Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Explorer .exe замръзва

Featured Replies

преди 33 минути, whitepixel написа:

Очаквай всяка минута дискът да умре, много е зле.

Май правим бдение, за да не се случи ...

п.п.

:offtopic_s:един мой си умря, защото бях го свързал към един торент сървър ...

• Автор

Преди малко опитах да направя възстановяване на системата и ми излезе грешка - Файловата система / Ц / е повредена моля да се направи сканирване за грешки . Но това упражнение ще го направя довечера тъй като в момента работя с лаптопа а не ми се губят пари и време .

Не, че нещо, ама още вчера:

преди 19 часа, DarkEdge написа:

Какви грешки са регистрирани в eventvwr?
Проверявал ли си състоянието на системния дял?
Проверявал ли си състоянието на системните файлове?
Качи на https://dox.abv.bg/
файловете
application.evtx
system.evtx
от папка C:\Windows\System32\winevt\Logs ги копирай на десктопа и ги събери в архив

Ама, аз все забравям, че ти си експерт - нали даваш съвети тук във форума, а и

преди 17 часа, adersa написа:
преди 17 часа, hudyr написа:

Е, а ся повтори error scan-a, само че махни тая отметка "Quick Scan". ;)

и за какво да го правя пак това упражнение ?

...

Ако не разбираше, щях да посъветвам проверката на файловата система да направиш в mini Windows XP от Hiren's Boot CD. Ама ти си разбирач, та сигурно си знаеш.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 30 минути, adersa написа:

Преди малко опитах да направя възстановяване на системата и ми излезе грешка - Файловата система / Ц / е повредена моля да се направи сканирване за грешки . Но това упражнение ще го направя довечера тъй като в момента работя с лаптопа а не ми се губят пари и време . 

Той като съвсем спре да работи накрая, ще си загубиш и информацията дори.

• Автор
току-що, Raze написа:

Той като съвсем спре да работи накрая, ще си загубиш и информацията дори.

Нямам много важна информация само сертификати и снимки а вече съм помислил за това качени са в Google Диск

на 24.01.2019 г. в 15:05, adersa написа:

не е от ОС нямам вируси имам си аваст последна версия активирана и винаги ме известява при некоректен сайт или файл и го вкарва в клетката за вируси . Също така си имам и инструмент , който постоянно е включен за защита от криптовируси предложен преди много време от Георги от HJT TEAM .

Здравейте..! Аз пак от моята камбанария гледам :)  ама всички се хванахте за твърдия диск...а аз пак да напомня че истинският файл explorer.exe е сигурен системен процес на Microsoft Windows, наречен “Windows Explorer”. Explorer.exe от Microsoft е важна част от операционната система Windows, но кибер престъпниците създават зловреден софтуер , които умишлено дават на процесите си едно и също име на файла, за да избягнат антивирусните програми.  Файлът explorer.exe се намира в папката C: Windows, ако explorer.exe е някъде другаде, може да се счита за злонамерен софтуер.Освен това: Ако компютърът ви е много бавен и има няколко копия на Explorer.exe, dllhost.exe или cmmon32.exe  работещи в  Task Manager, тогава вашият компютър е заразен ..! Още нещо...никъде не видях дали е изпълнено едно златно правило ... Тест в безопасен режим :

Цитат

Ако проблемът  е наличен  под  безопасен режим, то означава, че проблемът се корени някъде:
- сред някои от приложенията, които все пак се стартират в Safe Mode (има такива, но са много малко на брой)
- по-дълбоко в системните файлове/системния регистър;
- или в хардуера.
Логично, в противен случай, ако проблемът не е налице под Safe Mode, тогава най-вероятно се дължи на някои от въпросните процеси/услуги/драйвери, които не са стартирани в него режим, но се стартират в нормалния, т.е. почти сигурно е, че проблемът е софтуерен."

Това е мое мнение ..което се надявам да не е вярно и да не се потвърди...! Много пъти във форума се е казвало че  една антивирусна програма не дава сто процентна защита..! Но това е тема на друг разговор...!

И да не пренебрегваме VirusTotal   Ако не сте сигурни дали Explorer.exe е заразен,защо да не изпратите засегнатия файл в VirusTotal   , за да бъдете сигурен че е чист..!?!

Приятна вечер ви желая ..!

