Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

духалка NEO върти без реотани предимно

Featured Replies

Здравейте,
Имам духалка NEO, която върти без нагряване на реотаните доста често на степените за загряване.

Доста често се чува цъкането на пластината, която изключва реотана, но печката не спира и вентилатора. Последният просто продължава да върти и по-скоро охлажда човека, който е до печката.

Нещо не е в ред явно. Някой може ли да покаже някаква четима схема/картинка, какво да оправя, за да работи нормално?

Благодаря предварително!

За да работи нормално си купуваш някоя не толкова китайска духалка, а тая докато още върти може лятото да я ползваш като вентилатор.

аз тази пластинка я държа постоянно на включено с увито кабелче около нея,знам,че не е правилно,но духалката(не е НЕО,а АЙКО) не я оставям без наблюдение,а иначе наистина по-скоро охлажда.

• Автор
преди 15 минути, baitexpo написа:

Някога работила ли е нормално?

Да, известно време в началото работеше нормално.
Отвреме на време пак работи нормално.

Проблемът е, че дори един сезон не е изкарала.

Tакава духалка с подобно име но същото качество се е палила пред мен.

Бягай надалече от такива духалки.

Дали духалка от 90 лв. което е супер неразумно или от 10 лв.  - все тая. Малшанс при избора на така или иначе китайски продукт! Връщай ако има гаранция или в кофата.

Нямаш проблем, това което кара да изключва реотана е благодарение на биметалната пластина, която е и защита за него, намали я малко от термостата и няма да се изключва реотана, толкова са и възможностите просто на тази печка. 

преди 1 час, emil644466 написа:

аз тази пластинка я държа постоянно на включено с увито кабелче около нея,знам,че не е правилно,но духалката(не е НЕО,а АЙКО) не я оставям без наблюдение,а иначе наистина по-скоро охлажда.

Ако го направи ще стопи печката и ще предизвика пожар!

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Нямаш проблем, това което кара да изключва реотана е благодарение на биметалната пластина, която е и защита за него, намали я малко от термостата и няма да се изключва реотана, толкова са и възможностите просто на тази печка. 

Не. Друго причинява проблема. Защитата от прегряване, която в някои модели също е биметална пластина. Ако я шунтира ще реши и проблема, но така печката става и с една идея по - опасна.

За това - връщане ако е в гаранция.

П.П.  миналата година за работа бяха купили някакви безименни промоционални китайчета за 9 лв. Караха по месец. Върнали сме поне 6 и то безпроблемно. Хубавото бе, че всеки месец бяхме с чисто нова:giggle1:

преди 1 минута, Black Power написа:

Не. Друго причинява проблема. Защитата от прегряване, която в някои модели също е биметална пластина. Ако я шунтира ще реши и проблема, но така печката става и с една идея по - опасна.

За това - връщане ако е в гаранция.

Правил съм шунтиране на биметална пластина на духалка и резултата беше че се стопи печката и ако не бях на близо да я изключа щеше да стане голяма беля. 

току-що, AAUUXX написа:

Правил съм шунтиране на биметална пластина на духалка и резултата беше че се стопи печката и ако не бях на близо да я изключа щеше да стане голяма беля. 

Така, де! За това по - горе споменах, че така печката става по - опасна и това е крайно непрепоръчително.

Ако автора има някакви познания по електротехника и знае какво прави, може да свърже вентилатора след термостата който включва нагревателя. Така нагревателя и вентилатора ще спират заедно.

По принцип освен тази пластинка има още едно ниво на защита, до нея има и термобушон, който изгаря ако тя не успее да сработи до 105 градуса, но това не значи, че е ОК да се шунтира пластинката, защото бушона остава единствена защита при прегряване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.