Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има проблем с blog.bg. Поп - фолк история

Featured Replies

dobrodan  Име: Красимир Добрев   Качества: Баща на Пловдивският мияч на чинии в Netherland Спароток  и сестра на Венци Валери и Крумбелосвет.  Лика прилика са си с КрумБелосвет. ВенциВалери банкет да празнува.

Ето и собственоръчно публикуваната снимка на К. Д.

image.png.9804bfc5bff2102b4f92be1188d3e2bc.png

http://dobrodan.blog.bg/history/2019/08/26/za-tiurkite-i-quot-slavianite-quot-neshtichko-ot-iutub-preve.1671825

http://dobrodan.blog.bg/profile.php

Цитат

"Я тюркский оккупант". Я тюрок, врывался к диким славянским племенам, что бы принести им первую перепись населения, я тюрок, который принес славянам понятие БАШМАК, СТАКАН, я тюрок, который построил Киев (КЫЯБА), я тюрок который научил славян первому финансово-монетарному институту - КАЗНА, ДЕНЬГА, МОНЕТА- тюркские слова (ЧЕКАНИТЬ тоже тюркизм), я тюрок, который принес славянам Пенитенциарную систему, слово ТЮРЬМА - тюркское, КАНДАЛЫ -тюркское, я тюрок оккупант, который спас православие от тевтонских рыцарей, я тюрок, который объединил княжества славян в единый кулак и назначил в улусе главный город - Москву, я тюркский оккупант, который в 4 веке спас славян от германцев Германариха, я тюркский окупант, который переобул с лаптей в БАШМАКи болотные племена, принес им ушанки, КАФТАНЫ, ШТАНЫ,ШАРОВАРЫ. я тюрок, который принес славянам понятие КАРАНДАШ и научил писать и СТАКАН тоже тюркское понятие. Я тюрок оккупант, который научил европейские племена ловить зверей - КАПКАН - тюркизм, и делать БУЛАТНЫЙ КИНЖАЛ, а после из пойманного зверя делать КОЛБАСУ. Тюрки оккупанты научили шить ШУБУ, КАРАКУЛЕВЫЕ изделия, КАРМАН, КОЛПАК, КОЛЧАН - тюркизмы. Научив дикие племена делать оружие, научил их воевать с криками УРА (бей с тюркского) и бить в БАРАБАНЫ (тюркизм). Все тюркизмы. Я тюрок оккупант был ХОЗЯИНОМ восточной Европы, но был хорошим ХОЗЯИНОМ (тюркизм хожаин). Я тюркский оккупант, который создал первое для славян независимое государство - Болгарское царство. Я тюркский оккупант, при котором была построена самая первая государственная больница в истории (Тулуниды), я тюрок оккупант, который построил самый большой и высокий минарет в мире (Делийский султанат), я тюрок оккупант, который изобрел понятие десятичной дроби (Улугбек, Аль-Каши), я тюрок оккупант, который построил Маргиланскую обсерваторию (Хулагу), Ханбалыкскую обсерваторию (Хубилай), Самаркандскую обсерваторию (Улугбек), я дикий тюркский оккупант, варвар и кочевник составил самую точную звездную карту мира, которая действовала 450 лет как учебное пособие (Улугбек), я тюркский оккупант, который изобрел иловый насос, когда электричество еще не было изобретено (Османская империя 15 век), я тюрок оккупант, который создал сеть учебных средневековых заведенний в которых учились Омар Хайам, Беруни, Аль-Кушчи, Фараби, Аль-Каши. Я тюрок оккупант, дикий кочевник, который научил славян строить и принес понятие КИРПИЧ, я тюрок оккупант, который в 4 веке освободил народы Европы от Римского ига и дал свободу и толчек к государственному развитию для германских и славянских народов. Я тюрок оккупант, который принес в еЕвропу совершенную военную десятичную систему. Я тюрок оккупант, который построил Тадж-Махал..................Я тюрок который элементарно принес понятие КУЛАК!!! Я тюрок, который принес славянам понятие ТАМОЖНЯ и ТОВАР. ТАРАКАН и то тюркское слово, но тараканов тюрки не принесли! Научил я диких славян и ТОВАР взвешивать БЕЗМЕНОМ. И БОГАТЫРИ на руси тоже называются тюркизмом. Познакомил болотные племена с камнями заморскими АЛМАЗЫ, ИЗУМРУДЫ (тюркизмы). ТЮРКИ! Казах - Казак - история происхождения тысяча лет - @_31E Золотая Орда Краткая история завоевания Мира - @Wvis Тартария - ТЮРКСКОЕ государство в средневековых европейских источниках - @0EZg История Золотой Орды - @CGnA Кочевники - как основатели всех государств Евразии. Версия. - @goWs Урок казахской истории Владимиру Путину. Чему научили тюрки русских - @N2zQ Настоящая история России и соседних народов - @gRwM Доктор исторических наук ответил Путину за Казахстан - @TnyY Русские должны благодарить казахов и их предков ХАЗАР - @x_oo Как изображают предков казахов-завоевателей русские и китайцы в мультфильмах - @ouTk Телескоп. Чингисхан не монгол - @3NA4 Русские цари тюркского происхождения - @A02g Российские знаменитости с ТЮРКСКИМИ корнями - @PrOM Назарбаев - Казахстан это Золотая Орда - @KMSg Московия. Золотая Орда. Этого нет в учебниках истории России - @aaUs Геноцид казахов и почему СССР уничтожал казахов, башкир и украинцев - Геноцид к Геноцид ка @5-MA Как уничтожали казахов - @eZnk Геноцид казахов 1916 года Убийство 300 тысяч людей безбожниками - @GpWc К 100 ЛЕТИЮ ВОССТАНИЯ В СРЕДНЕЙ АЗИИ - @Mia8 Фили́пп Иса́евич Голощёкин (настоящее имя Исай Исаакович[1]) 26 февраля 1876, -- Из семьи еврейского подрядчика. В различных источниках в качестве настоящих имён указываются Исай (на идише: Шая или Шай) и Исаак, отчества Исаевич, Исаакович, Ицкович. Партийный псевдоним — Филипп. Супруга, Берта Иосифовна Перельман, родилась в 1876 году в семье ремесленника. Была арестована и отправлена в ссылку в Нарымский край. В ссылке Берта Перельман вышла замуж за Филиппа Голощёкина.

