Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Статично електричество?

Featured Replies

Здравейте,

Преди два дена си поръчах части за нова машина. Четох в интернет, че статичното електричество е голяма заплаха за новите части. Попитах няколко човека, които се занимават с комп. от години, някои ми казаха да си закупя гривна която се свързва към комп., други ми казаха че от такава няма никакъв смисъл. 

Мнения и предложения? 

Благодаря предварително

За 20 години баране с голи ръце и изкуствени дрехи не съм имал никакви проблеми от такъв тип.

Има нещо вярно в това, че е по-скоро презастраховка от страна на производителите на хардуер. Иначе смятам все пак за добра практика да не нося изкуствени дрехи при такава работа, и преди да започна, да пипна нещо заземено, например радиатор, парно, мивка; ако работя по компютър, чието захранване е включено в контакта, смятам за достатъчно да пипна с ръка кутията - по нея всичко е свързано с нулата на захранването и отива в земята.

Преди имах едно марково дъно lenovo сокет 1155, което като пипнех кутията наелектризиран и ме "удари ток", компютъра забиваше и трябваше хардуерно рестартиране. Иначе съм сглобявал/разглобявал какви ли не машини - лаптопи, десктопи, дори и някой друг gsm и никога не съм имал проблеми.

Не е критерий, но съм чувал, че статично електричесво се получава преди всичко, ако си много рунтав. Острижи се нула номер, избръсни си гениталиите и космите под мишниците.

Така ще спестиш кинти от закупуване на гривни и ще се наслаждаваш на новата си конфигурация без притеснения, че може да те тресне тока.

Ако толкова те притеснява това си вземи едни гумени хирургични ръкавици струват стотинки .Сглобяваш си конфигурацията и си свиркаш.

преди 33 минути, skalata_73 написа:

Не е критерий, но съм чувал, че статично електричесво се получава преди всичко, ако си много рунтав. Острижи се нула номер, избръсни си гениталиите и космите под мишниците.

Така ще спестиш кинти от закупуване на гривни и ще се наслаждаваш на новата си конфигурация без притеснения, че може да те тресне тока.

И гол и бос да сглобява, нали? Даже може и да се обреже за по-сигурно!

преди 33 минути, Ивайло Димов написа:

Ако толкова те притеснява това си вземи едни гумени хирургични ръкавици струват стотинки .Сглобяваш си конфигурацията и си свиркаш. 

Тези гумени ръкавици няма ли да правят статично електричество? Принципно като се борави с електроника има специални антистатични ръкавици, също може да си закачиш някоя жичка за дрехите и другия и край да е заземен.

Сефте чувам гумата да е проводник на електричество :)

Не става въпрос да е проводник, а да образува електричество, както като търкаш балон върху вълна примерно - балона не е ли гума и пак образува електричество!

преди 57 минути, skalata_73 написа:

Аз понеже съм плешив,там дето има малко коса се стрижа нула номер.И пак бие статично електричество като слизам от колата примерно!

току-що, ivan_pop написа:

Аз понеже съм плешив,там дето има малко коса се стрижа нула номер.И пак бие статично електричество като слизам от колата примерно!

Туй ша да е заради гениталиите! От там те бие тока.

преди 7 минути, skalata_73 написа:

Туй ша да е заради гениталиите! От там те бие тока.

И ако си обезкосмя цялото тяло и пак бие ток,тогава каква ще кажеш,че е причината?!

преди 2 минути, ivan_pop написа:

И ако си обезкосмя цялото тяло и пак бие ток,тогава каква ще кажеш,че е причината?!

Малък ти е грамоотвода!?

Аз само предполагам, нищо лични към никого. Оправяйте са.

Живи и здрави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.