Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Intel HD4000, 2560x1440 и избор на монитор?

Featured Replies

Здравейте,
както някои от вас знаят, скоро излиза WoW Classic, и като един ветеран играл последно преди повече от 10 години няма как да не ми трепне сърчицето...
прибрах настрани вечната любов макбук еър и извадих от гардероба един прашасъл тинкпад т430 с 2.50гхц тубо бууст нещо-си-там, 8 гиги рам и интел хд4000. След бърз тест на актуалният експанжън (който според мнозина си изисквал сериозна машина) на максималната резолюция (1600х900) върви свободно на 30-40 кадъра в секунда. За моите нужди е напълно окей. Доволен съм. 
Иска ми се обаче към лаптопчето да вържа монитор и да седна на бюро с мишка и клавиатура - така де, като бял човек.
Позачетох се малко и според международни писачи през мини дисплей порта мога да изкарам 2560х1440 резолюция с тази карта. Не мисля, че ще мога да играя на нея, но пък при положение, че компютърчето поддържа би било глупаво да си купя монитор, който не може да отговори на това, или?
По чужди форуми препоръчват монитор 1080, тъй като 1440 би било оувъркил така или иначе... всичко по темата ми е доста чуждо, честно казано и се лутам между мнения.
Това, което съм ''набелязал'' до момента е това: https://www.emag.bg/monitor-led-ips-lenovo-24-qhd-hdmi-display-port-srebrist-flicker-free-l24q-10-65cfgac3eu/pd/D0M0F0BBM/

Естествено, отворен съм към всякакви предложения и най-вече акъли. 
Поздрави :) 

Щом сега ти прави 30-40 fps, (1600x900, което е малко повече от HD) наистина е overkill 2K монитор, за лаптопа.

На 1920x1080, кадрите ще са по-малко, а пък на 2К, да не говорим, като се абстрахираме от процесора (не знаем модела), вграденото видео е слабо.

Ако смяташ да сменяш лаптопа след време, вземи си 2К монитор. Но, ще трябва да играеш на не-нативната резолюция на монитора, което ще размаже образа.

За 2К, монитор е по-препоръчително да вземеш 27-инчов модел.

• Автор

Изчаквам да излезе играта, за да се ориентирам малко по-добре.
Според слуховете ще използва графиките от 2004та година върху енджин от 2019та. Днес изпробвах играта от 2004та с поледния й пач - 1.12.1 и поддържам 110-120 фпс при максимални настройки и максимална резолюция. Ако са верни слуховете, че играта би вървяла по-добре от 1.12.1, то би било напълно възможно да се постигат завидни резултати на 1920х1080 и добри на 2к.
Ще разберем на 28ми, но чуденката с монитора подозирам, че ще стане още по-голяма... 

Друг въпрос, как би изглеждало 1920х1080 на конкретния 2к монитор? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.