Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте на всичко. Та имам проблем с лаптопа ми.
Наскоро реших да го преинсталирам, защото си беше доста натоварен и исках да се отърва от излишните програми и файлове.
Инсталацията мина успешно,  инсталирах му Windows-а и след което го конфигурирах, изтеглих му всички драйвери за видео карти, защитни стени и ттн..
Вече съм на него няколко часа и забелязах, че не функционира добре смисъл отварям настройките зареждат и после не може да се пипа нищо по тях. Така е и с файловият мениджър, отварям го и след което спира? С неговите параметри лаптопа не би трябвало да прави проблем и най-вече се забавя доста в работата си.. Ако може да ме посъветвате нещо, ще съм ви благодарен!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хардуер?

От къде взе ОС-а, от кога е, че то 10-ка е много общо казано? Ъпдейтна ли го?

Как точно спира? Забива ли? Как се оправя после?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Acer Aspire F15-573G, 8Gb Ram, Intel i5 7th gen, Nvidia Geforce 940mx с 4gb вградена vram.
ОС-а го изтеглих от сайта на Microsoft тоест инструмента им (MediaCreationTool) и после на флашка..
Значи примерно влизам в настройките и после в 'Актуализиране и защита' след това спича (така да го кажа тоест засяда...) И не го отваря на момента а трябва да се чака доста дълго друг път не ми е било така.. Да забива.. Ами нямам си и на представа буквално днес го инсталирах и от няколко часа ми прави този проблем.
Рестартирах го няколко пъти и никаква промяна. Аа да забравих да спомена нещо много важно по време на работа ми: 'your pc ran into a problem and needs to restart. we're just collecting some error info and then we'll restart for you.' След това се рестартира и ми зареди черен екран видях само показалеца на мишката, а всичко друго го нямаше и натиснах CTRL+ALT+Del след което излязох и пак влязох. Зареди ми се всичко точно и отново след известно време започна да прави проблеми. Инсталирах си Ccleaner и още 2 програми..
Някакъв съвет как да го оправя? И да добавя може да съм направил някакъв вид грешка или и аз не знам, но преди това стартирах setup.exe файла от флашката на която съм инсталирал Windows-а и следвах инструкциите след което го инсталирах и всичко си тръгна като по мед и масло  поне до сега.. Моля за съвет :P 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако нямаш важна информация на лаптопа или диска ти е разделен на 2 части, прехвърли си важните неща на втората част, рестартирай лаптопа, влез в BIOS или ползвай клавиша за boot menu, избери лаптопа да зареди през USB и след като зареди инсталатора форматирай дяла/диска и инсталирай на чисто. Тези забивания ми приличат на повреден диск. Ако можеш дай му SMART статуса да видим дали има проблеми и виж в event viewer/windows logs/system дали има някакви грешки "disk" или нещо друго съмнително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 часа, Raze написа:

виж в event viewer/windows logs/system дали има някакви грешки

Рискуваш онова нещо, дето се зове "PigManu" да ти се кара за тази препоръка. Към автора-не пишеш нищо за активацията-черен екран само с мишка много прилича на любовно писмо от Майкрософт.

Калдата.png


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво ме интересува това, че някакъв си щял да "ми се кара"? Още повече, че ми е в ignore списъка, да си пише каквото иска! Това са стандартни процедури, котио се правят при подобни проблеми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 часа, Raze написа:

Ако нямаш важна информация на лаптопа или диска ти е разделен на 2 части, прехвърли си важните неща на втората част, рестартирай лаптопа, влез в BIOS или ползвай клавиша за boot menu, избери лаптопа да зареди през USB и след като зареди инсталатора форматирай дяла/диска и инсталирай на чисто. Тези забивания ми приличат на повреден диск. Ако можеш дай му SMART статуса да видим дали има проблеми и виж в event viewer/windows logs/system дали има някакви грешки "disk" или нещо друго съмнително.

Значи пробвах метода който ми предложи, именно да стартирам през USB от  BIOS-а и форматирах дяла на който беше Windows-а.
Инсталирах Windows 10 Home версията както предишната която имах. По време на работа усещам, че отново ми прави проблеми като на пример след актуализациите рестартирах машината и му отне към 30 секунди да зареди Десктопа след като съм натиснал бутона "Влизане" от Lockscreen-а, показваше ми само показалеца на мишката. Като се има на предвид спецификациите не мисля, че трябва да прави такива проблеми +това не съм теглил нищо освен Google Chrome(не е реклама). В момента аз и един Модератор от сайта се опитваме да разрешим проблема, за което му благодаря и веднага щом имаме прогрес ще пиша в темата! Благодаря ви за вниманието ако имате други предложения или съвети ще се радвам да ги чуя.
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 18 часа, plamen_petrov_80 написа:

Ъпдейтна ли го?

Тези ъпдейти правят повечето проблеми ъпдейтваш го първият път и край спираш завинаги ъпдейтите .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо се елиминира хардуера като проблем - бих погледнал Crystal DiskInfo какво казва за диска. Тест на паметта. Температури.

Драйвери от сайта на производителя на хардуера и проверка на логовете за грешки.

Успех!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Рискуваш онова нещо, дето се зове "PigManu" да ти се кара за тази препоръка.

Лелеле ама тоя и с други потребители се гаври мислих , че само с мене аз го докладвах явно му е изтекло наказанието и си проси нова докладвайте го и аз съм го игнорнал ще ми вика Добрич ,  кой ли знае той от кое село е дето не съм го чувал :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте отново на всички! Значи разрешихме проблема, начина по който се справихме с проблема беше като деформирам дяла на който беше инсталирана ОС-а и следователно инсталирах нова именно Windows 10 Pro, та проблема мисля, че се дължеше от това че съм надградил върху старата ми операционна система и малко съм оплескал нещата..
Благодаря ви за отделеното време, ако модераторите решат може да заключат темата. :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване