Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да приемаме комплименти

Featured Replies

Научно е доказано, че комплиментите са най-ефективния инструмент за мотивация, защото човек се старая да бъде такъв, какъвто е бил в моментите, когато е получил похвала или признание за своите действия. Научете се да приемате комплиментите с благодарност, вместо да се правите на скромни, да омаловажавате постижението си или да се учудвате.

Няма нищо по обидно за човека, който ви прави комплимент, да чуе в отговор: “Нищо особено не съм направила. Беше лесна работа.” Това как вие самата виждате работата си в случая няма значение. Важни е да приемете похвалата в духа, в който сте я получили. В противен случай вие отхвърляте като незначителна не само собствената си работа, но и оценката за нея.

Същото важи и за комплимент за външния вид: “Изглеждаш много свежа тази сутрин.” Неправилно е да се превземате и да отговорите: “Напротив. Не съм спала цяла сутрин и се чувствам зле.” Със сигурност този човек никога повече няма да ви направи комплимент, колкото и добре да изглеждате, за да не се окаже, че имате силно главоболие от предишната вечер.

Как се приемат комплименти? Със сърдечна благодарност и с усмивка. “Благодаря. Радвам се, че харесахте работата ми”, “Благодаря ви. Много мило, че го казвате” и т.н. Вие също правете комплименти на хората около вас. Само така те ще разберат какво цените у тях и кое предизвиква у вас удовлетворение и възхищение от работата им.

magi.triada.bg

Обикновенно комплименти се приемат с едно, две или дори три наум :wors: Когато ги чуя от определени хора в главата ми се върти въпроса: Какво иска този път? Не, че се съмнявам в думите ”Изглеждаш много свежа тази сутрин.” biggrin.gif Ама изречено от нечии усти това звучи доста подозрително!

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Обикновенно комплименти се приемат с едно, две или дори три наум :wors: Когато ги чуя от определени хора в главата ми се върти въпроса: Какво иска този път? Не, че се съмнявам в думите ”Изглеждаш много свежа тази сутрин.” biggrin.gif Ама изречено от нечии усти това звучи доста подозрително!

Права си определено хората ,които ти правят комплимент не винаги са доброжелателни,някои дори са лицемерни sad.gif

Да приемаш комплиментите позитивно си е винаги предимство. Ако човека е бил искрен като Ви прави комплимент, това ще го зарадва. Ако пък иска да Ви засегне по някакъв начин, но Вие въпреки това благодарите сърдечно и не покажете външно че сте се засегнали, на зложелателя му става "тъпо", че не е постигнал своето. Всякакви последващи опити да Ви "базика" само го излагат, а ефекта който цели е обратен.

Аз лично имам голям проблем с приемането на комплименти, едва ли не ми става неудобно, че получавам комплименти, когато изглеждам добре. И не знам на какво се дължи. Но сте прави че когато някой се опитва да се бъзика с теб и ти му отвърнеш с усмивка и благодарност и той започва да се обяснява че се гъбарка с теб и сам не усеща че става смешен за всички.

Аз не обичам много комплиментите,особено ако човека повтаря един и същ постоянно - това е супер дразнещо.

Но пък е готино като не са ти правили комплимент от много време... cool.gif

• 3 седмици по-късно...

Аз приемам комплиментите с усмивка.Всеки човек се радва на комплименти за каквото и да било.А пък ако сте винаги толкова мнителни,значи имате не особено високо мнение за себе си.

Аз лично имам голям проблем с приемането на комплименти, едва ли не ми става неудобно, че получавам комплименти, когато изглеждам добре. И не знам на какво се дължи.

И аз съм така. Не че имам високо мнение за себе си, напротив. Супер срамежлива съм и мисля, че не заслужавам комплимент. И когато някой ми каже нещо приятно "едва ли не ми става неудобно".

Комплиментите са хубаво нещо....

Понякога можеш да направиш деня на човек много по - хубав като му кажеш, че днес изглежда прекрасно. Аз лично съжалявам, че през повечето време си премълчавам ко да направя? Въпреки, че наистина го мисля ама ей така мълча си, а би било хубаво...това е вид подарък към човека отсреща.

Но сте прави, че когато човек прекали те се обезсмислят...така де...хубаво е да има и малко оригиналност в цялата история...

Аз също не мога да приемам комплименти или казвам "Не, говори глупости" или едно просто "Мерси" това не означава, че някъде дълбоко не трепва нещо в мен. Действат ми...макар да съм подозрителна...

Аз от една страна много обичам да получавам комплименти,ама понеже съм малко притеснителна от време-навреме :yanim: и ми става някакво едно такова странно... ;) Това,което съм научила е,че е много важно да отговаряш на комплимента с "Благодаря!",независимо дали ти се е сторил искрен или не... :P Чудесно е човек да получава комплименти,а това как ги възприемаме ние и дали умеем да им се изкефим е наш проблем....Хората имаме постоянна нужда да ни "четкат" и "гъделичкат" самочувствието,дори и някои да не си го признават... :hush:

Хората имаме постоянна нужда да ни "четкат" и "гъделичкат" самочувствието,дори и някои да не си го признават... :)

Ей затова някои хора гледат отвисоко и са с огромно самочувствие, въпреки че не представляват нищо повече от околните. Напротив, хората с голямо самочувствие (които познавам) са някакви....а бе, страх ме е да не обидя някой....С две думи....доста тъпички са. Ама пак повтарям, че това са тези, които аз познавам!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.