Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с WebCamera

Featured Replies

Значи, взех си уебкамера A4Tech PK 335. Като я пусна на моя си компютър и като свържа микрофона колонките ми почват да пищят. Картината е с поносимо качество обаче има изоставане от това което правя и това което се появява в същото време на монитора. Изоставането е с около 1 сек (да кажем, че си мръдна ръката, а на монитора това мърдане се появява чак след секунда и ако движението е по-бързо е размазано). Като пусна камерата на компютъра в офиса няма никакви проблеми. Всичко е 1:1 и движенията ми и това, което се изобразява на екрана, все едно е снимано с обикновенна а не с уеб камера (говоря, че няма такова изоставане).

Ето и данните на двата компютъра.

Моят:

CPU: ATHLON XP 2000+ (пуснал съм го на 2,1GHz)

MB: ASUS A7N8X-X

RAM: 512 DDR 400

Videocard: ATI RADEON 9550 128MB 128 BIT

HDD: EXCELSTOR 40GB ATA100

Компютъра в офиса:

CPU: SEMPRON 2800+ (1,61GHz)

MB: ASROCK K8NF4G-SATA2

RAM 512 DDR 400

VIDEOCARD: вградена 6100

HDD: EXCELSTOR 80GB ATA100

Ако някой знае от какво може да е тази разлика в начина на запис на клипчета при двата компютъра да помага, че иначе камерата ще трябва да я сменям. А и въпроса с пищенето на колонките при включване на микрофона:-)

Уеб-камерата ми прави някакъв проблем. Опитах се да направя няколко снимки през Picasa, но ми изписва следното: No Device! General failure in responce to MSG_ENABLEDS. Low Memory Condition encountered, free up some memory and try again. От това разбрах, че трябва да освободя място. Изтрих доста снимки, ама пак същото ми излиза и не мога да снимам. Досега не ми е ставало така?

Габриела от твоето съобщение става въпрос за РАМ,не за памет на твърдия диск.А може би и за виртуална памет да е.И първото Но девайс е че не разпознава устройството ти.Може би нещо се е прецакало с драйверите на камерката ти.Опитай да си ги инсталираш отново.Може би не се сработва и с Пикасата ти!Преди всичко нормално ли беше с тази програма и камерата?

А.ком,при тебе май се тормози компа,да не си включил много приложения ? Или пък имаш малко свободна памет (РАМ)??

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

• Автор
А.ком,при тебе май се тормози компа,да не си включил много приложения ? Или пък имаш малко свободна памет (РАМ)??

:-) При мен се реши проблема. Не е от РАМ паметта нито от тормозене на компютъра. Оказа се, че е от самата уебкамера. Една от настройките е за продължителност на осветяване (exposure). Като намалих стойността проблема се оправи. Оказа се, че колкото е по-оскъдна светлината в помещението (или където и да е) е необходимо този параметър да се намалява като стойност. Хубавото е че има и опция за Low Light.

А за всички, които се чудят дали имат достатъчно свободна РАМ памет по време на работа с компютъра си да си свалят FreeRAM XP Pro. Напълно безплатна програма която в трея показва постоянно колко мегабайта от рам паметта ви не се ползва.ОТделно можете чрез нея да дефрагментирате РАМ паметта и така да освобождавате още (по този начин се премахват разни програми, които уж вече не работят, но въпреки това не са освободили всичката заета от тях рам памет). :-)

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Пищенето на колонките се получеава понеже ти е пусната функцията прослушване на входящи устройства.

Кликваш двойно на говорителчето долу до часовника, и на появилия се прозорец "Сила на звука",

намираш микрофон (microphone) и слагаш отметката "без звук".

Това ще спре микрофонията която се получава

това няма да спре възможноста другите да те чуват

Относно камерата провери как е активиран USB порта на твоя компютър.

Дали е 1.1 или 2.0 на твоя компютър трябва да е активиран като 1.1+2.0 (активира се в БИОС-а)

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте.Харесаха ми вашите съвети и бих искала ако може и мен да посъветвате.

