Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Денис Бергкамп през годините....

Featured Replies

1_1.jpg

Скандиранията на Арсенал “Ние си имаме Денис Бергакмп” вече са минало, след като холандецът изигра последния си мач за клуба.

Един от най-добрите чуждестранни играчи в английския футбол бе изпратен тържествено с поклон на среща между “артилеристите” и Аякс.

Започвайки кариерата си на 12-годишна възраст в академията на Аякс, Бергкамп си проправя пътя до водещия отбор, минавайки през Милан и Арсенал, където неговите виртуозни изпълнения го направиха клубна легенда.

2_2.jpg

Трансферът на Бергкам за 12 милиона лири от Аякс в Интер се оказа катастрофа, тъй като задушаващият италиански футболен стил “катеначо” унищожи неговата грациозност и нюх.

Арсенал бе като глътка свеж въздух за холандеца и трансферът за нападателя за 7.5 милиона лири, сключена от Брус Риох се оказа една от най-великите футболни сделки. Но защо “артилеристите”?

3_3.jpg

Те бяха солиден отбор, а аз точно това исках, база, където можеш първо да се впишеш добре, а след това да се опитваш да допринесеш нещо. Веднага си помислих “От това може да излезе нещо”, а тогава не знаех нищо за “Скучния, скучен Арсенал”. ”

Когато Бергакмп преминава в Арсенал през август 1995 думите на президента на Интер Масимо Морати още звучаха в ушите му: “Ще бъдат щастливи, ако вкара 10 гола този сезон. ”

4.gif

В началото това изказване изглеждаше доста прозорливо и заглавия като “Отчаяният Ден” красяха първите страници на вестниците след всеки мач без попадение във вратата.

След 7 провала той вкаркав два гола срещу Саутхемптън на “Хайбъри” и топката се завърта.

“Ако имаме предвид какво последва можем да го неречечм просто лош старт. Имах нужда от време, за да свикна с промяната от Италия, но се наслаждавах и първият вкаран гол свали цялото напрежение.”

5_1.jpg

Головете продължаваха да валят и Бергакмп е в топ 10 на гол-майсторите на Арсенал.

Бергкамп има 120 попадения във врата в 423 мача, колекция, която си струва да бъде гледана на DVD. Както казва Тиери Анри: “Когато Денис Бергкамп отбележи пападение, това не е обикновен гол, това винаги е, както казваме гол на Денис Бергкамп.”

Успехът на Не-летящия холандец щеше да бъде още по-велико, ако не беше авиофобията му, която му пречи да играе в Европа.

Как може да бъде сравнен успеха му в Арсенал с този в бившите му клубове?

Интер Милан: 11 гола в 52 мача

Аякс: 103 гола в 185 мача

6_1.jpg

Във втория сезон на Бергкамп мениджър на Арсенал става Арсен Венгер и с неговото пристигане на Хайбъри веднага започва революция.

Онзи “Скучен, скучен Арсенал” е само спомен, а Бергкамп оркестрира представянето на отбора.

“Мисля, че имам принос към офанзивния стил на Арсенал, но все пак има и много други фактори.

Патрик Виера, Емануел Пти, Марк Овермарс бяха част от отбора още от начало, когато пристигна шефът, и те бяха играчи от световна класа.”

7_1.jpg

Точността на Бергакмп най-накрая печели награди през 1998, когато той поведе Арсенал към втори дубъл.

В началото на сезона мениджъра Арсен Венгер каза: “Можете ли да кажете, че той не е най-добрият играч в света сега? Ако има по-добър, то аз не съм го виждал.”

Бергкам е неудържим и отбелязва 22 гола във всички състезания.

8_1.jpg

Клубът помита всички пред себе си със стил и самочувствие, превъзхождащи техните предишни успехи и феновете “вървяха в страната на чудесата на Бергкамп”.

През този сезон Бергкамп отбелязва уникален гол, който става попадение на месеца и е любимият му с екипа на лондончани.

Още възстановяващ се от контузия, в мач срещу Лестър, той поема бърз пас отляво, сваля топката на земята с десния крак, прокарва я покрай защитника с левия и прави грандиозен удар във вратата с десния.

11_4.jpg

Когато играеш, искаш да постигнеш определена цел, и когато топката дойде, имах нещо предвид. Точно по този начин исках да го направя. Всичко стана точно така, както го планирах само две секунди по-рано.”

В края на непредска- зуемия сезон той стигна до Световното първенство, където поведе марша на Холандия до четвъртото място със зашеметяващ гол.

Като огледален образ на представлението в Лестър, той пое дълъг пас с едно докосване и уцели вратата, за да пречупи Аржентина.