Ако случайно не сте разбрали, много си падам по преводите на такива неща. Започваме. Частичен Превод.

Цитат
Аз съм "тюркът-окупатор". Аз съм тюркът, нападнал дивите славянски племена, за да им донесе първото преброяване на населението; аз съм тюркът, който даде на славяните понятията полуботуш и чаша (от стъкло); аз съм тюркът, който построи Киев (Кьiйяба); аз съм тюркът, който даде на славяните понятията за финансовата институция - хазна, деньги, монета са тюркски думи (чеканя - отсичам е също тюркска дума); аз съм тюркът, донесъл на славяните углавно-изпълнителната система - думата тюрма е тюркска, кандальi - окови също; аз съм тюркът-окупатор, който спаси православието от тевтонските рицари; аз съм тюркът, който обедини славянските княжества в един юмрук и определих Москва за главен град в Улуса; аз съм тюркският окупатор, който в четвърти век спаси славяните от германите на Германарих; аз съм тюркът-окупатор, който преобу блатните племена от ликови цървули в ботуши, даде им ушанки, кафтани и шалвари. Аз съм тюркът, който донесе на славяните понятието "молив" и ги научи да пишат. Аз съм тюркът-окупатор, който научи европейските племена да ловят животни в капан - тюркизъм и да правят кинжали от булат (стомана), а после от уловеното животно да правят КОЛБАСИ. Тюрките-окупатори ги научиха да си шият шуби, изделия от каракул (особена агнешка кожа), джобове, калпаци, колчани - тюркизми. Научиха дивите племена как се прави оръжие, научиха ги да влизат в бой с вика "Ура!" (бий от тюркски език), да удрят барабани. Тези думи също са тюркизми. Аз, тюркът-окупатор бях стопанин/хазяин на Източна Европа и бях добър хазяин (хужа - тюркска дума).  Аз съм тюркският окупатор, който създаде първата независима държава на славяните - Българското царство. Аз съм окупаторът-тюрк, който построи първата държавна болница в историята (Тулуниди), аз съм тюркският окупатор, построил най-високото минаре в историята (Делийския султанат). Аз съм окупаторът-тюрк, изобретил десетичните дроби (Улугбек-Ал-Каши); аз съм окупаторът-тюрк, построил Маргиланската обсерватория (Хулагу), Ханбалъкската обсерватория (Хубилай), обсерваторията в Самарканд (Улугбек). Аз, дивият номад, варварин и окупатор съставих най-точната небесна карта на света, която служеше за учебно пособие 450 години (Улугбек). Аз съм окупаторът-тюрк, който създаде помпите за кал преди да бъде изобретено електричеството (Османската империя, XV век). Аз построих редица средновековни учебни заведения, където учиха Омар Хайам, Бируни, Ал-Кушчи, Ал-Каши, Фараби. Аз съм тюркът-окупатор, дивият кочегар, който научи славяните да строят и им донесе понятието кирпич; аз съм и тюркът-окупатор, който освободи народите на Европа от римско иго и даде свобода и тласък на германските и славянските народи към държавно развитие. Аз, окупаторът-тюрк, донесох в Европа съвършената военна десетична система. Аз бях окупаторът-тюрк, който построи Тадж Махал... Аз, тюркът, донесох елементарното понятие юмрук! Аз, тюркът, дадох на славяните понятията за товари и митница! Таракан/хлебарка също е тюркска дума, но не тюрките донесоха хлебарките! Научих дивите славяни също да теглят товара на ВЕЗНИ/безмен. Руската дума богатир също е тюркска! Запознах дивите племена с отвъдморските скъпоценни камъни - елмаз, изумруд (тюркизми). Тюрки!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.