Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся човек за оглед на кола [София]

Featured Replies

Здравейте, 
Търся си човек от София, който да се занимава с огледи на коли. Набелязал съм си 2-3 и искам да отида на място с някой, който разбира какво да гледа.

пс: НЕ търся фирми, които извършват огледи
пс2: Търся човек, който се занимава с това, а не просто някой колега от форума, който да го направи на добра воля ( нищо лично )

Естествено срещу заплащане.

Може ли да ми препоръчате конкретни хора, може и на ЛС и аз ще се свържа с тях.

Има един Филип от Слатина, има клипчета в youtube, свържи се с него. Разбирач е и предполагам няма да откаже. 

http://bri4ka.com/

преди 23 минути, AAUUXX написа:

Има един Филип от Слатина, има клипчета в youtube, свържи се с него. Разбирач е и предполагам няма да откаже. 

http://bri4ka.com/

Аве мани го тоя бри4ката, разбира от коли,колко дедо ми от китара.Разни ,,майстори,, му подзказват какво да говори за дадени модели, които представя в ревютата си.Толко небивалици, не съм слушал и на пазара в Горубляне.Рекламира едини боклуци ,,Хадо,, в клиповете си, които едва ли не правят чудеса.Хората го гледат, защото се прави на палячо и пуска лафове , голям смях пада с него, тоест като комедийно шоу,   а не с образователна цел.

преди 37 минути, Красимир Петровв написа:

Здравейте, 
Търся си човек от София, който да се занимава с огледи на коли. Набелязал съм си 2-3 и искам да отида на място с някой, който разбира какво да гледа.

пс: НЕ търся фирми, които извършват огледи
пс2: Търся човек, който се занимава с това, а не просто някой колега от форума, който да го направи на добра воля ( нищо лично )

Естествено срещу заплащане.

Може ли да ми препоръчате конкретни хора, може и на ЛС и аз ще се свържа с тях.

Виж сега мой човек.Колкото и да разбира човек от коли, на първо четене се преценява само моментното състояние на колата, а колко ще издържи.. ден-два...  или пет години, това е божа работа.В тоя ред на мисли мъдрия българин е рекъл:  ,,Кола, мотор и жена са на късмет.Мъж и куче както ги научиш,,

И как от един оглед ще разбереш състоянието на дадена кола? За целта си трябва да се вкара в сервиз, да се направи една диагностика, да се огледа отдолу, да се проверят проблемните неща за модела. Освен това е добре и да се покара. Има сервизи които предлагат услугата, ако няма временни номера я качваш на репатрак и им я караш.

• Автор

Да, но сервизите ми взимат 50+ лв за единичен оглед. А аз искам оглед, преди да закарам колата до сервиз. 

Да, ясно е че се гледа моментното състояние. Но може да се види доста информация по този начин - цвета на моята, как се държи на пътя ( окачване / двигател / съедините/ скоростна кутия ), ауспух, интериор и т.н. 

преди 35 минути, megatone написа:

И как от един оглед ще разбереш състоянието на дадена кола? За целта си трябва да се вкара в сервиз, да се направи една диагностика, да се огледа отдолу, да се проверят проблемните неща за модела. Освен това е добре и да се покара. Има сервизи които предлагат услугата, ако няма временни номера я качваш на репатрак и им я караш.

Аве пич тия глупости със сервизите на запад се предлагат мега много рядко от продавачи на коли.Чисто и просто, защото тука времето е пари, и дори колата да е наред, ти не ми гарантираш, че ще я купиш, и на това се гледа като чиста проба потенциялна загуба на време и следователно и на пари.За това много рядко да се навие накой да си губи времето със сульо и пульо и сула и пула,  да се разкарва и себе си и колата си по сервизи.Аз един път се навих в бегето ,ама му исках капаро от 100 лева с уговорката, че ако не се съгласи да я купи,дори и да се окаже в сервиза ,че колата  е пълен гроб, капарото остава за мен и точка по въпроса.От един оглед и добър тест-драйф, може да се установи на 80% моментното състояние на автомобила, ако си имаш хабер.За първата ми кола,взех чичо ми да я преслуша, който е механик по професия и тираджия с 35 годишен стаж.Колата вече е на 25 години и е напълно здрава и се кара всеки ден от хората , на които я продадох.Ако си нямаш хабер или вземи някой близък с опит,  или залагай на чистия късмет.Иначе  най-сигурния  вариянт е пълен абонамент за цялата градска мержа на обществения транспорт.

преди 29 минути, Красимир Петровв написа:

Да, но сервизите ми взимат 50+ лв за единичен оглед. А аз искам оглед, преди да закарам колата до сервиз. 

Да, ясно е че се гледа моментното състояние. Но може да се види доста информация по този начин - цвета на моята, как се държи на пътя ( окачване / двигател / съедините/ скоростна кутия ), ауспух, интериор и т.н. 

Търси някой ,който му пука за парите ти.А не само за неговата комисионна.В случея близък.Роднина или приятел.

преди 8 минути, Красимир Петровв написа:

Нямам някой, който да разбира толкова много, че и да е в София. За това търся от някъде платена такава услуга.

