Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кирилизация на Ro2006

Featured Replies

ако има някои които е инсталирал дискетата на ро 2006 моля да даде подробно обяснение с инсталирането, кирилизирането и всичко останало около отварянето и работата с нея. :line dance:

До колкото помня имаше описано в самата програма как става.Лично аз сам го подкарвал с cyr.com на Windows xp.Само после трябва се намести големината на шрифтовете

Обикновено си тръгва нормално под DOS; под Windows има някои особености, свързани с версията на Windows, която ползваш, регионалните настройки, настройките на видеото и на принтера. Кажи какъв точно е проблема, дай информация за системата и съм сигурен, че ще получиш и по-точен отговор.

Редактирано от panevdd (преглед на промените)

• Автор

ще можете ли по-подробно описание да дадете на целия процес-от инсталирането през кирилизирането до започване на работа ?

ще можете ли по-подробно описание да дадете на целия процес-от инсталирането през кирилизирането до започване на работа ?

Ще мога, ако дадеш информация за версията на Windows, която ползваш (отваряш някоя папка, меню Help, About Windows - ако ползваш Windows), регионалните настройки (намират се в Control Panel), настройките на видеото (десен бутон на desktop-a, Properties, Settings) и на принтера (в Control Panel).

ОК, надявам се, че регионалните настройки са направени както трябва и не си инсталирал кирилизатори. При това положение:

1. Сваляш си програмата от сайта на НОИ, тя е във вид на .zip файл.

2. Разархивираш я в някоя папка - приемам, че си я разархивирал в Ro06_101.

3. Копираш си папката Ro2006 там, където ще ти работи програмата. Ако имаш една фирма, можеш да я сложиш направо на С:, ако фирмите са две или повече - правиш си папка за всяка една фирма и във всяка една "фирмена" папка поставяш папката Ro2006.

4. Вътре в папката Ro2006 поставяш файловете CYRDRV.COM и Ro2006.bat (тях ги взимаш от папката Ro06_101).

5. Правиш си shortcut към файла Ro2006.bat - десен бутон върху него, Send To -> Desktop. (Забележка: това го правиш върху файла във "фирмената" папка, не в папката, в която разархивира програмата).

6. Настройваш shortcut-a да се стартира на цял екран - десен бутон върху него, Properties, Options, включваш Full Screen и потвърждаваш.

Това е. Ако нещо не стане както трябва, пиши, ще помагаме.

Редактирано от panevdd (преглед на промените)

Има версия която е спец. направена за XP с шрифтовете, кирилизацията и т.н. Пробвай от тук така ще си спестиш главоболията. Единственото нещо което трябва да се направи е, да се копира единия шрифт в windows\fonts и това е!

• Автор

благодаря за съвета-всичко направих както ми каза и на екрана се появи ноиската програма и то на български,но не иска да се стартира - не тръгва от никои бутон и излизам от нея с cont+alt+del.как да я подкарам?сигурно трябва още нещо да направи-нямам представа.

Редактирано от dallaz (преглед на промените)

А какво пише на екрана? Показва ли се логото на програмата - с цветовете на българското знаме, или спира до екрана, където пише: "За да продължите, натиснете клавиш" ?

• Автор

в отговор на the slack boy заявявам,че пробвах и неговия вариант но и той не иска да стартира.излиза прозореца на нои и че всички права са защитени и дрън-дрън други предисловия и ...дотам -ни вопъл ни стон, не знам как се стартира и с кой бутон.то май стана стихче.

Направи следното: отвори Task Manager (десен бутон на Taskbar-a и от менюто го избираш); отвори раздела Processes, включи настойката Options -> Show 16 bit tasks и Show processes from all users (долу вляво).

Увеличи му прозореца, така, че да се виждат всички процеси, подреди ги по име (цъкаш веднъж там, където пише Image Name) и направи снимка на прозореца (Alt+PrintScreen). След това отваряш Paint, Edit -> Paste, съхраняваш снимката и я качваш тук да я видим.

Пробвай като стартираш не с RoStart ами с Ro2006md от директорията Ro2006md и оправи шрифта на 8х16, трабва да стане:)

да,стига до знамето и не реагира на enter или друго

Значи има стартиран процес, който го блокира. Дай снимка на активните процеси и ще измислим нещо.

Значи има стартиран процес, който го блокира. Дай снимка на активните процеси и ще измислим нещо.

