Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чип и генерация VW Passat B5.5

Featured Replies

Здравейте, взех си пасат б5.5 101 коня 74кв помпа-дюза, като за 101 коня върви добре, тромав е, но да не забравяме само 101 коня е, разхода също е добър, но много приятели ме посъветваха да го чипосам, казват, че ще стане още по-добре, било ще вдигне до ~130 коня и с ~1 литър ще падне разхода. Аз се страхувам от това, че е помпа-дюза и казват, че са по-капризни, да не вземе да му стане нещо и да направя няква бъркотия вместо да го подобря. И може ли да му сложа генерация, просто за по-добър звук, не толкова за техническото му подобряване, а за звука и то изобщо ще има ли сила да изкарвя що годе някакъв звук?

Щом не си наясно с процесорното управление, по-добре иди в специализиран сервиз да изпълнят чип тунинга както трябва. Иначе може и с мотора да се разделиш.

• Автор
преди 6 минути, DarkEdge написа:

Щом не си наясно с процесорното управление, по-добре иди в специализиран сервиз да изпълнят чип тунинга както трябва. Иначе може и с мотора да се разделиш.

Да разбира се, не съм казал, че Аз сам ще си го правя, ще отида в Пловдив или в София за чипа, но имах предвид дали ще имам полза от това или да не се захващам, колко ще вдигне конете наистина и ще се получи ли нещо изобщо и за звука от генерацията, ако може да ми кажете нещо

Нали знаеш че едно е за сметка на друго? Няма как и мощността да се вдигне и разхода да падне. И всякакви такива неща са за сметка на надеждност. Производителят е сметнал някакъв разумен компромис.

То и във F1 могат да ти вдигнат телеметрично мощността с 30%, но само за 1-2 обиколки.  Тия може и да сменят двигатели и коли през състезание, но ти предполагам че ще "търкаляш" поне няколко години.

• Автор

Макс 3 години, не бих искал повече, след това мисля да скоча на нещо мнооого по-голямо. За сега целта ми е това, до колкото видях във сервизите, които предлагат чип тунинг точно за този пасат пише, че се вдига на 131 коня и разхода пада с 1 литър. Ако някой е чипосвал подобна ситуация да пише резултати, Благодаря ви

Редактирано от Филипов
Не се отговаря с цитат! (преглед на промените)

преди 1 час, Jesus Kostov написа:

Макс 3 години....

Ами то и макс толкоз ще изкара след чипа - после, ако въобще излъжеш някой да го купи. Инак, че ще ти хареса повече как върви, спор няма. Така, че ти си преценявай дали си струва.

Някъде около 20-25к.с е нормално да се вдигне мощността и около50-100нютон метрите.Разхода не пада,но вървежа е друг.Влез във форума на фолсваген и чети . Един от многото дето чипосват е "БРЕЗЕЛ" му е ника на човека .Работи в Германия май и се занимава с това.Просто ти преинсталират комп. на колата с техни настройки.До тзи коне и въртящ момент нищо друго не се сменя по двигател.

• Автор
преди 22 часа, sound написа:

Ами то и макс толкоз ще изкара след чипа - после, ако въобще излъжеш някой да го купи. Инак, че ще ти хареса повече как върви, спор няма. Така, че ти си преценявай дали си струва.

Тоест ще имам проблеми след време с нея така ли?

Естествено, какво не разбра? Всяко нещо е за сметка на друго. Забрави да спада разход при повече мощност - енергията трябва да се вземе отнякъде, вероятно от повече гориво. Двигателят е сметнат при някаква мощност да се износва примерно за 10 години и на толкова да се прави основен ремонт. Това за по-старите, които се правеха качествено, новите и 5 не изкарват. Същата работа - по-малогабаритен и по-мощен двигател.  Та не е проблем да се изкара повече мощност, но става за сметка на междуремонтния интервал.  За състезателен автомобил може и да е оправдано, защото за всяко състезание е нов двигател или след основен ремонт, което струва някакви пари. Неслучайно във F1 вече искат с един двигател да се изкарвар 2 състезания. Да, ще изстислаш повече мощност, но вместо за 10 ще е за 4 години. А и не е нов и не му знаеп на колко е. А и като го издухаш за 3 години и стане за основен ремонт не си мисли че ще му вземеш парите. Е, може и накойглупак да се излъже.

И за какво да е всичко? Да въртиш гуми и да имаш възможност за по-рискови изпреварвания. Не си струва.

Двигателят спада към семейство EA827, демек твоя AVQ/AVB е идентичен като конструкция с ARL/BTB които са 150 к.с.

Чипосвай, но не очаквай да ти падне разхода. 

преди 9 часа, Филипов написа:

Да, ще изстислаш повече мощност, но вместо за 10 ще е за 4 години.

За 20 коня отгоре на този двигател нищо няма да му стане. Проблема е, че фабричните настройки на компа и параметрите на електрониката са оптимизирани за съвместна работа - чип тунинга освен промяна на софта включва и промяна на електрониката, инак те чака вечно триене на грешки и ремонти на елементи, които не са за ремонт, а просто не отговарят на новите стойности зададени в компа. С този чип тунинг, който пробутват по автосервизите, само прилъгват лапетиите да си чупят колите и то така я чупи, че няма оправия после.

• Автор

Просто колата е голяма и комфортна като за мен, също така гепам малкия данък, разхода ми е под 9/100. Просто ми се вижда тромава с тези коне, което е нормално,  и искам да я чипосам за да има малко повечко мощност, не за каскади и екшъни, нито за цепене на светофарите, а просто да е по-пъргавичка из града. И ако мога да добавя някакъв звук, отново за мое собствено удоволствие, защото не искам 3 години да карам нещо, което не ме кефи, а уж има потрнциала да стане по-добре... след това я зарязвам и взимам S класа, но това е съвсем отделна тема..

Знам ги тези пасати - педала до ламарината и чакаш да тръгне, ужасни са. :Д

преди 22 минути, sound написа:

Знам ги тези пасати - педала до ламарината и чакаш да тръгне, ужасни са. :Д

Не ни разсмивай много ти се моля.Ти карал ли си такъв пасат ,че си чешеш пръстите.Нормално си върви колата малко гори,а като се вдигнат малко конете както писах около 25 още и направо си е 6-ст.Аз съм с такъв.Малко гори и върви.8 в града и 4.5-5.5 извън града взависимост с колко се кара.

От генерацията на онези години, това е може би най- куция дизел въобще - и опелските, и френските, и японските ~2,0 ЦЦ са много по- динамични дизели от това утепано магаре. С кого ще го сравниш, че не ми е ясно? Имам дърт Еспейс от '80-е, издухан и олопан отвсякъде, както на нищо не прилича, така върви много по- добре от тези бабешки пасати. Единствено може би 2,0 на Мерцедес във Е- класата е по- муден и досадно тегав двигател. На Голфче бива, ала на Пасат не ми го хвали - не случайно го подминах този автомобил, просто ужасен от 0 до 100 един километър ускорение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.