Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аудио система с Bluetooth

Featured Replies

Здравейте на всички! :bye1:

Моля да ме внедрите в сферата на аудио техниката! Препоръчайте ми озвучителна система, която да мога да свържа чрез bluetooth с лаптоп или телефон. Ще се ползва за нормална по сила музика в спокойна обстановка. Пробвах някаква система 2.1 на Fenda, но когато намаля звука се чува постоянно "свистене/пръщене". На ясно съм, че качеството се губи заради безжичната bluetooth връзка, но въпреки това мисля, че е възможно и да съществуват по-сполучливи безжични системи?

Слушала съм добри отзиви за колоните на Logitech, но не съм видяла добра композиция Субуфер + тонколони, които да имат Bluetooth. 

Запознати ли сте дали има разлика, ако добавя Bluetooth адаптер към системата, в случай, че няма фабрично?

Благодаря! :emoji_smiley-39:

Врадения bluetooth в лаптопа е слонски фекал! И най-добре е да се спре/disable или каквото там го наричат в windows. Неговата работа само пречи на Wi-Fi. OK?
Обща антена, близки честоти, екзотично 3.3V захранване, все камара от компромиси, плюс яловите профили за аудио поток.

Истината е външен донгъл.

орико югрин

Марката няма значение, защото и двете ползват чип на CSR, a тези са Олимп в аудиото по bluetooth.
Fenda е поредното гаражно китайско творчество с усилватели клас D, скопени мрежови филтри и логичните фалшиви характеристики.

Един въпрос, когато намалявате звука откъде се случва, от контрола на тонколоните или от телефон/таблет/лаптоп? Ако се извършва не от тонколоните е нормално появата на фонов шум. 

Ползвал съм блутут колонка през лаптопа и нямах никакви проблеми, нито с блутута, нито с WiFi. Най-вероятно самата Tenda не е качествена и затова се получава такова пращене.

• Автор

@Profruit идеята ми бе колоните да са с bluetooth, иначе точно за такава джаджа говорех дали ще има разлика в звука. Демек искам да ги вържа с лаптопа без кабели. Иначе не знаех, че bluetooth-a пречи на wi-fi, ако го изключа как мога да вържа колоните безжично?

@AAUUXX От телефна/лаптопа всичко е на макс, намялам само тонколоните .. :(

@Raze Каква колонка имаш? Навита съм и на портативна, ако звука е наистина на ниво :)

Тук не се продават, може да си ги поръчаш по интернет:

https://www.amazon.com/SHARKK-Bluetooth-MaxxBass-Technology-Portable/dp/B01BDX97PQ

Само че по-стария модел. За парите си свири уникално и баса е супер, вади много чист звук без да криви. Батерията също издържа много - над 8 часа с едно зареждане, а ако не се усилва на максимум може да изкара и 2-3 дни, зависи по колко време се слуша.

• Автор

@Raze Изглежда добре, но ми звучи твърде хубаво да е истина. Все пак с тези размери сравнимо ли е с басовете на 2.1 системите? Един познат ми предложи да търся нещо от този тип на JBL, но като не съм чула и видяла с очите си, не съм сигурна дали си заслужава.

Като за 10 вата доста силно свири и звука е добър, но все пак си е портативна колонка. Новите гледам, че ги дават 2 пъти по-мощни - 20 вата, но батерията пише, че държи 12 часа, докато на моя го дават 18 часа.

• Автор

Благодаря за отзивите Ви!  :cool:

Плюса на портативните е, че са портативни.. 2.0 не искам. А този Edifier е близо 400лв и в мненията отново пише, че съска и има шум?

Тези https://www.emag.bg/tonkoloni-logitech-2-1-z623-200w-rms-cherni-980-000403/pd/EDNB7BBBM/  в комбинацшя с това устройство https://www.emag.bg/audio-adaptor-bluetooth-logitech-2-x-rca-cheren-980-000912/pd/D3N8LBBBM/ не биха ли били по-добрия вариянт? 

