Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за новия стандарт АС при рутерите

Featured Replies

С какво ще ми помогне рутер с този стандарт или както се наричат двубандов рутер.

При положение че имтернета ми е 100мбит...нужно ли ми е да взимам такъв рутер? С какво ще е по добър от този с N стандарта?

преди 4 минути, fissikela написа:

С какво ще ми помогне рутер с този стандарт или както се наричат двубандов рутер.

При положение че имтернета ми е 100мбит...нужно ли ми е да взимам такъв рутер? С какво ще е по добър от този с N стандарта?

ЧНГ!

Ако имаш гигабитов интернет е много желателно. При 100 мегабита, което е като че ли максимум който едва ли ще имаш, не е задължително. Ако си сигурен, че след половин, една додина ще си включиш гигабитов, съветвам те да си вземеш такъв. Обяснението ми е с няколко приказки, защото това не е новият вече стандарт!

Колко устройства ще се свързват, на какво разстояние ще са и през какво ще пробиват? Крайните устройства с какви безжични карти са? Ще имаш ли устройства по кабел? Какъв ще е трафика/какво ще е ползването на връзката?

• Автор
преди 43 минути, plamen_petrov_80 написа:

Колко устройства ще се свързват, на какво разстояние ще са и през какво ще пробиват? Крайните устройства с какви безжични карти са? Ще имаш ли устройства по кабел? Какъв ще е трафика/какво ще е ползването на връзката?

ЧНГ момчета и момичета

Интернета ми е 100мбит...всички устройства поддържат АС стандарта...но се пудя дали има смисъл да наблягам на тозо стандарт...100% няма да си пусна гигабитов нет...защото сигурно ще е много пари ако изобщо се предлага.

Защо да не е последния стандарт...какво по ново има?

преди 17 минути, fissikela написа:

ЧНГ момчета и момичета

Интернета ми е 100мбит...всички устройства поддържат АС стандарта...но се пудя дали има смисъл да наблягам на тозо стандарт...100% няма да си пусна гигабитов нет...защото сигурно ще е много пари ако изобщо се предлага.

Защо да не е последния стандарт...какво по ново има?

Ако живееш в сграда с много комшии(aka панелка или нещо подобно) е + да ползваш 5GHz. Защото повечето нърдове са на 2.4. Пусни си NetSpot и дай снимка от програмката да видим за какво иде реч. Напиши в каква сграда живееш, квадратура на жилището, местоположение на маршрутизатора и устройствата, които ще се свързват с него. Естествено отговори от мен ще получиш утре, защото след новогодишната нощ съм лееко изтощен.

Поздрави!

• Автор

Това са данните от програмата....

Като цяло съм в къща (3ет. по 80 м2.) и около мен няма някаква сериозна навалица от рутери. В момента рутера се намира в единият края на 2ри етаж а целта ми е да имам добър обхват в другия край на 3ет....1ет го изключвам от схемата.

До колкото разбрах, 5Гхз е с по слаб рейндж но по широк и предава по високи скорости за сметка на 2.4Гхз който има висок рейндж с по бавни скорости на предаване на данни.

Реално аз нямам повече от 100мбит. Нет, за който 2.5гхз (n-стандарта) е достатъчен и 5Гхз става излишен ...май?

Общо макс 10 (5гсм, 3лаптопа и 1смарт ТВ)  са устройствата вързани за сегашния рутер. Всички ползват и новия АС стандарт...

Screenshot_20190102-090924_NetSpot.jpgScreenshot_20190102-090935_NetSpot.jpgScreenshot_20190102-090941_NetSpot.jpgScreenshot_20190102-090949_NetSpot.jpg

Поредният търговски трик и глупост! Ловът на наивници върви с пълна сила обаче. Странни функции с гръмки имена и неясна полза. Колкото се наложи "сдтандарта на бъдещето"  - Блу рей",  "USB-3" и пр. , то толкова и този! Сега 3 човека ще ревнат, че масово се използват, но 3 човека не значи масово.

Трябва да се научим да бъдем практични и да не скачаме на всяка щуротия която често носи полза единствено на търговци и символични такива на потребителя. Но всеки с разбиранията си!

• Автор
преди 24 минути, Black Power написа:

Поредният търговски трик и глупост! Ловът на наивници върви с пълна сила обаче. Странни функции с гръмки имена и неясна полза. Колкото се наложи "сдтандарта на бъдещето"  - Блу рей",  "USB-3" и пр. , то толкова и този! Сега 3 човека ще ревнат, че масово се използват, но 3 човека не значи масово.

Трябва да се научим да бъдем практични и да не скачаме на всяка щуротия която често носи полза единствено на търговци и символични такива на потребителя. Но всеки с разбиранията си!

Какво?

преди 12 часа, fissikela написа:

Това са данните от програмата....

Ако можеш да преместиш маршрутизатора на 2-d floor по средата на етажа ще е добре, но по-добре ще да е да сложиш някакъв повторител на 3-rd floor, който да е свързан по кабел.

П.П. Те там у Враца USB 3.0 не им трябва. Прехвърлят информация по въздушно - капков път.:D

• 3 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.