Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

усилвател от 70те поправка

Featured Replies

Здравейте,имам един усилвател от 70те години,много запазен и уникален EAGLE R7300,проблема е че единия канал не работи,всъщност от 4те колони едната не работи,а аз нищо не разбирам,дали мога да се справя сам с идеи от вас или да търся провесионална помощ,моля ако някой може да ми обясни какво да предприема.

преди 8 минути, Kbau написа:

Здравейте,имам един усилвател от 70те години,много запазен и уникален EAGLE R7300,проблема е че единия канал не работи,всъщност от 4те колони едната не работи,а аз нищо не разбирам,дали мога да се справя сам с идеи от вас или да търся провесионална помощ,моля ако някой може да ми обясни какво да предприема.

Много добър въпрос, а и не си спестил това, че не разбираш от ремонти. Затова ти препоръчвам да намериш сервиз, в който могат да ти ремонтират усилвателчето.  Ще похарчиш някой лев, но ще си спокоен, че ще е поправен. Пожелавам ти успех и всичко най добро.

36417-0-36417_1000x1000.jpg

• Автор

Благодаря за препоръката,но проблема е че съм в Германия а чак август ще се прибирам и затова създадох темата.

преди 7 минути, Kbau написа:

Благодаря за препоръката,но проблема е че съм в Германия а чак август ще се прибирам и затова създадох темата.

В Германия такъв ремонт на стара техника е възможен само при частник, но ще ти е много скъпо. Като се прибереш в България можеш да предприемеш такива действия, без да се притесняваш, че тук няма електронни елементи. Има и то, по вече и от Германия. При положение, че нищо не разбираш от такава техника, ще ти е много трудно да отговаряш на въпросите които биха ти задали. А и техника във форум - не се ремонтира, не че не може.

преди 1 минута, Kbau написа:

Благодаря,ще го имам предвид.

В кой град в България живееш? Ако искаш, може и да не споменаваш.

току-що, Kbau написа:

Благоевград

Обезателно ще намериш. Гледай майстора да е по възрастен, ако е частник.

на ‎20‎.‎3‎.‎2019‎ г. в 23:39, Колев60 написа:

Гледай майстора да е по възрастен, ако е частник.

Поне да е по-възрастен от усилвателя.

Има и млади кадърни момчета, които ще се справят без проблем. Просто трябва човека да си разбира от работата.

Този усилвател може и само за красота да си го държиш. Това е пример за това как трябва да изглежда една добре направена машина от аналоговия свят. Сега талкова материал и труд никой няма да вложи за подобно нещо. Това са стругове, фрези дърво лак и т.н., за електрониката и др. няма да говорим.

на 20.03.2019 г. в 23:12, Kbau написа:

всъщност от 4те колони едната не работи,

ако разбрах нещо от нета, то е че усилвателя е двуканален(стерео) и вероятно проблема не е в усилвателя, а в посочената колона или връзката към нея

преди 2 часа, дръндю написа:

ако разбрах нещо от нета, то е че усилвателя е двуканален(стерео) и вероятно проблема не е в усилвателя, а в посочената колона или връзката към нея

Да уточня само!

Усилвателя се продаваше и тук в бившите корекоми под другото си название - SANYO. Назад буквите и цифрите са същите. Годината на пребиваването му в България 1977-79. Имах го същия, дори малката ми дъщеря много обичаше да си слуша музика на него със слушалките. Имам я още на черно-бяла снимка, но албума е в София. Имам и документацията му. И да. Усилвателя е стерео, но на крайните стъпала са направени да се включват 4 колони по 8 ома. Това е тунер-усилвател. В Търново имам още двама приятели, които си ги ползват до ден днешен. Цената беше 330$ по 3 лева, тогавашни пари.

преди 38 минути, Cecile Rosefsky написа:

Просто си купи нов. Колев60В Германия всичко е частно. Може би искаш дакажеш малък сервиз :). Но аз не мисля, че на някой му се занимава да поправя техника на 50 години, защото не си заслужава. А в България, не знаеш кой как ще си остави ръцете там, повечето са самоуки и нямат идея какво правят.

Както казах решението е нов! 

Аз не съм казал нищо наопаки а същото за Германия. Що се касае ремонта в  България - то има много по добри специалисти, в това число и частници, за да ги затрудни ремонта на такъв слаб клас тунер усилвател. Това, дали си струва, лично питащият може да реши. Нито аз, нито - Вие. Щом пита,  това за мен значи, че иска да го ремонтира и съм му отговорил.  Освен мен, са му отговорили и други хора, които също умеят тази процедура.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.