Аз също си купих уебкамера A4Tech PK 335, но проблема ми е,че след като инсталирам камерата не иска да светне,за да е акнивна.Може ли да ми помогнете.Благодаря предварително. :):speak:

Пуснати ли са USB портовете от BIOS, имат ли драйвери? На камерата вероятно има копче като го натиснеш какво става? С какъв Windows си?

Пуснати ли са USB портовете от BIOS, имат ли драйвери? На камерата вероятно има копче като го натиснеш какво става? С какъв Windows си?

Камерата няма никакви копчета.Windows XP.Мисля,че са пуснати USB портовете.

My Computer-> цък дясно копче на мишката Properties->Hardware->Device Manager. Виж дали там имаш някакви червени хиксчета, въпросителни, удивителни. Ако всичко е наред там преинсталирай драйверите на камерата. Някога слагала ли си нещо в USB портовете на тоя компютър?

Значи, взех си уебкамера A4Tech PK 335. Като я пусна на моя си компютър и като свържа микрофона колонките ми почват да пищят. Картината е с поносимо качество обаче има изоставане от това което правя и това което се появява в същото време на монитора. Изоставането е с около 1 сек (да кажем, че си мръдна ръката, а на монитора това мърдане се появява чак след секунда и ако движението е по-бързо е размазано). Като пусна камерата на компютъра в офиса няма никакви проблеми. Всичко е 1:1 и движенията ми и това, което се изобразява на екрана, все едно е снимано с обикновенна а не с уеб камера (говоря, че няма такова изоставане).

Ето и данните на двата компютъра.

Моят:

CPU: ATHLON XP 2000+ (пуснал съм го на 2,1GHz)

MB: ASUS A7N8X-X

RAM: 512 DDR 400

Videocard: ATI RADEON 9550 128MB 128 BIT

HDD: EXCELSTOR 40GB ATA100

Компютъра в офиса:

CPU: SEMPRON 2800+ (1,61GHz)

MB: ASROCK K8NF4G-SATA2

RAM 512 DDR 400

VIDEOCARD: вградена 6100

HDD: EXCELSTOR 80GB ATA100

Ако някой знае от какво може да е тази разлика в начина на запис на клипчета при двата компютъра да помага, че иначе камерата ще трябва да я сменям. А и въпроса с пищенето на колонките при включване на микрофона:-)

Аэ имам същия модел камера само че "336" и също ме дразнеше замазването и закъснението на картината.

Проблемът е елементарен - Осветеноста на помещението.Колкото по светло е в стаята толкова по-добре работи

камерата.Това го открих съвсем скоро.Остави настройките на "auto" и пробвай - Най-добре на пряка слънчева светлина.Аз лично отдавам този проблем на по-слабата светлочуствителност на оптиката на камерката.

За сравнение мога да кажа че пробвах и предавах по "Скайп" с голяма туристическа камера и въпреки оскъднто

осветление качеството на картината беше перфектно също без замазване и накъсване.

П.П.-Вярно е че от настройката "exposure" може да се реши проблема но трябва да се постигне баланс с другите

настройки за осветеност тъй като изображението става доста тъмно за сметка на плавното движение.

Редактирано от jivkosivanov (преглед на промените)

My Computer-> цък дясно копче на мишката Properties->Hardware->Device Manager. Виж дали там имаш някакви червени хиксчета, въпросителни, удивителни. Ако всичко е наред там преинсталирай драйверите на камерата. Някога слагала ли си нещо в USB портовете на тоя компютър?

Проверих и всичко е нарет,преинсталирах и драйвърите на камерата.Ползвам USB портовете за мобилниат апарат и др. неща.

