Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бракуване служебно МПС

Featured Replies

Здравейте,

предстои ми да бракувам служебно МПС и доста четох по темата. Понеже колата е на организация - имам Решение, в което е описано, че колата трябва да се бракува, както и всички данни на самата кола. Имам пълномощно (не е конкретно за бракуването), но пише, че представлявам организацията пред КАТ и т.н., подготвила съм талони, номера, копия на талоните. Данъка за 2018 г. е платен. Трябва ли ми още нещо? Не ми ес иска да се озова в КАТ и да ми липсва някой документ.

Благодаря ви.

Не ти трябва копие, а оригинал. Перфорира се (унищожава) След това с него в МДТ за отписване. Никой не го интересува платен ли е данъка. Евентуално се попълва декларация че бракуваното няма да се съхранява на обществено място. Не се искат документи че е предадено на скрап, лицензирана фирма или подобно.  Докато решите какво ще правите може да го държите например във фирмен имот.

• Автор

Благодаря много. Някъде из темите пишеше, да си направя копие на талона (та, за всеки случай). Иначе, оригиналите съм ги подготвила.

Редактирано от Филипов
Не се отговаря с цитат! (преглед на промените)

Няма нужда от копия - малкия талон се прибира, големия се перфорира, пише се датата на дерегистриране и талона Ви се връща.
Дали ще ходите до Общината (Местни данъци и такси) или не - зависи от това, дали връзката между КАТ и МДТ работи.

Редактирано от Филипов
Не се отговаря с цитат! (преглед на промените)

И двата талона ги перфорират в Търново.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Приключих в КАТ - и двата талона ги перфорираха и ми ги върнаха. Поискаха ми ксерокопие на талоните. Ще ходя до общината, за по-голяма сигурност, а и като е фирмена искам документ, който да си приложа в документите...

Благодаря за помощта.

И съхранявайте талоните поне няколко години за да не се окаже че не излиза бракуването  и продължава да се начислява данък. Може и да "изплува" след някоя година. Не е сефте.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.