Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пушенето ни кара да се наливаме с алкохол

Featured Replies

Пушенето намалява влиянието на алкохола върху организма и ни кара да консумираме повече спиртни напитки в търсене на приятното развеселяване, съобщи АФП, като се позова на изследване, публикувано в английското списание “Alcoholism: Clinical/Experimental Research”.

Екип от американския университет в Тексас смесил никотин и алкохол и изпробвал влиянието на тази комбинация върху плъхове. Резултатите от тестовете доказват, че тютюнът намалява концентрацията на алкохол в кръвта. “Пушенето кара хората да пият повече, а това се отразява зле на организма им”, обясни доктор Уей-Джунг Чен.

Смесването на алкохол и никотин крие доста рискове, тъй като подпомага синтеза на токсични вещества като ацеталдехида, а и намалява трайно действието на лекарствата върху организма.

Има го и обратния момент. Пиенето на (концентриран) алкохол предизвиква непрестанното пушене на цигари. Това, съчетано с гореописаното явление спретват един омагьосан кръг, който води до така неприятното състояние наречено "the morning after". The morning after се характеризира със следните симптоми: силно главоболие; сухота в устата; силно болезнени бели дробове; некоординирани движения; остра нужда от слънчеви очила; остра нужда от ментови дъвки; остра нужда от кафе; непреодолимо чувство на омраза към всеки срещнат, който не е във въпросното състояние.

За да не изпадате в подобни състояния, направете като мен. Кажете НЕ на алкохола.

PS: Бирата не е алкохол.

Редактирано от Maggot (преглед на промените)

Те и двете се имат за пороци,ама важното е да не се прекалява с тях и няма нищо тревожно.... :)

Лошото е,че само на приказки е лесно.... :sobbing:

Има го и обратния момент. Пиенето на (концентриран) алкохол предизвиква непрестанното пушене на цигари. Това, съчетано с гореопизаното явление спретват един омагьосан кръг, който води до така неприятното състояние наречено "the morning after". се характеризира със следните симптоми: силно главоболие; сухота в устата; силно болезнени бели дробове; некоординирани движения; остра нужда от слънчеви очила; остра нужда от ментови дъвки; остра нужда от кафе; непреодолимо чувство на омраза към всеки срещнат, който не е във въпросното състояние.

За да не изпадате в подобни състояния, направете като мен. Кажете НЕ на алкохола.

"The morning after" - хаха това ми хареса :)

:help:

Останала съм с впечатлението, че когато пиеш и вземеш да изпушиш една цигара, ефектът от алкохола намалява :help:

Ох,като се заговори за The Morning After...еми за мен това е точно днес.Много мразя тия дни.Стомахът ми е на каша,мирише ми на гадно,болят ме главата и очите,мързи ме да движа,не можах да спя цяла нощ - малко късно посрещнах Джулай Морнинг... biggrin.gif

На всичкото отгоре нямам нищо в стомаха,ама каквото и да хапна ми е отвратително гадно,особено чашата мляко,която се опитах да изпия,просто от миризмата ми се преобърна стомаха...

И сега идва редовният въпрос - добре,защо се напих така,защо счупих чаша и чиния,праснах се около 10 пъти,докато се къпах и т.н... и това до следващият празник а през Август са много.Пожелайте ми успех!!!

А по темата:

Аз,пък бях останала с впечатлението,че повече те хваща като пушиш докато пиеш,но със сигурност пушиш мноооооого повече и по-лесно ти се отваря глъдка :)

И сега идва редовният въпрос - добре,защо се напих така,защо счупих чаша и чиния,праснах се около 10 пъти,докато се къпах и т.н... и това до следващият празник а през Август са много.Пожелайте ми успех!!!

Успех! Въпреки че старите казават - "Господ пази децата и пияните!"

Според мен всичко това е доста измамно. Пушенето може и да намалява ефекта за известно време, но това е само фалшиво забавяне. Когато премине влиянието на никотина, метилите и алканолите вадят мечовете и почват да режат глави... от опит го знам.

Има го и обратния момент. Пиенето на (концентриран) алкохол предизвиква непрестанното пушене на цигари. Това, съчетано с гореописаното явление спретват един омагьосан кръг, който води до така неприятното състояние наречено "the morning after". The morning after се характеризира със следните симптоми: силно главоболие; сухота в устата; силно болезнени бели дробове; некоординирани движения; остра нужда от слънчеви очила; остра нужда от ментови дъвки; остра нужда от кафе; непреодолимо чувство на омраза към всеки срещнат, който не е във въпросното състояние.

