Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с душ пита

Featured Replies

Абсолютно вярно, питите без гумени дюзи, ако ще и 500лв. да струват, се запушват, ако водата е варовита.

Първо ползвах слушалка с гумени дюзи,подобна на тази,нямал съм проблеми със запушени дюзи-достатъчно е да я разтъркаш с длан,когато е пусната водата

image.png.612c52fdd64c68a63396c104e41d48b9.png

Смених я със светеща без гумени дюзи и на втория месец се запушиха половината отвори.

на 9.02.2019 г. в 13:55, bigiadri написа:

пита на която дюзите да са гумени

Благодаря Ви!

Наистина ми е трудно да реша, следващото филтър ли да е, нова пита с гумени дюзи или масивна метална. 

Когато му дойде времето, ще се върна тук да споделя за избора си, и колко е бил удачен. 

преди 5 часа, andreygg написа:

да ползваш този препарат за почистване на питата

Да, благодаря! 

Ползвала съм го. Дори за цялата баня. Верно, че с поддръжка и профилактика се удължава живота, ма тая химия навсякъде и това слугуване, ме уморяват вече. За това търся по-кардинално решение и май филтъра ще ми свърши работа.

• 1 месец по-късно...

Погледнете във ФЕЙСБУК има; страница Котлен Камък. Аз експериментирам това устройство. Към момента съм много доволен. На страницата не може да се пише мнения и коментари, защото в началото го използваха да рекламират и препоръчват препарати.  Към месец юни -юли 2019г. ще имам вече окончателен резултат и  ако ме удовлетворява  ще го рекламирам и предлагам за продажба.

КК 5 фейсбук.jpg

преди 7 часа, tonydony написа:

Към месец юни -юли 2019г. ще имам вече окончателен резултат и  ако ме удовлетворява  ще го рекламирам и предлагам за продажба.

Чудесно! Значи ще очакваме да споделите резултатите и подбробности, при евентуално положително мнение за устройството. Ще е полезно за доста домакинства!

Благодаря! Хубав ден!

преди 13 часа, tonydony написа:

Погледнете във ФЕЙСБУК има; страница Котлен Камък

Това ли е точното наименование на страницата "Котлен Камък"?

Аз открих страница за хармонизатори за вода. Устройство с швейцарски патент, което се монтира след водомера и работи на принципа на хидродинамичното активиране. Най-вероятно тях визирате.

Ако може дайте линк устройствата.

преди 22 часа, tonydony написа:

Погледнете във ФЕЙСБУК има; страница Котлен Камък. Аз експериментирам това устройство. Към момента съм много доволен. На страницата не може да се пише мнения и коментари, защото в началото го използваха да рекламират и препоръчват препарати.  Към месец юни -юли 2019г. ще имам вече окончателен резултат и  ако ме удовлетворява  ще го рекламирам и предлагам за продажба.

КК 5 фейсбук.jpg

Това е като онези кутийки с кондензатора вътре, които пъхаш в контакта и  намаляват консумацията на ток до 50 %:D

преди 1 час, lupis написа:

Това е като онези кутийки с кондензатора вътре, които пъхаш в контакта и  намаляват консумацията на ток до 50 %:D

Ахаа, ясно! Намаляват те! :D Такива консуматори, като нас хората, много ни се иска! 

За Ваше съжаление не е такава кутийка. Надявам се, че сте гледали видеоклипа на страницата във Фейсбук за монтирането и там се вижда  платката на устройството и елементите по нея. 

Тези с 50 -те процента за тока ги знам и дори на сайта, който бяха открили бях писал публикация каква измама е това, но бях блокиран.

Това устройство е взаимствано от подобно такова, което се предлага на нашия пазар от западна фирма и най обикновенния вариант предлаган от фирмата е около 600лв.. Моето устройство което съм проектирал и което експериминтирам, след като видя и се убедя, че работи тогава ще го рекламирам и предлагам. 

Ето ти едно такова вълшебно устройство, твоето трябва да го продаваш по- евтино, ама пак ще си на далавера, като се вземе предвид какви части ще вложиш да направиш един генератор и кутийка към  него:D Същата работа ще вършат няколко неодимови магнита , хванати за тръбата и ще ти излезе не повече от 10-15 лв. с доставката.

Относно това устройство предлагано от швейцарска фирма може и  това да съм гледал преди около две години. Тогава търсех варианти за премахването на котления камък. Четох в доста форуми и тогава пробвах с магнити, но при мен не се получи. Затова реших да търся вариант за да направя електронно устройство, което да действа аналогично на предлаганото от западната фирма, но в пъти по-евтино. Имам вече направен проект на ел. схемата на устройството, проектирана и изработена платка. Всичко съм си го направил от "нулата". 

Преди да монтирам първото направено от мен устройство / естествено експериментално/ чистех приблизително всички гумени дюзи на душ-питата в банята на две-три седмици. След две-три седмици  вече не се налагаше да чистя душа.  На сегашния етап след няколко месеца чакам да отворя бойлера и да видя какво е положението при нагревателя.   Тогава ако всичко ме удовлетворява мисля да направя сайт с реклама и предлагане на устройството.

И така :  При магнита магнитното поле е постоянно, а при устройството  се променя в определен диапазон и има по широкообхватно действие спрямо различните минерали  и  варовикови примеси във водата. 

Всяко устройство се настройва с осцилоскоп за да бъдат достигнати оптималните диапазон и честотата на излъчване в този диапазон. 

Идеята на устройството е варовиковите примеси да НЕ остават и наслагват в електроуредите - бойлери, перални, съдомиялни, кафемашини , а да изтичат заедно с водата.

преди 25 минути, tonydony написа:

Тогава ако всичко ме удовлетворява мисля да направя сайт с реклама и предлагане на устройството.

Това, мисля, не е толкова лесно и просто. За да стигнете до реклама, сайт и продажба, трябва да патентовате устройството, а това е сложна процедура! Но пък, поздравления за ентусиазма Ви!

Успех!

https://5207-bg.all.biz/kalzit-ultra-g23919
23919.jpeg

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 24 минути, DarkEdge написа:

ttps://5207-bg.all.biz/kalzit-ultra-g23919
23919.jpeg

Хмх, и с четири водомера, пак ми е солено!

Но поетапно ще стане! Тъкмо ще видя ефектастността от пърите два.

Благодаря! 

• 3 седмици по-късно...
на 9.02.2019 г. в 13:55, bigiadri написа:

Моят съвет е да си вземете, пита на която дюзите да са гумени.

Дюзите се отпушват без проблем ,дори не ми си е налагало да свалям питата да я чистя. 

Върнах се, както обещах да споделя наблюдения. От тогава до сега сме на трета поредна пита. :( 

Третата (настоящата) е точно такава, каквато препоръчахте с гумени дюзи. Абсолютно сте прав, като тръгне да избива настрани от някоя дюза, само е разтъркам и тя си влиза в синхрон. За сега тази грижа отпадна.

Благодая Ви! :) 

Може би напред във времето ще предприема по-радикална промяна с влагане на средства, за да е по-икономично и екологично.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.