Редактирано от teralina (преглед на промените)

Моля ви, помогнете ако можете и на мен! sad.gif

Подариха ми рс камера, но в момента СД-то на компа ми е развалено и скоро няма да го оправя и заради това не мога да си пусна инсталационния диск. sad.gif

Камерата е някаква измислена марка май, защото нищо не намирам с гугъл. Ето какво пише на кутията:

DIGITAL PRODUCT

PC CAMERA 301

USB DIGITAL PC-CAMERA

USB DIGITAL CAMERA

Моля ви, помогнете ако можете и на мен! sad.gif

Подариха ми рс камера, но в момента СД-то на компа ми е развалено и скоро няма да го оправя и заради това не мога да си пусна инсталационния диск. sad.gif

Камерата е някаква измислена марка май, защото нищо не намирам с гугъл. Ето какво пише на кутията:

DIGITAL PRODUCT

PC CAMERA 301

USB DIGITAL PC-CAMERA

USB DIGITAL CAMERA

За всеки случай си изтегли първо тулсчето за точно определяне на модела на камерата и после изтегли и драйверите - цък

Връзката за теглене на тулсчето е от Detection Tool of Vimicro PC Camera Processors Model without notice ;) драйверите са отдолу.

Това само за неговата ли се отнася... На моите драйвери пише същото PC CAMERA 301, но не са Vista отделно, ако не ги сложа сама си тегли на Lenovo, а от него камерата след това изобщо не работи.

За всеки случай си изтегли първо тулсчето за точно определяне на модела на камерата и после изтегли и драйверите - цък

Връзката за теглене на тулсчето е от Detection Tool of Vimicro PC Camera Processors Model without notice :) драйверите са отдолу.

Мерси много! :)

Стана работата, инсталирах камерата, обаче като я пробвах в скайп, отсрещната страна чува някакъв страничен шум, като я изключа, шумът спира. Камерата е комбинирана с микрофон, ако това има значение. Сега ако имате идея как да го оправя това, ще съм много благодарна! :)

Имам проблем с моята Web Camera! Свързан е с това, че цветовете не са толкова наситени. Например червените цветове излизат розови, а оранжевите- жълти и картината наподобява малко черно-бяло. Въпросът ми е дали това е направено заводски или може да се поправи по някакъв начин?

модел: A4TECH ViewCAM PK-7MA

Благодаря предварително! :jumping11:

Имам проблем с моята Web Camera! Свързан е с това, че цветовете не са толкова наситени. Например червените цветове излизат розови, а оранжевите- жълти и картината наподобява малко черно-бяло. Въпросът ми е дали това е направено заводски или може да се поправи по някакъв начин?

модел: A4TECH ViewCAM PK-7MA

Благодаря предварително! :jumping11:

Влез в менюто на камерата и от там можеш да регулираш ръчно това, което не ти харесва. При автоматично регулиране и дневна светлина, може би ще е добре. След настройките запомни или приложи за да се запазят.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Стана работата, инсталирах камерата, обаче като я пробвах в скайп, отсрещната страна чува някакъв страничен шум, като я изключа, шумът спира. Камерата е комбинирана с микрофон, ако това има значение. Сега ако имате идея как да го оправя това, ще съм много благодарна! :jumping11:

Би трябвало да се направи тест на микрофона, за да се елеминират част от подозренията и евентуални проблеми. Първо от контрол панела -> звуци и звукови устройства -> от таба глас (Voice) в долната част има тест на хардуера. След това може да се използва някакъв софт за тест на звука от микрофона, най-простото софтче за което първо се сещам е от Програми -> Принадлежности -> Забавления (Entertainment) -> Sound Recorder. Качеството на записания звук трябва да е добро. Ако не е - по възможност проба с друг микрофон за установяване на проблемчето. След това и едно пробно обаждане по Скайпа, има такава възможност от настройки -> аудио настройки в Скайпа. Ако и тогава звукът е добър проблема може да е в ниската скорост на свързване с въпросния абонат. Трябва да се опита разговор с човек с добра връзка/свързаност на скороста на нета в двете посоки. Разбира се и разговор без камера, просто да се хване проблема. Ако вградения микрофон е поизцакан по някакъв начин -> едно ново микрофонче за 5 лева sad.gif

Исках да кажа, да се удари в стената ама се сетих, че е в комплект с камерата laugh.gif

:hush: Ще опиша малко по подробно какво правя,за да е по лесно да се каже къде може да е проблема.След като сложа диска за да се инсталира ме пита да отбележа модела на камерата (защото в диска са драйвъри те на няколко модела комери от този вид).След като го избера му давам да се инсталира.След инсталацията се появява AMCap.Като кликна върху него излиза екран който пращи и нищо повече.