Не мисля, че е от процесите. Просто RoStart е направено да се стартира под ДОС а Ro2006md е оптимизирано за под win и затова се получава това увисване. Аз лично я ползвам и нямам проблеми. :)

ако има някои които е инсталирал дискетата на ро 2006 моля да даде подробно обяснение с инсталирането, кирилизирането и всичко останало около отварянето и работата с нея. :wors:

В инсталацията на програмата както вече разбра има вграден кирилизатор.

Съветвам те да погледнеш и ТАЗИ ТЕМА.

Дано съм бил полезен.

Успех! :)

Не мисля, че е от процесите. Просто RoStart е направено да се стартира под ДОС а Ro2006md е оптимизирано за под win и затова се получава това увисване. Аз лично я ползвам и нямам проблеми. :)

dallaz каза, че стига до екрана с логото на програмата, т. е. не му "забива" веднага след стартирането. Според мен проблема е в достъпа до temp папките или не му работят добре 16 bit задачи. Затова искам списък на резидентните процеси, за да видя дали няма нещо, което да пречи на изпълнението на програмата, на смяната на видеорежима или на достъпа до папките.

Има и по хубава програма и то на Български.

И без да е под дос.

dallaz каза, че стига до екрана с логото на програмата, т. е. не му "забива" веднага след стартирането. Според мен проблема е в достъпа до temp папките или не му работят добре 16 bit задачи. Затова искам списък на резидентните процеси, за да видя дали няма нещо, което да пречи на изпълнението на програмата, на смяната на видеорежима или на достъпа до папките.

Съгласен съм напълно с тебе но в тази оптимизирана версия на Ро-то е оправено точно това зависване което се получава при XP (за целта трябва да се стартира не RoStart.exe ами модната Ro2006md.exe). Хубавото на тази версия е това, че не е нужно досадното изполване на допълнителен емулиращ софтуер (DosBox за пример), или работа под "истински" ДОС

Има и по хубава програма и то на Български.

И без да е под дос.

Тази Ro2006md която съм посочил е една от тея версии.

Редактирано от TheSlackBoy (преглед на промените)

Съгласен съм напълно с тебе но в тази оптимизирана версия на Ро-то е оправено точно това зависване което се получава при XP (за целта трябва да се стартира не RoStart.exe ами модната Ro2006md.exe). Хубавото на тази версия е това, че не е нужно досадното изполване на допълнителен емулиращ софтуер (DosBox за пример), или работа под "истински" ДОС

Инсталирал съм тази програма на над 20 компютъра с WinXP, досега не ми се е случвало да "увисне"... естествено навсякъде работя с вградената кирилица, компютрите са чисти от вируси и съм проверил какво се зарежда при стартиране на системата cool.gif .

"Чисто" решение според мен е виртуална машина с "истински" DOS, още повече, че от Microsoft пуснаха безплатен софтуер за виртуално PC. Иначе в WinXP "истински" DOS няма, всичко е емулация.

Тази Ro2006md която съм посочил е една от тея версии.

Няма проблем.

Ок.

Всепак ако изкаш си намери '' Empl2001''.

Настройката има и 2006 година.

• Автор

как да го направя този списък или как да стигна до него-какво е това резидентни процеси и как да ти дам снимка?при отваряне на cyrdrv документа излиза надпис че уърда се нуждаел от конвертор и да го инталирам.има ли отношение този конвертор към случая и трябва ли да се прави някакъв ъпгред на офис пакета?

Редактирано от dallaz (преглед на промените)

как да го направя този списък или как да стигна до него-какво е това резидентни процеси и как да ти дам снимка?при отваряне на cyrdrv документа излиза надпис че уърда се нуждаел от конвертор и да го инталирам.има ли отношение този конвертор към случая и трябва ли да се прави някакъв ъпгред на офис пакета?
Тук съм описал как се прави снимка на процесите:

Направи следното: отвори Task Manager (десен бутон на Taskbar-a и от менюто го избираш); отвори раздела Processes, включи настойката Options -> Show 16 bit tasks и Show processes from all users (долу вляво).

Увеличи му прозореца, така, че да се виждат всички процеси, подреди ги по име (цъкаш веднъж там, където пише Image Name) и направи снимка на прозореца (Alt+PrintScreen). След това отваряш Paint, Edit -> Paste, съхраняваш снимката и я качваш тук да я видим.

Документа на драйвера се чете под DOS, с Word трудно ще го отвориш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.