Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

КИТ усилвател STK4241II бръжди

Featured Replies

Здравейте, този усилвател нещо бръжди предимно в средните честоти се чува нещо като звънтене сякаш говорителя е повреден, но не е от него. Изкривяванията не се влияят от силата на сигнала. Закупих 2 бр. от този КИТ и при двата е така, пробвах и с различни захранвания и различни тонколони, но бръжденето си остава. Не е голямо, но се забелязва при свирене на песни с акордеон и подобни звуци. За източник ползвам смартфон, и CD плеър, като съм  ги свързал с потенциометър. Радиатора не съм го замасил, но пробвах да го замася, тъй като знам че обикновено се замасяват към корпуса.

Не ща да ми помагате, темата е информативна и не мисля да го ремонтирам. Предполагам само че или интегралните са ментаци или платката нещо не е направена както трябва и дава смущения, защото е двустранна и кой знае българите как са оплели пистите отгоре и отдолу. Иначе елементите отговарят на схемата на производителя. Захранването ми е 2x44V, пробвах и с 2x20V, както и с междинни стойности, получени чрез делител на мрежовото напрежение с 2 крушки по 100W. Филтровите кондензатори са 10 000мкф., на по-слабото захранване му сложих 2200мкф., защото трансформатора му е маломощен и няма да може да зареди по-голям капацитет. Единствено не съм сложил делител от резистори 500 ома 5W, както производителя е препоръчал да се сложат на захранването, но никъде не сие прави това, те са по-скоро да разредат големите кондензатори, да не би любителя да направи някоя беля. А и не ща излишни елементи да нагряват вътре кутията. Писах и ревю до Елимекс, но кой знае дали ще произведат нещо по-различно, защото други КИТ с STK нямат.

http://www.elimex.bg/product/129309/kit-k086-stereo-usilvatel-2-x-120w-stk4241ii.html

product_118665.jpg

преди 14 минути, peppone1 написа:

темата е информативна и не мисля да го ремонтирам

Тогава за оплюване ли?

Предполагам че в теб има грешка с хвърчащия монтах и захранването. Канелите трябва да са дебели и с минимална дълцина, както и филтровите кондензатори максимално близо. За хходните вериги също екраниран проводник. Предполагам с осцилоскоп може да се види самовъзбуждане. Впрочем са го написали

Цитат

Захранващите проводници трябва да са максимално къси и със сечение не по-малко от 1мм². Към интегралната схема задължително трябва да се монтира подходящ радиатор, а при необходимост към радиатора да се монтира и вентилатор.

Това производство на горнооряховците / Лясковец ли е или на друга фирма от северозапада? Може и да са китайски СТК, но при смяна на фабричмо изделие не съм наблюдавал подобни възбуждания.

Не е за оплюване, а да помогне и на другите купувачи че грешката не е от тях. Допускам и че производителя е дал примерна, опростена схема, без допълнителните корекции, както се прави във фабричните устройства. Кабелите ми са къси и не се преплитат и съм ги размествал многократно при все това че пробвах два съвсем независими усилвателя, вторият го пробвах директно към тонколоните, без защита. И двата канала свирят напълно идентично и изкривяванията са непроменливи и от нищо не се влияят. Изделието е на Елимекс.

Изделието е на Technolife, чиято фирма вече не е активна и явно не се произвежда. Усилвателите съм го купувал преди много години.

Можете да заключите темата, както казах не търся помощ и не мисля да го ремонтирам. Но нека остане видна за други купувачи.

Радио - телевизионен техник съм от 1994 год. Машинен инженер Подемно - транспортна техника от 2001 год. Не се занимавам с Български фирми и Български изделия, заради лично самомнение, че имам теоретични познания и нулева практика. Използвам услугите да го наречеме на арабски гражданин. На около 75 год. Завършил Електроника, като Висше в Франция. Той ми ремонтира електрониката и сам си набавя резервни части. Аз само плащам и не се оплаквам. Ако ми трябваше крайно стъпало на ниска честота с или без пред усилвател, то лично аз бих отишъл до женски пазар георги кирков и цар симеон . По- цар симеон в посока исток - Георги Димитров или Мария Луйза. Като си спомням цените, то купувам две уредби с колоните плюс касетофон всичко незнайна употреба за около 100-120 лв. Трудно ще ми е носенето им. Занасям ги на арабина и му казвам, какво искам. Има и кутии и усилватели и пред усилватели. Ако може да го направи, го прави, другите останали части му ги подарявам и му плащам 10 лв. или колкото пойска. И аз доволен. И той. Въобще нямам време и възможност да си губя времето и труда с глупости. Животът е кратък. Няма как да гадая по- рекламна снимка на Ел импекс. Списанието Електрон Дайджест беше пълно с преводи на Eleqtronique Praqtique - France 1978 - 1990  Каталога на Ел импекс за хоби кит го имам- оранжавия. Най- ценното от него е USB приставка за 11 лв. Хоби китовете на Ел импекс са от статии на Еleqtronique praqtique- France 1978 -1990 Магазинът им в София на Христо Ботев в Близост до пиротска е с две продавачки общуващи помежду си на висок глас. За компетентност към клиентите нямаме стоката в момента. Не съм казал невъзпитани. По- скоро, като отношение към клиенти и общуване с клиенти, като лично мнение диви, подивели, хванати от гората. Търсих интернет сайта на ел импекс и имаше телефона на някакъв склад в централна България- дълбока провинция. Защитават си служителите. Колкото пъти вляза на Христо Ботев в Ел импекс, то след това ходя да си лекувам душевното здраве. Влизам в този магазин само при крайна необходимост. За Китовете на Добри Кит не зная от къде са взимани. Не съм ги ползвал. Запознай се и с CONRAD в софия - и там куца обслужването и мизерни малки магазинчета. Бюрклин и Конрад нямат нищо общо с Българските Бюрклин и Конрад. Нито като култура и компетентност на обслужване, нито като плош на магазините. Единственото общо е, че каквото видиш на сайта на конрад в Евро ти го доставят в техните магазини в София за 2,7 Евро, като цена спрямо цена от 1 евро от сайта на Конрад. Това го пише на интернет страницата им в България.

Моля ви, не търся помощ както казах, темата ще бъде заключена. Ако в началото на темата ми се появи модератор, то до края на темата, той задължително ще я заключи. Бъдете сигурни, знаменията не лъжат. Конрад го промениха на Щайнбергер.

Вероятно проблема е от входа, редактирай го по тази схема. 

IMG_20190202_181821.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.