Като влезна в контрол панела и отида на скенери и камери освен икона на фото апарата който съм инсталирала друга икона няма.

Дано сега е малко по ясно къде може да е проблема. ;)

:hush: Ще опиша малко по подробно какво правя,за да е по лесно да се каже къде може да е проблема.След като сложа диска за да се инсталира ме пита да отбележа модела на камерата (защото в диска са драйвъри те на няколко модела комери от този вид).След като го избера му давам да се инсталира.След инсталацията се появява AMCap.Като кликна върху него излиза екран който пращи и нищо повече.

Като влезна в контрол панела и отида на скенери и камери освен икона на фото апарата който съм инсталирала друга икона няма.

Дано сега е малко по ясно къде може да е проблема. ;)

Инсталация на WEB camera

Със закупуването на Вашата Web camera, във кутията има и

инсталационен диск със драйвери и някоя програмка за

обработване на снимки и клипове, направени с вашата камера.

Вие сте длъжни да запазите диска за понататъшна употреба.

ПЪрвоначална инсталация.

Поставяте диска със драйверите във четящото устройство.

Камерата с кабела НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВКЮЧЕНА във USB

порта.Със стартирането на диска следват указания, които

Вие изпълнявате. Отнема определено времер в зависимост от

модела на камерата.Към края на инсталацията, ще бъдете

подканен да присъедините камерата във USB порта. /някои

модели са така/ или изчаквате да приключи инсталацията и

тогава присъединявате кабела на камерата към USB порта на

компютъра.Долу ниско в дясно ще се появи съобщение за

наличието на нов хардуер. Изчаквате докато съобщението

изчезне и след това правите обичайния рестарт на

компютъра с цел да се асоцират всички драйвери и програми

.На дисплея Ви се появява иконка за инсталирана Web camera.

Сега вече можете да кликнете върху нея за да се отвори

програмката за настройките на камерата. Обикновено са

оставени по - подразбиране. Контраст, яркост, цвят,размер

на картината, автофокус, осветление/слабо и силно/

всичките тези функции можете да си ги регулирате до

получаването на добра картина или да ги оставите на

автоматичен режим. Много от днешните камери са снабдени

и с микрофон, което е голям плюс за вашето комуникиране със

познатите ви из отделните програми/Skype,ICQ, Messenger/

За настройката на микрофона също има бутон от програмата

и трябва предварително да си я направите така, щото

сигнала да е с нужното ниво. Обикновено си има и S meter за

тази цел. След като сте готови затваряте програмата и си

отваряте примерно Месенжера. От менюто му избитате

настройки и еднократно ги правите, като позициите за

настройката вървят една след друга. Първо е звука , а след

него - картината. Накрая затваряте програмата и вече сте

готови за работа с вашата Web camera. Намирате си

кореспондент, включваре си камерите и започва

комуникацията между вас. Не забравяйте, че връзката Ви с

интернет трябва да е добра, за да имате и добра комуникация.

Успех!

Нова инсталация, когато вече сте инсталирвали драйвери и

програми.

Основното правило тук е да направите правилна

ДЕИНСТАЛАЦИЯ при изключена камера. След деинсталацията,

задължително почистете цялостно компютъра и системните

регистри. От папка Program files премахнете старите

инсталации, ако са останали такива.Желателно е да

отворите и погледнете в Девайс менажера за

забележки/обикновено удивителен знак/ и да оправите

проблема. От този момент нататък, следва инсталацията,

описана по горе. Накрая присъединявате камерата с

компютъра и следват настройките.

Когдато някой от вас прави инсталация на каквато и да било

програма, желателно е а и препоръчително преди това да си

почисти компютъра.Особено много се отнася за по сериозните

програми.За начинаещите - Повече четете и по малко

питайте.