преди 7 часа, adersa написа:

ми излезе грешка - Файловата система / Ц / е повредена моля да се направи сканирване за грешки

@icotonev, за мен това съобщение е достатъчно на първо време. Освен това както виждаш няма никаква информация (дневници) от машината.... И не само.
Спокойна вечер и на теб!

Да ..напълно съм съгласен....не оставайте с убеждението че си налагам мнението....даже не би трябвало да пиша в този раздел....(мое лично решение)....но образно казано ...дори и най великия доктор нямам как да да ти постави диагноза само като ти гледа честните сини очи...Дано съм останал разбран....! Още веднъж приятна вечер..! :)

преди 1 минута, icotonev написа:

даже не би трябвало да пиша в този раздел

Чак, пък!
Твоето мнение е ценно навсякъде - във вашия раздел, във форума изобщо, и извън форума...
А и нали от някъде трябва да започне да се нищи проблемът, ама нещо комуникацията я няма.

• Автор
преди 1 час, icotonev написа:

Здравейте..! Аз пак от моята камбанария гледам :)  ама всички се хванахте за твърдия диск...а аз пак да напомня че истинският файл explorer.exe е сигурен системен процес на Microsoft Windows, наречен “Windows Explorer”. Explorer.exe от Microsoft е важна част от операционната система Windows, но кибер престъпниците създават зловреден софтуер , които умишлено дават на процесите си едно и също име на файла, за да избягнат антивирусните програми.  Файлът explorer.exe се намира в папката C: Windows, ако explorer.exe е някъде другаде, може да се счита за злонамерен софтуер.Освен това: Ако компютърът ви е много бавен и има няколко копия на Explorer.exe, dllhost.exe или cmmon32.exe  работещи в  Task Manager, тогава вашият компютър е заразен ..! Още нещо...никъде не видях дали е изпълнено едно златно правило ... Тест в безопасен режим :

Това е мое мнение ..което се надявам да не е вярно и да не се потвърди...! Много пъти във форума се е казвало че  една антивирусна програма не дава сто процентна защита..! Но това е тема на друг разговор...!

И да не пренебрегваме VirusTotal   Ако не сте сигурни дали Explorer.exe е заразен,защо да не изпратите засегнатия файл в VirusTotal   , за да бъдете сигурен че е чист..!?!

Приятна вечер ви желая ..!

Благодаря за включването в темата . Да ще кача файла в Virus total за проверка . Но направих System repair и  този път не заби системата ..

преди 35 минути, adersa написа:

направих System repair

Просто от любопитство - това:
- възстановяване на системата към по-ранен момент ли е;
- ремонт на файловата система ли е;
- ремонт на системни файлове ли е;
- инсталиране на windows върху съществуващия ли е.

• Автор
преди 10 минути, DarkEdge написа:

Просто от любопитство - това:
- възстановяване на системата към по-ранен момент ли е;
- ремонт на файловата система ли е;
- ремонт на системни файлове ли е;
- инсталиране на windows върху съществуващия ли е.

1- Да

2 Не

3 да

4 Не

След стартирване и зареждане на декстопа не замръзна екслорера .

преди 12 часа, adersa написа:

Файловата система / Ц / е повредена моля да се направи сканирване за грешки .

И кога ще направиш проверка на файловата система на С?

• Автор
преди 9 минути, DarkEdge написа:

И кога ще направиш проверка на файловата система на С?

За сега ще я отложа пуснах си лаптопа зареди си ОС , декстопа , пуснах си Интернет есклорера и всичко е ток и жица не забива :) Пуснах една проверка в Virus Total на explorer . exe не откри нищо притеснително :) 

Това е като да седиш на буре с барут! Ама ти си му разбираш
Аз не бих работил на такава машина...

Ми... незнам.. чакал си толкова време не си му направил до сега Бекъп на цялата ОС, ами чакаш "тавана да падне" тогава правиш това онова... И да ти кажа че е нормално да ти забива компа със тая 7-ца... Тоя Джам залязва, и автоматично с това конските му сили изгарят. Аз също съм си на 7 Ултимейт, от както ми го преинсталираха съм му направил Бекъп, по някой път при прави проблеми - Но не е оплаквам, защото съм на ясно че и 7-цата залязва.

Sent from my SM-T561 using Tapatalk

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.