Това състояние си се казва на български:"махмурлук" и няма нужда да използваме аглийските термини... :line dance:

Относно самото изследване,което са направили в Тексас-вярно е,никотинът блокирва едни рецептори в организма,за които се конкурира с ацеталдехида (от разгр.на етиловия алкохол) и заради това се налага да пием по-голямо количество алкохол за да постигнем същия ефект на напиване,отколкото непушачите.

От мен да знаете-това да ви бърка! :)

Това състояние си се казва на български:"махмурлук" и няма нужда да използваме аглийските термини... :)

Ако исках да кажа "махмурлук", щях да кажа "махмурлук". Ако исках да кажа "махмурлук" на английски, щях да кажа "hangover". Само че аз искам да кажа "the morning after", тъй като по-точно изразява мисълта, която искам да предам. Ето ти още един английски термин: "Get a life!" Хм, трябва да проверя какъв е BG еквивалента.

Извинявам се за off topic-а. Off topic - друг чудесен английски термин.

Редактирано от Maggot (преглед на промените)

Според мен всичко това е доста измамно. Пушенето може и да намалява ефекта за известно време, но това е само фалшиво забавяне. Когато премине влиянието на никотина, метилите и алканолите вадят мечовете и почват да режат глави... от опит го знам.

Може, благодаря за отговора :angry:

Добре,точно обратното е!!!

В момента съм леко пияна в нас и като изпуших една цигара така ми се замая главата...

Пиле, знаех си, че някъде дълбоко в себе си ти си таен пушач angry.gif Това обяснява нещата :)

• Автор
Пиле, знаех си, че някъде дълбоко в себе си ти си таен пушач angry.gif Това обяснява нещата :)

Не е вярно!

Не пия, не пуша и по жени не ходя! biggrin.gif

Не е вярно!

Вярвай си, слънце biggrin.gif И аз вярвам в теб cool.gif

Ето още една причина пучачите да станат и алкохолици...

ЕК: Не дават работа на пушач? Не е дискриминация

Европейските компании имат право да откажат работа на пушач, заяви комисарят по заетостта, социалната политика и равните възможности Владимир Шпидла в отговор на въпрос, зададен от евродепутатката Катрин Стихлър. Тя се оплакала в ЕК от отношението на ирландската фирма "Дотком Директорис", която пуснала обява, че търси работник, но било задължително той да не е пушач.

"Ако човек пуши дори само в обедната си почивката или у дома си, като дойде на работа, ще мирише на дим. Офисът ни е малък и ситуацията ще е непоносима за останалите ни служители непушачи", обяснява шефът на компанията Филип Тобин.

Европейското законодателство забранява дискриминация по расов, етнически, религиозен, полов и възрастов признак, както и заради нетрадиционна сексуална ориентация, а също така и дискриминацията на хора с увреждания.

"Формулировката на обявата, в която се казва, че за работата се търси непушач, явно не попада под ударите на европейското право", казва Шпидла в писмен отговор до евродепутатката, цитиран от в. "Файнаншъл Таймс".

"Всички знаем, че има дискриминация по какви ли не признаци - от наднормено тегло до "грешен" цвят на косата, а най-лесно е да се хванеш с пушачите. Да бъдеш толкова откровен в обява обаче е направо потискащо", казва шефът на британска асоциация за защита правата на пушачите Саймън Кларк.

Това обаче не е прецедент - в края на миналата година Световната здравна организация (WHO.org) стана най-големият работодател в международен план, който забрани да бъдат назначавани пушачи. Мярката беше в подкрепа на кампания срещу употребата на тютюн и тютюневи продукти, припомня EUobserver.com. Очевидно наближават времената, в които човек ще има възможност да се отдаде на този порок едва след пенсионирането си. /Netinfo.bg

Не е вярно!

Ами ти направо си мъж - мечта cool.gif

А незнам дали едното подкарва към другото.Мен напоследък всичко ме кара да пуша и да пия. ;)

А незнам дали едното подкарва към другото.Мен напоследък всичко ме кара да пуша и да пия. ;)

Не е нито пушенето,нито пиенето - яденето е !! ;)

При мен пък е обратното. Като се "наливам с алкохол" пуша като разбита печка. Мисля е нормално

Поздрави

:clap:

При мен пък е обратното. Като се "наливам с алкохол" пуша като разбита печка. Мисля е нормално

Поздрави

:nono:

И при мен,и при хората с които пия нещата са точно в този ред. :hush:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.