Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Недоставена пратка в AliExpress - удължаване на срока

Featured Replies

Поръчах си 2 еднакви пратки на 15 февруари от 2 различни продавача в Алиекспрес. И на двете срока за доставка беше 30-50 дни и срок за диспут 22.05.2019 г. Едната пратка дойде за по-малко от месец, другата така и не бе доставена до ден днешен. Писах на продавача, че ще пускам диспут, той ми отговори: проверете вашият пощенски оператор. Казах му че 100 пъти прверявах в пощата и няма нищо на мое име и тогава пуснах диспут за връщане на парите. Сега получих съобщение, че продавача е удължил срока за доставка с още 2 седмици и ме моли да прием удължаването и да оттегля диспута.

Склонен съм да чакам още 2 седмици, но мога ли след това отново да подам диспут? Ако поиска още едно удължаване (при недоставяне на пратката) и ако мине срока 22.02.,2019, ще мога ли отново да отворя диспут? За момента нищо не съм оттеглил и нищо не съм приел, очакавм някакъв съвет, тъй като не съм попадал все още в такава ситуация (всички пратки до сега са ми били доставяни).

Пратката за съжаление не може да бъде проследена или по точно само изпрщането й се отчита на 23.02.2019 г.

мисля че дори всички пратки се 'проследяват'.

Погледнете си мейла. На мен ми пристигат дори и на lvs-и и подобни че пакетът е пристигнал в destination country.

Вяра на продавач да нямаш. И мен ме разиграват може ли сега половината пари да ви преведем, да ви одължим срока на протекция пък да ви изпратим друга бройка. "бой докато шават" че иначе оправия няма.

преди 1 час, jordanp написа:

Склонен съм да чакам още 2 седмици

Удължаваш  времето и протекцията на покупката се удължава. Точно днес и аз удължих времето на една с 55 дена... Наскоро пристигнаха 2 с над 70дена пътуване.... :lol6:

И при мен нещо се замотават поръчките..гледам вече са 70 броя на очакване.... И днес няма нищо.... 

Не съм изпадал в такава ситуация.Аз бих си искал парите обратно и бих направил поръчка от друг търговец.

Последната пратка получих преди около месец и пристигна за по-малко от 3 седмици след поръчката.Обикновено ми идват за по-малко от месец.

При забавена пратка над 60 дена, с или без диспут, китаеца също има опция да удължи времето... Понякога се забавят, но в повечето случаи, поне при мен, или пристигат, или възстановяват цялата сума. 

• Автор
на 30.04.2019 г. в 17:44, Daylight Dancer написа:

Вяра на продавач да нямаш. И мен ме разиграват може ли сега половината пари да ви преведем, да ви одължим срока на протекция пък да ви изпратим друга бройка. "бой докато шават" че иначе оправия няма.

на 30.04.2019 г. в 20:10, ivan_pop написа:

Не съм изпадал в такава ситуация.Аз бих си искал парите обратно и бих направил поръчка от друг търговец.

на 30.04.2019 г. в 21:40, Zaza Zaraza написа:

ри забавена пратка над 60 дена, с или без диспут, китаеца също има опция да удължи времето... Понякога се забавят, но в повечето случаи, поне при мен, или пристигат, или възстановяват цялата сума. 

В крайна сметка май е по-добре диспут с цел въстановяване на цялата сума - към този вариант се насочих. Като идеята е после да поръчам от търговеца, от който ми дойде стоката, поне там се надявам да е наред.

От Аликспрес казаха, че до 30 дни максимум ще решат спора, ще чакам.

• 9 месеца по-късно...
  • Автор

Отново имам казус за недоставена пратка от Алиекпрес.

На 19 януари поръчах пратка на стойност 21$, срокът за доставка беше 1 месец. Не получих нищо и преди да изтече срока пуснах предложение за удължаване на срока с още 1 месец. На предложението нямаше никаква реакция и така изтече срока, като ми изписа "доставено" в сайта. Тъй като нямам нищо доставено пуснах диспут, в това време продавача трябваше да предложи решение.

Продавача ми предложи да не плаща нищо и да отменя диспута, според него - "Вашата пратка е на път и съвсем скоро ще пристигне.. изчакайте известно време."

След като до сега нищо не се случи как да бъда сигурен, че ще отменя диспута и ако нищо не пристигне ...? Дали това са трикове на продавача за да се измъкне, май е добре да не му се връзвам, ако сега приема предложението, може би като изтекат 15 дни за обжалване и няма да имам никакви права вече (ако не получа пратката)?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.