12.jpg

"Трябва първи да направиш движение, за да си осигуриш пространство и след това контрол и резултатът трябва да е добър. Нужно е много умение и съм много горд са такъв вид голове. "

Две години по-късно Бергкамп се отказва от международния футбол след полуфинала на Евро 2000. Дотогава той има 37 гола в 79 международни мача - тогавашен холандски рекорд.

14.jpg

Той поддържа всеки свой отбор на тихи обороти, пасовете му са точни като игла и заедно със съотборниците си реализират голове. През първите 4 години в Арсенал той е част от над 40% от техните голове.

Мениджърът Арсен Венгер казва за него, че притежава “интелигентност и класа” на полето.

"Класата е свързана с това, което можеш да правиш с топката, но интелигентността те кара да използваш техниката по ефективен начин. Във всичко, което правиш участва главата и мозъка. "

Не е изненада, че времето на Бергкамп в Арсенал съвпада с факта, че неговите основни пратньори в атака чупят рекорда за голове на клуба не веднъж, а два пъти.

Първи е Иън Райт. Неговата присъда: “Той е месия. Казахме му, да ни заведе в Европа, когато се присъедини и той точно това направи.”

15.jpg

И Тиери Анри: “Денис е най-добрият футболист, с когото съм играл. Мечта на всеки нападател е да го има в отбора.”

Винаги дипломатичният холандец казва за любимия си партньор:

“Трудно е да се направи сравнение, но аз бях късметлия. Те ми помогнаха да стана по-добър играч."

Какво правеше на 22 август 2004?

bergi1.jpg

Тази поредица от победи обаче спира на 49 със загуба от Манчестър Юнайтед, но дотогава “артилеристите” са минали цял сезон без да пропуснат да си осигурят титлата – подвиг, който Бергкамп описва като “удивителен”.

Но дали Арсенал, който вдигна купата през 2004 беше по-добрият отбор от този, който спечели дубъла през 1998 или 2002?

“Трудно е да се направи сравнение, тъй като футбола винаги се развива.

Постижението през 1998-ма беше добро, не използвахме повече от 18 играча. Но от друга страна да стигнеш неподебен през 2004 беше удивително и играхме фантастичен футбол."

Освен спомените, Бергакмп има ред почести, за които да обръща поглед назад.

В Аякс той спечели титла, две холандски купи, Купата на носителите на купи, Купата на УЕФА, и беше два пъти Футболист на годината в Холандия, и Футболист на годината за Европа през 1993.

С Интер той отново вдигна купата на УЕФА: “Някак си успяхме да победим, което е положително….”

bergi2.jpg

И накрая с Арсенал има три титли от Висшата лига, 4 победи във ФА къп, награди за Футболист на Футболистите на годината през 1998 и вкарва голът на сезона през 1998 и 2002.

Прзе всичките години Бергкамп настоява, че не храни амбиции да става мениджър и е щастлив да се оттегли от играта – и кой може да го съди с 37 милиона лири в банковата му сметка.

Но дали 37-годишният футболист има задни мисли, че все още е рано да се пенсионира?

bergi3.jpg

“Трудно ще е да свикна, но има толкова други неща, с които мога да се занимавам, а и ще си почина. Когато ми писне, ще видя какво ще се случи.

Много хора казват, че винаги се връщаш към това, в което си добър. Футболът е бил част от мен в продължение на 25 години, така че сигурно ще се върна към него по някакъв начин. "

Наистина голям играч :rolleyes::):wors:

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

Винаги съм се отнасял с огромен респект към холандеца - прецизна техника, невероятен поглед върху играта, футболист, за който в пълна сила важи максимата, че футболът е простичка игра за интелигентни хора :question: .

Впрочем, в голяма степен ми напомня за един друг, може би малко позабравен ветеран - Михаел Лаудруп ;)

Винаги съм се отнасял с огромен респект към холандеца - прецизна техника, невероятен поглед върху играта, футболист, за който в пълна сила важи максимата, че футболът е простичка игра за интелигентни хора :yanim: .

Впрочем, в голяма степен ми напомня за един друг, може би малко позабравен ветеран - Михаел Лаудруп :wors:

Дам , и на мен много ми допадаше стилът му на итра , а и като цяло поведението му на терена :clap:

• Автор

Както казах наистина невероятен играч !!! ;) Притежавашт типичната холандска техника . Мисля , че Беркамп направи много за футбола като цяло , а не само за Арсенал , Интер и Аякс !! Той е поредния незабравим талант от школата на холандският гранд :hush:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.