Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липсващо виртуално CD на Daemon Tools

Featured Replies

Имам проблем с daemon tools-a, незнам дали аз съм направил нещо без да искам или се е збозил но не ми показва virtual CD-то в My Computer иначе като напиша H:/ го има и си влизам в него но иначе не го показва като drive какво да направя ? Някакви идеи ?

П.п. Преинсталвах го на ново но все същото ... :roll: :?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

До колкото съм запознат този диск ще можеш да го отвориш след като Mounтнеш някакъв файл.

Даймън туулса създава виртуални дискове, за "реални" може да отскочиш до най-близкия компютърен магазин.

Та след като Mounтнеш избрания от теб файл би трябвало да си влизаш в диска без проблем.

Единственото, което ми идва на ум като за начало, е да опиташ следното:

- Стартирай си Daemon Tools

- Десен бутон върху иконата в системния трей -> Virtual CD/DVD-ROM -> Set number of devices... -> Disable

- После повтори същото, но вместо Disable избери 1.

За всеки случай:

1) С коя версия на Daemon Tools си?

2) Имаш ли други програми за виртуални устройства (Alcohol 120%, Virtual CloneDrive и др.)?

• Автор
Единственото, което ми идва на ум като за начало, е да опиташ следното:

- Стартирай си Daemon Tools

- Десен бутон върху иконата в системния трей -> Virtual CD/DVD-ROM -> Set number of devices... -> Disable

- После повтори същото, но вместо Disable избери 1.

За всеки случай:

1) С коя версия на Daemon Tools си?

2) Имаш ли други програми за виртуални устройства (Alcohol 120%, Virtual CloneDrive и др.)?

И 2-мата не ме разбрахте, значи аз маунтвам файла и той си го има като напиша H:/ в адрес бара и си влизам във виртуал ЦД-то отварям си файла дет съм маунтнал но просто не ми показва виртуал ЦД-то в My Computer като отделен drive ... с най-новата версия съм. А това за enable и disable съм го правил мнооого пъти и никакъв ефект

Пич ся направи стъпките които ше ти кажа и трябва да се появи

1-Даваш десен бутон върхъ иконата и после даваш

2-Virual CD/DVD ROm

3-Даваш Set number devices...

4-и го првиш да е 1 drive

Надявам се да съм ти помогнал cool.gifcool.gif

Значи цъкаш на иконката на Демона която е в долния десен ъгал на плъзгащото се меню.С десен бутон цъкаш и на OPCIONS отиваш. Слагаш отметки на сичките освен на InUse Chek и готово.Ако съм те разбрал правилно в My PC ти липсват самите иконки на виртоалните дискове.Ако е така това ще помогне.Лек ден!

И 2-мата не ме разбрахте, значи аз маунтвам файла и той си го има като напиша H:/ в адрес бара и си влизам във виртуал ЦД-то отварям си файла дет съм маунтнал но просто не ми показва виртуал ЦД-то в My Computer като отделен drive ... с най-новата версия съм. А това за enable и disable съм го правил мнооого пъти и никакъв ефект

Много добре те разбрах даже. Не каза дали имаш друга програма за виртуални устройства.

Пич ся направи стъпките които ше ти кажа и трябва да се появи

1-Даваш десен бутон върхъ иконата и после даваш

2-Virual CD/DVD ROm

3-Даваш Set number devices...

4-и го првиш да е 1 drive

Надявам се да съм ти помогнал cool.gifcool.gif

Нужно ли беше да ме повтаряш. :wors:

Значи цъкаш на иконката на Демона която е в долния десен ъгал на плъзгащото се меню.С десен бутон цъкаш и на OPCIONS отиваш. Слагаш отметки на сичките освен на InUse Chek и готово.Ако съм те разбрал правилно в My PC ти липсват самите иконки на виртоалните дискове.Ако е така това ще помогне.Лек ден!

Не виждам това как би помогнало, още повече, че по подразбиране те са включени.

Не виждам това как би помогнало, още повече, че по подразбиране те са включени.

Той сам каза че може да е направил или разбутал нещо без да иска така че е възможно да е бутнал нещо в опциите.Ако пък не е това ху, не съм казал че съм прав!!!!! :ph34r:

Мисля, че знам начина, по който да се оправи твоя проблем :baby: !

Даваш десен клик на My Computer, ляв клик на Properties, ляв клик на Hardware, ляв клик на Device Manager. Като ти се отвори прозореца на съответния мениджър, под категорията DVD/CD-ROM drives трябва да присъстват оптичните ти устройства (писачки или само четящи), както и тези на DaemonTools. Ако последните ги няма, провери в категорията SCSI and RAID controllers, там трябва да има "D347PRT SCSI Controller" или нещо подобно. Ако това го няма там, кажи ми какво има в тази категория, ако въобще има нещо! Ако имаш обаче поне един drive на Daemon Tools в DVD/CD-ROM drives (май се казваха Generic DVD-ROM SCSI или нещо подобно), дай десен клик на него, ляв клик на Properties, ляв клик на Driver, ляв клик на Driver Details и пиши, ако там има нещо друго освен cdrom.sys, stoprop.sys, redbook.sys, imapi.sys и pfc.sys (гледай за тези имена на края на редовете)!

Ако там обаче са само тези (или някои от тях), значи проблема не е там sad.gif !

Тогава пробвай така: ляв клик на Start,ляв клик на Run и пишеш regedit. Отиваш до HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> Class -> {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} и даваш десен клик на LowerFilters, после Modify и cut-ваш текста от появилото се прозорче в един празен текстови файл, а после даваш ОК. После даваш десен клик на UpperFilters, после Modify и cut-ваш текста от появилото се прозорче в текстовия файл и пак даваш ОК. после запазваш файла под някакво име, няма значение какво. След това рестартираш и ако се е оправил проблема, връщаш един по един записите, които си cut-нал на съответното място (LowerFilters или UpperFilters), като след всяко добавяне даваш ОК, рестартираш и проверяваш дали не е изчезнала иконата на drive-а пак от My Computer. Като изчезне пак, просто изтрий последния възстановен запис и продължавай нататък. Като върнеш всички филтри, които не правят проблеми по този начин, пиши пак тук от кой или кои филтри ти се е прецаквал Daemon Tools cool.gif !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.