Успех на всички!

Забравих да спомена, че инсталацията за цифрови фотоапарати се прави по същия начин.

Мерси много! :wors:

Стана работата, инсталирах камерата, обаче като я пробвах в скайп, отсрещната страна чува някакъв страничен шум, като я изключа, шумът спира. Камерата е комбинирана с микрофон, ако това има значение. Сега ако имате идея как да го оправя това, ще съм много благодарна! :wors:

Това ще го оправиш като използваш настройките във самия Skype. Не напразно скайп го има и на български език. Отваряте и четете. Елементарно е.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Инсталация на WEB camera

Със закупуването на Вашата Web camera, във кутията има и

инсталационен диск със драйвери и някоя програмка за

обработване на снимки и клипове, направени с вашата камера.

Вие сте длъжни да запазите диска за понататъшна употреба.

ПЪрвоначална инсталация.

Поставяте диска със драйверите във четящото устройство.

Камерата с кабела НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВКЮЧЕНА във USB

порта.Със стартирането на диска следват указания, които

Вие изпълнявате. Отнема определено времер в зависимост от

модела на камерата.Към края на инсталацията, ще бъдете

подканен да присъедините камерата във USB порта. /някои

модели са така/ или изчаквате да приключи инсталацията и

тогава присъединявате кабела на камерата към USB порта на

компютъра.Долу ниско в дясно ще се появи съобщение за

наличието на нов хардуер. Изчаквате докато съобщението

изчезне и след това правите обичайния рестарт на

компютъра с цел да се асоцират всички драйвери и програми

.На дисплея Ви се появява иконка за инсталирана Web camera.

Сега вече можете да кликнете върху нея за да се отвори

програмката за настройките на камерата. Обикновено са

оставени по - подразбиране. Контраст, яркост, цвят,размер

на картината, автофокус, осветление/слабо и силно/

всичките тези функции можете да си ги регулирате до

получаването на добра картина или да ги оставите на

автоматичен режим. Много от днешните камери са снабдени

и с микрофон, което е голям плюс за вашето комуникиране със

познатите ви из отделните програми/Skype,ICQ, Messenger/

За настройката на микрофона също има бутон от програмата

и трябва предварително да си я направите така, щото

сигнала да е с нужното ниво. Обикновено си има и S meter за

тази цел. След като сте готови затваряте програмата и си

отваряте примерно Месенжера. От менюто му избитате

настройки и еднократно ги правите, като позициите за

настройката вървят една след друга. Първо е звука , а след

него - картината. Накрая затваряте програмата и вече сте

готови за работа с вашата Web camera. Намирате си

кореспондент, включваре си камерите и започва

комуникацията между вас. Не забравяйте, че връзката Ви с

интернет трябва да е добра, за да имате и добра комуникация.

Успех!

Нова инсталация, когато вече сте инсталирвали драйвери и

програми.

Основното правило тук е да направите правилна

ДЕИНСТАЛАЦИЯ при изключена камера. След деинсталацията,

задължително почистете цялостно компютъра и системните

регистри. От папка Program files премахнете старите

инсталации, ако са останали такива.Желателно е да

отворите и погледнете в Девайс менажера за

забележки/обикновено удивителен знак/ и да оправите

проблема. От този момент нататък, следва инсталацията,

описана по горе. Накрая присъединявате камерата с

компютъра и следват настройките.

Когдато някой от вас прави инсталация на каквато и да било

програма, желателно е а и препоръчително преди това да си

почисти компютъра.Особено много се отнася за по сериозните

програми.За начинаещите - Повече четете и по малко

питайте.

Успех на всички!

Забравих да спомена, че инсталацията за цифрови фотоапарати се прави по същия начин.

Това ще го оправиш като използваш настройките във самия Skype. Не напразно скайп го има и на български език. Отваряте и четете. Елементарно е.

Много благодаря за подробното описание,но явно примен е по сложен проблема и ще трябва да викна някой на място да го види. :offtopic_s:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.