Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за лаптоп до 1000лв

Featured Replies

Здравейте,

Както се подразбира от заглавието търся си лаптоп до 1000лв.Като цяло лаптопа ще се използва за excel,photoshop,интернет и филми.От време на авреме може да се играе Cs go на него(не съм някой запален геймър)трябва ми повечето за работа.Старият ми лаптоп беше HP който изкара 7 години затова съм се насочил пак към тази марка,но може да ми предложите и други марки.Като цяло за сега се спрях на hp 0088nu, но намерих и hp 0085 с 200лв по евтин(на промоция).До колкото разбрах разликата м/у двата модела е че вторият е без windows.Гледам лаптопа който поръчвам да мога да го ползвам през следващите 5-6 години без проблем.Не съм много на "ти" с компютрите затова се надявам да Ами помогнете.

Може би нещо такова

https://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabook/laptopi/laptop-dell-vostro-3580-black-n2073vn3580emea01-2001-ubu-14.html

Има го и вариант без радеонката за 999 пари

https://ardes.bg/product/dell-vostro-3580-n2060vn3580emea01-2001-ubu-129623

А дали ще изкара 5-6 години или не е божа работа.

То и не ти трябва този Radeon, той е по-слаб от вграденото видео. Единствения му плюс е отделната памет:

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-UHD-Graphics-620-Mobile-Kaby-Lake-R-vs-AMD-Radeon-520/m320744vsm329613

https://www.notebookcheck.net/Radeon-520-vs-UHD-Graphics-620_7942_8098.247598.0.html

А и тези бюджетки колко ще изкарат не се знае, най-много като им изтече гаранцията още някой и друг месец отгоре. За тези пари най-добре е някой workstation втора употреба от фирма с гаранция.

• Автор

Благодаря и на двамата за помощта.Като цяло предпочитам лаптоп,но до колкото разбирам няма да взема нищо хубаво за тези пари...Горе доло какъв бюджет ми трябва за да взема нещо което ще ми върши работа за напред.Имам още един въпрос понеже на старият лаптоп му изгоря видеокартата пробвах да потърся в Ибей само карта и намерих цяло дъно за 70$.Въпроса ми е мога ли да подменя моето дъно с другото и направо да се ползва лаптопа.Трябва ли нещо процесор да слагам или той си е вграден в дъното.Извинявам се за глупавият въпрос но наистина не съм в час с компютрите.Изпратих снимка на моето дъно на продавача и каза че е същото дъно.-https://www.ebay.com/itm/for-HP-pavilion-G4-G6-G7-intel-HM65-650199-001-motherboard-100-Tested-OK/323109280160?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160908105057%26meid%3D926e4310ba3c4f2081599434b4d7b3c7%26pid%3D100675%26rk%3D3%26rkt%3D15%26sd%3D352603369832%26itm%3D323109280160&_trksid=p2481888.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3Adb17bad0-6621-11e9-9ae3-74dbd180c234|parentrq%3A4c96ed3616a0ac3d7b86a3bcfff9d609|iid%3A1

Това е вариант докато събера по голям бюджет,иначе  продължавам да оглеждам за нов лаптоп.Мерси

Показаното дъно е с процесор на сокет и запоено видео - прехвърлят се твоите компоненти процесор и памет и трябва да работи.

Все пак трябва да си сигурен, че твоето дъно и това са 1:1 или официално съвместими.

Кой физически ще подменя дъното в лаптопа ти?

• Автор

Ако беше само подмяна на дъно можех сам,но с процесора нямаше да мога да се справя.Благодаря за помощта.Продължавам да оглеждам за нов лаптоп.Давайте насоки каква видеокарта и процесор да гледам за нов лаптоп.

Ако можеш да смениш дъното - тоест да разглобиш внимателно лаптопа, да разкачиш всичко и да поставиш новото дъно, би трябвало да можеш без проблеми да свалиш паметите, охладителя, да почистиш старта паста и да нанесеш нова, както и да преместиш процесора (това ти е най-лесното действие от всичко). После малко внимание при поставянето на охладителя и си готов.

Нов лаптоп и 1000 лв. - не са най-желаната комбинация.

• Автор

За съжаление и аз достигнах до същото мнение,че за 1к нищо хубаво не може да се купи....Продължавам да събирам пари за нещо хубаво а през това време ще оправя старият.Благодаря на всички за помощта,темата може да бъде заключена и изтрита

• 2 седмици по-късно...

Здравей!

За около 1000лв, може да си вземеш/намериш един HP Probook 450 G5

Основни характеристики

Intel Core i5-8250U

Intel UHD Graphics 620

8GB DDR4

256GB SSD NVMe + 1TB HDD

В Жар компютър в момента ти е на 1000+9лева(отгоре) 😀. В тоя клас за тези пари -това ти е един от най-добрите варианти като сглобка/качество на материалите. Като бонус за тази цена ти идва и със 256GB SSD NVMe.

За тия пари само втора ръка :)

• 2 седмици по-късно...

Благодаря за бързият отговор 🙂

Няма ли да е по бавен при сърфиране заради тези 4 г рам ? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.