Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Болка в окото и слепоочието

Featured Replies

Здравейте.

Имам болка в едното око и в слепоочието,  а нещо ме беше заболяла и з момент главата, отгоре, на теменната част. Може ли да е разкъсване на ретината?:(

Няма как в съботен ден да ида на лекар.

не е нужно да болдваш текста. това във форумите значи, че крещищ.

ако се разкъса ретината освен болка ще имаш и проблеми с цветовете и образите... пък и за да се разкъса ретината вероятно трябва да получиш толкова силен шамар,   че ще припаднеш... ако няма физическо нараняване на окото забавяне от 2-3 не е фатално (всичко случващо се в окото протича бавно, освен ако не са паразити или тении или съсирек)

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ретина

Не е прието да се дават диагнози във форумът, но все си мисля че е нещо от жегите (може би мигрена или нещо като клъстерно главоболие). Обикновено минава само след време. Имал съм подобно миналата година и е ужасно, но все пак минава.

За мой срам не съм добре запозната с окото. По биология не сме учили много.

Дано да е някакво главоболие. Просто изведнъж нещо ме заболя и ми зпари горе  и отзад на главата, на слепоочитето и в основата на окото. Спах и като се събудих,  имах силна болка високо в челото при пипане,  горната част на носа също нещо ме заболя.

Иначе имам мушици пред едното око  а в другото в ъгълчето понякога виждам бели или жълти кратки светкавици. Преди години ме успокояваха, че било от кафето, но не вярвам.

Не знам окото ли е, главата ли е, но ми е жега и се чувствам като барометър, усещам някаква промяна май. От поне две години, при смяна на времето от топло към студено и обратно ме боли окото  и главата около него, всеки път изпадам в паника и пиша теми тук. И то защото нашите не ме взимат насериозно, мислят, че се преструвам или че съм хипохондричка.

Иначе съм кривогледа, с астигматизъм,  и късогледа (так ли беше, ако не виждаш добре надалеч?).

на 24.08.2019 г. в 15:23, Anne написа:

мам болка в едното око и в слепоочието

Това да не е от гледане в телескопа? Сега в много благоприятна позиция са Юпитер и Сатурн- около 22часа са в зенита. На Сатурн пръстените са в много добър изглед от Земята, даже с увеличение 70 пъти се вижда пролуката Касини. Близо до Юпитер е червеният свръхгигант Антарес (на около 15 градуса югозападно). А сутрин към 5 часа на изток вече е изгрял Сириус, на близо  блести и съзвездието Орион , в зенита се виждат и Плеадите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.