Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Irobot Roomba E5 wifi проблем

Featured Replies

Здравейте,

От няколко дни имаме такъв робот и е супер, но не мога да го свържа с домашната wireless мрежа (рутера на Виваком) през приложението им. Успях да го вържа към мобилен телефон, на който пуснах hotspot, но не иска към рутера. Имате ли идея какви следва да са настройките на рутера или въобще как да се реши този проблем? В местното представителство не знаят:) Благодаря предварително!

Сега ще хвърлим боб да видим какъв ТОЧНО е рутера и как е настроен. На първо време пробвай да махнеш WiFi паролата.

• Автор
преди 57 минути, Raze написа:

Сега ще хвърлим боб да видим какъв ТОЧНО е рутера и как е настроен. На първо време пробвай да махнеш WiFi паролата.

Рутерът е ZTE ZXHN H118N, ще пробвам с паролата и ще пиша пак. Благодаря!

Като гледам рутера не е 5 GHz, но все пак:

heylisten24x24.pngRoomba cannot connect to 5 GHz Wi-Fi.

https://homesupport.irobot.com/app/answers/detail/a_id/9051/~/the-wi-fi-setup-process-for-a-wi-fi-connected-roomba.

Също и това:

heylisten24x24.pngIf you receive a message at the end of the setup process that indicates an incorrect password, be sure that your password contains only alpha-numeric characters. In some instances, you may need to switch to an English keyboard on your mobile device to complete this process.

Какво съобщение за грешка дава? Паролата ако има български символи или някакви по-особени знаци, може и да не успееш да я въведеш през приложението.

• Автор

Не, няма кирилски символи. Съобщението за грешка беше в смисъл, че не е успяла да се свърже и да опитам пак. Индикаторът спира да свети зелено, когато румбата тръгне да търси рутера. Един колега даде акъл да сменя протокола на G, въпреки че в инструкциите пише, че трябва да е N. По подразбиране е N/G/B.

преди 2 минути, yonkok написа:

Не, няма кирилски символи. Съобщението за грешка беше в смисъл, че не е успяла да се свърже и да опитам пак. Индикаторът спира да свети зелено, когато румбата тръгне да търси рутера. Един колега даде акъл да сменя протокола на G, въпреки че в инструкциите пише, че трябва да е N. По подразбиране е N/G/B.

Виж в спецификацията на робота има ли информация към какви безжични мрежи може да се свързва и какви криптации поддържа.

Направи следните настройки в рутера и тества:

Мрежата да е N стандарт с криптация AES. Трябва да може да се свърже.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Смартфонът свързан към рутъра, апът стартиран, румбата в станцията. При това положение трябва да се процедира свързването.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Виж в спецификацията на робота има ли информация към какви безжични мрежи може да се свързва и какви криптации поддържа.

Направи следните настройки в рутера и тества:

Мрежата да е N стандарт с криптация AES. Трябва да може да се свърже.

Пробвах ги всичките варианти, греда.

Вързах се! Не знам как! Протоколите са B/G/N, криптация AES

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

Аз като гледам този робот е направен да се свърже с телефона, а не с рутер. Ето един manual

Трябва да се свърже с wifi и така се връзва с телефона, доколкото разбирам.

преди 1 минута, yonkok написа:

Трябва да се свърже с wifi и така се връзва с телефона, доколкото разбирам.

Ръководството си намери и чети!

Последно за дрон ме питаха как да си го пуснат, чичката се връзваше за домашният си рутер тела а не за дрона.

Та и ти на там си отиваш май

• Автор
току-що, Танер Заит Расим написа:

Ръководството си намери и чети!

Последно за дрон ме питаха как да си го пуснат, чичката се връзваше за домашният си рутер тела а не за дрона.

Та и ти на там си отиваш май

Движа се точно по упътването. Предположението ти не е вярно.

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Имам абсолютно същия проблем със свързването на такава Roomba. Понеже не виждам конкретното решение, някой би ли могъл да се включи и да подскаже как го е решил?

Много благодаря.

• 8 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Здравейте, и аз съм със същият проблем - не мога да свържа робота с wi-fi мрежата. Робота ми е iRobor Roomba 676, а Рутера на Виваком: ZTE ZXHN H118N. По данни от GSM-а - рутера ми работи на 2,4 GHz. В нета навсякъде пише, че този модел робот е съвместим с тази честота: "Roomba® s Series, i Series Robot Vacuum and Braava jet® m Series Robot Mops models will connect to a 2.4 and a 5GHz network.

"

Пробвах няколко пъти, но не става - изписва, че мрежата няма NET и ме връща в началото на инсталацията. Рестартирах и рутера и ромба - не става. Не съм пробвала единственно без парола. Изгледах и изчетох всичко по темата - точно така го правя - съгласно инструкциите от производителя, но не се получава. Нямам на идея как и какви промени да правя по рутера и дали въобще е възможно. Довечера ще пробвам без парола - ще видим какво ще стане?!?

Помогнете, ако някой е открил някаква дребна тънкост, която ни убягва. Пълен заряд на робота, директна близост на станцията-рутера-GSM-а или нещо друго което е съществено при инсталацията....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.