3D printer и големия дерт е как да го "облеча", затова минах с компромиси и го подкарах текезесарски. Кутия от клечки за уши, макетна платка, летящ монтаж. Оживя от раз и така баца до ден днешен.

1d77v82iRi9hzp0t3L8UiZK2kE2Q6UATSrsRwsSSYUT_MmovwSw2CucJ8Lht-11Ks-FqlWANkEZKo3-gQe2PYoblko9MMvoMdrqoJEFoO6muwgriPKrmnqTrE_NPBTvgJ-ej-eoJ8MA59XmGx-X--1GiKGROTMBWNOiwdDPlaoDbK5S5alutfA4mUlDxx52fwFITWuBne8l1ruCuNrT8bnCdXG-k9d8HdjUKX-REC2AQHnh2HlMwEJh_u4OPFMID0DTw1qa5kype7ViEiTDgGntj0xCJhYCvP-z3yxjIrtxS_QBEnDG_TcdkVh1BJXOFD7nA7PH6P-KQ1Gm7GpQGItqFTE5H5RHK5ErdH3054Oi8cZo300ZBVws965yZf4n94TsZf0fHbgyggKGpIzbtuvFU8R1vz8AgbnOWQjaq7Ddaq4zyQtFhII-iMqBktUsA4zQYmUAhjWyE5ivbACGv4Ad64ttoK9HUKdyjluE-s5S0gbyukLknrdvPtGCYKMcX_8EZDNA_VR8qKKtqCLBCA7eIxBjSqvoxq_a2C6LQKNCZJiI7aXNmp7-AvTUy1RBAAoRSjbM2BQvTssxvhzwS7lVtCgCMzZDSv5gX-h6rhD8XWBmnZ9nGnLIaX42jr_o4aGaI2wyAzp78Hj2KSE4FoHlj=w1192-h670-no

Няма външна антена, но все пак държи уверена връзка от 15м по пряка линия. За такива пари на китайците поклон.

поздрави

Супер изглежда, кутиика виж в tpetrov дали ще си харесаш някоя, може да им дадеш проект и ще ти направят точно каквато искаш, цените са отлични, скоро @street racer си прави там по поръчка и остана страшно доволен. 

Много мило за предложението, но живея в Якоруда и tpetrov не вирее, затова гъделичкам чайнезите през нета. Чакам до 1 месец и после гайкино хоро.

преди 2 минути, Profruit написа:

Много мило за предложението, но живея в Якоруда и tpetrov не вирее, затова гъделичкам чайнезите през нета. Чакам до 1 месец и после гайкино хоро.

Няма проблем, може всичко да се случи онлайн, след това с куриер да си получиш кутииката. 

CRDC BT-B19 Bluetooth 5.0 Audio Transmitter Reciever CSR8675 Aptx HD Adapter Optical Toslink...

Готово решение. Доставката може да отнеме месец. Моят го получих преди време за около три седмици.

Изпратено от моят Mi A2 с помощта на Tapatalk

преди 33 минути, vasettoo написа:

CRDC BT-B19 Bluetooth 5.0 Audio Transmitter Reciever CSR8675 Aptx HD Adapter Optical Toslink...

Готово решение. Доставката може да отнеме месец. Моят го получих преди време за около три седмици.

Да, това изглежда добре и цената е добра, а звучи ли добре?

Ползвам го с Bluedio Vinyl Plus слушалки, които нямат BT5.0, но звукът им е аудиофилски все пак - основната разлика ще е в закъснението при синхронизацията, която трябва да е перфектна при поддържащи протокола Aptx HD крайни устройства.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Да, това изглежда добре и цената е добра, а звучи ли добре?

Звучи повече над очакванията ти. Завързвам очите и пускам по кабел, а после през джаджата. Уловиш ли разлика, те обявявам за доживотен кинг на аудиото. В моя случай слабото място е дифернциалния усилвател. Той е начално ниво, а има предложения от 5$, който са над него. Да и чипа ми остаря. Иначе никакви шумове, пукоти, самовъзбуждания, проникване между канали и прочие хемороиди. Задейства се функция, ако не постъпва сигнал, да изключи изходите и се чува едно приглушено много тихо припукване.

преди 10 минути, vasettoo написа:

Ползвам го с Bluedio Vinyl Plus слушалки, които нямат BT5.0, но звукът им е аудиофилски все пак - основната разлика ще е в закъснението при синхронизацията, която трябва да е перфектна при поддържащи протокола Aptx HD крайни устройства.

Предложението е ефектно като визия и техническо изпълнение. Да бъде излъчвател е друга бира и за мен е безпредметно, защото слабото звено ще е аналоговия изход на донора.

"аудиофилски" - това е нонсенс  и плод на плацебото. Bluedio Vinyl Plus не поддържа Aptx,  ни Aptx-HD, така че CSR8675 Aptx HD Adapter предава под SBS профил.

Aptx не е профил, а кодек. Aptx-микропроцесор на изхода по свой алгоритъм излъчва аудио поток чрез син зъб към Aptx-микропроцесор, който преобразува обратно аудио потока в реално време в аналогов сигнал. В началото има опознаване/съгласуване и след това същността, в противен случай работи като обикновен син зъб с възможен профил за отсрещната страна според "ръкостискането".  Така че Vinyl Plus в случая са класическа шлака. За 25$ купих Ausdom AH3 aptX Low Latency, който свиват сърмите на всякави препудрени слушалки, базиращи се на име.

9465655s.jpg

Но не слушалките са важни в случая, а предавателя. За Aptx от windows-машина ползвам този:

9465657f.jpg

Струва 4$. Терзанието е, че китай-пром не е качил на конвейера подобна пишка за Aptx-HD. Едва тогава твоето предложение ще покаже зъби на акула. И засега единствено Aptx-HD имам на SGS9+. Голямата цел на Aptx е да прати кабела в музея и засега му диша в врата.

поздрави

преди 2 минути, Profruit написа:

Звучи повече над очакванията ти. Завързвам очите и пускам по кабел, а после през джаджата. Уловиш ли разлика, те обявявам за доживотен кинг на аудиото. В моя случай слабото място е дифернциалния усилвател. Той е начално ниво, а има предложения от 5$, който са над него. Да и чипа ми остаря. Иначе никакви шумове, пукоти, самовъзбуждания, проникване между канали и прочие хемороиди. Задейства се функция, ако не постъпва сигнал, да изключи изходите и се чува едно приглушено много тихо припукване.

И аз няма до го слушам на кой знае каква хай енд система, на Panasonic sa pm 25 ще се слуша. 

преди 3 минути, AAUUXX написа:

И аз няма до го слушам на кой знае каква хай енд система, на Panasonic sa pm 25 ще се слуша. 

Ясно. Място в тази система океан, ни ли-йон акумулатор ти трябва.

За 18$ готово решение. Остава да го вградиш през aux-входа и да му подадеш 5V

9465665K.jpg

Moже да го доизкусуриш. Веднага след конектора се вижда линеен положителен стабизизатор на 3.3V oт рода на AMS1117. Toва е ниво на разреден акумулатор - за мен минус, за китаеца - евтин вариант. Конектора в кофата, стабилизатора също и подаваш 4.2V. По-този начин получаваш по-стабилна работа като антена и нчу. На задния капак извеждаш 8dB антена и вдигаш рязко разстоянието. Този вариант е с запас в бъдещето, заради Aptx-HD.

Или се принизяваш до мене с по-евтиния вариант, който все още се предлага за 5$.

9465669e.jpg

Отдолу се вижда флашката, която съдържа firmware-а, когото можеш да бъзикаш по твой образ и подобие. И така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.