Ако,имаш някой от провинцията, чичо ми за мен стана от леглото с тежък грип и температура да пропътува 400км за един оглед.Е не всеки е случил на роднини естествено,то и това е божа работа като при колите.Мен ако питаш или търси кола продавана от автокъща с някаква гаранция,която да бъде дадена черно на бяло на докуметнт, или заложи на чистия късмет.Другия вариянт е да дойде някой да си отбие номера и да вземе едни лесни пари, а ти после да си трошиш главата с някой гроб,който може и да е непродаваем и да си остане вечно твой.Дъртите комарджии имат един лаф:  ,,Не си насилвай късмета, да не те насили той,, 

Има бол руски клипчета по въпроса какво да се гледа. Ключова дума АВТОХЛАМ

Кажи началното - бюджет и какво очакваш като състояние и години. Регистриран тук или неригистрирана. Основно:

1. Документи - (съ)собственост, залози, тежести. Пълно съответствие на VIN и номер на двигател с документите, както и липса на заварки около тях. Справки канала на Максим Шелков.

2. Има ли катастрофа. Особено  по-силен удар с проблеми в рама и окачване и нарушаване на геометрия. Обикновено при това нямаш вече никаква безопасност- издухани аирбеци, сложени залъгалки за компютъра по бол датчици. Дори и нагли случаи със извадени лампи от таблото или тиксо за да не се виждат. Справки пак там, както и в други подобни.

3. Оценка на действителните километри. На база на това се прави сметка какво да се очаква за ремонти. По принцип всичко втора употреба са с върнати на около 100000. Ако са толкова може би да караш още толкова, но ако са 250 - 300000 може би е за основен ремонт.

Ето ти пример 

Дай по-конкретна информация за повече.

.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Разбирам го човека, защо търси такава услуга и е готов да си плати. Имам познати столичани, които направо са си гола вода по темата - те са просто краен потребител, собственик и шофьор на кола, която може и има право да управлява: с това се изчерпват всичките му знания и информация свързана с автомобили. Аз познавам човек, който си купи нова кола и, като отиде да я зарежда не знаеше дали е бенз, или дизел. Такива хора как си ги тарашат и из сервизи, и из пазари, и автокъщи, не е истина просто. Е на сестра ми съпруга съм му забранил да си прави нещо по колата без да ме пита, когато тръгне да купува друга без мен да не тръгва. Можели за някакво си 206 на 20 години да му искат 1600лв. за дюзите, че трябвало да се сменят, така му казали негови приятели от един сервиз. Рекох му бате да ти имам приятелите, идвай тука и не се занимавай с глупости, то 1600лв не струва това утепаното пижо - дойде какво и що в единия от сервизите, в които си поддържам колите сметката излезе 360лв всичко и 3-4 дена работа. Над две години минаха от тогава, няма проблеми, няма грижи. А как се беше спекъл - не ми вярва, че за толкова малко пари ще стане работата "ма колко време ще изкара" , "а дали няма да се повреди нещо друго" и всякакви такива съмнения. И впрочем те същите тези негови приятели са му продали тоз кошник, точно кола, която не е толкова от значение колко струва, ами е от значение, че не ти трябва да я купуваш - има в пъти по- запазени 206, това си бе баш извадено от някоя морга, тамън щели да го нарязват за скрап и минал някой ганьо та го натоварил за 200- 300 евро.

Винаги късмета може да ти изиграе лоша шега, ако ще да си факир на автомобилите, но все пак опитното око ще отпише много повече екземпляри спрямо неопитния човек - има коли, които са очевадно изтормозени, но е очевадно, за който знае. Който не знае - си избира бялата кола. :Д

Тия линкове какво общо имат с темата? Очаквам ти да напишеш някое твое мнение, евентуално аргументирано з външни източници.

Забрави че ще се изцвъкваш и другите да те коментират. Каквити са всичките ти теми досега. Нали се беше зарекъл да не досаждаш повече на форума?

преди 19 часа, sound написа:

Разбирам го човека, защо търси такава услуга и е готов да си плати. Имам познати столичани, които направо са си гола вода по темата - те са просто краен потребител, собственик и шофьор на кола, която може и има право да управлява: с това се изчерпват всичките му знания и информация свързана с автомобили.

Неволята учи най-добре.За първата ми кола, която си я купих още в бегето , взех чичо ми.Още са движи.После тука ,кат няма чичо,....? А само близък може да го заболи за теб...  По моя край в бегето има една приказка:  ,,Кръвта вода не става...,,   За това тука за първите ми коли предпочитах да разчитам на късмета си,а не да платя на някой, и пак да си троша евентуално главата,ама и с една комисионна още вътре. Понеже до тогава нямах никакъв опит и наблюдения,понеже в бегето, моя сервиз беше чичо ми.Отивам оставям си ключовете,  после идвам по някоя време паля и заминавам.Аз лично съм стигнал до следното житейско заключение.Човека най-добре в тоя живот да разчита единствено на собствените си възможности, във всяко едно отношение.От там и поговорката:  ,,На вълка врата му е дебел, защото си върши работата сам,, 

• 1 година по-късно...

Красимир Петров, намери ли човек в крайна сметка? Как процедира с покупката на автомобила?

Тази мога да препоръчам аз (точно за покупка на кола не съм ги ползвал, по-скоро за други неща; така или иначе, мислех да купувам някаква кола (преди да почне Корвида) и мислех да мина през тях, щото нищо не разбирам от таз материя).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.