А иначе проучвайки, попаднах на едно клипче с портативна колонка на JBL, което просто искам да споделя с вас :cantbelieve:

... но въпреки това все още клоня по-скоро към горния пример с Logitech. :wink12:

В този ценови клас всяка аудио система ще има шум при усилено положение до край. Edifier който по - горе посочих е по качествен от това което сте избрали. 

• Автор

Ами аз не искам да ги увеличавам докрай, точно това уточних в началото, когато говорех за Fenda-та.

Искам чист звук при ниска честота. При Fenda-та проблема беше само с bluetooth-a на тихо. На Радио и Aux връзка звука беше приемлив за 140-те си лева :D За купони дори бих ги препоръчала, дори и с bluetooth - когато се увеличи, шума не се чува.

Но реших, че съм склонна да дам повече и да вникна какви параметри трябва да търся, за да намеря каквото ми трябва. Fenda-та я взех на сляпо и още на следващия ден я върнах. Персонала в магазина, където бях не успяха да ме упътят, в магазина този шум нямаше как да го усетя (гледаха да ме впечатлят със силата на звука), но вкъщи на спокойствие проблема "лъсна". Но така поне разбрах, какво Не искам. ;)

Най вероятно е бил сложен  нискокачествен блутут модул което е типично за подобни марки. Това не го разбрах, чист звук при ниска честота? 

• Автор

Ами така де, не съм много компетентна :D разпитвам тук и там и ми казаха, че за буфера е добре долната граница на честотота да е ниска - 35-40Hz. Не се изразих правилно.

По - евтини и прилично звучащи са тези, но нямат блутут. 

преди 1 минута, Simona Simova написа:

Ами така де, не съм много компетентна :D разпитвам тук и там и ми казаха, че за буфера е добре долната граница на честотота да е ниска - 35-40Hz. Не се изразих правилно.

Трудна работа това да се реализира в такъв тип субуфер от този ценови клас, но от 45-50 Hz нагоре се представят добре. 35Hz защо е нужно, нещо специфично ли ще бъде слушано? Музиката не е само ниски честоти и не само те са фактор за качествено звучене. 

• Автор

Днес си взес варианта с Logitech Z623 + Bluetooth Audio adapter, също на Logitech. В общи линии е точно това което искам, но за да бъдем обективни - ако търсите перфектен звук при бас китара - няма да получите това, което очаквате.

За мен това не е основния стил музика, който слушам, така че не мисля да отделям излишни пари за педантизъм. Мога да кажа, че съм доволна от покупката си!

Дано мнението ми да е от полза на някого, когото търси подобни удобства. :wink12:

Честито!

Позволете ефирен коментар относно пластмасарията на Logitech. За вашия модел Logitech Z623 се съобщава: 400W пикова мощност, 200W RMS мощност  и спрях до тук. Отново нули за оглупяване на тюлени. Пърдялките на Logitech имат един класически заложен дефект. Първи умира потенциометърът в кратки срокове при редовно връткане. Имах два модела от марката. 2.1 и 5.1. И двата капитулираха. На единия захранването не понесе удар от мрежата. Селска икономия, да спестят един варистор, а на 5.1 платката се опече. При оглед бе изкривена като лък, с неизмит флюс, яко ръжда около железните рапидки и тонове термолепило. Последното засиране превръша продукта в еднодневка и никой техник не би се пощил с чистене на това китайско гюбре. Самите детайлите подсказваха, че са клепани от китайски каторжници. В сателите вместо високочестотни бяха набити камуфлажни пищялки.  Logitech е щвейцарска марка, но с тези номера на китайката  ме загубиха завинаги като потенциален клиент.

Относно "Bluetooth Audio adapter" ни ред какви профили поддържа. Ясно, за гюма, а там моржовете нека си мислят, че са в джаза.

Добро утро!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.