Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

мр3 под линукс

Featured Replies

съществува ли някаква дистрибуция на линукс

в която може да се слушат мр3 и да се гледат филми

без да е нужно да си завършил mit

сега имам сусе

ама не мога да слушам мр3 и си свалям плъгин след плъгин и нищо

никакъв резултат

все повече и повече си мисля че уиндоус е по добър

поне може да се слуша музика

За amarok

Open the "YaST Online Update" and install the 'Multimedia Option Pack 1' patch. Voila, Amarok plays MP3's.

За XMMS

Пробвай да смениш output плъгините ,например от ALSA към eSound.

Влез в някой от форумите на някой от плeърите и потърси информация.

Ако си с версия 9.3 там mp3 поддръжка не е включена,трябва да си направиш Online update през YAST.Лицензионна политика ,mp3 просвирване на файлове не беше включено в SUSE 9.3 инсталационните дискове,но през update би трябвало да се оправи,иначе вече има версия 10.x в която има доста промени и въобще е едно ниво нагоре,аз и затова съм си с тази версия

Редактирано от randb (преглед на промените)

За съжалание не поради състоянието на въпросните кодеци.

Те не се разпространяват под free/open лиценз

Как пък всеки бивш windows-потребител и начинаеш linux-потребител смята, че неговият проблем с гледането на филми или слушането на музика( най-често в напълно неизвестния за останалия свят формат mp3) е напълно уникален и срещан за пръв път, та вместо да потърси с някоя търсачка, например чичко Гогол( имам предвид www.google.bg разбира се) се засилва в някой форум да попита, за да може някой друг, който вероятно вече е написал решението на този "проблем" в някоя друга тема на форума или пък в друг форум да пише отново и отново, докато не се свършат новаците, щото всеки пита едно и също. Не ме разбирайте погрешно. Аз не мразя новаците. Аз самият не съм много напреднал, ама вместо да тръгна да питам наляво-надясно поразравям малко резултатите на гогол и ето ти решение. Като се замисля за нищо не съм питал. Да взема да посоча, че така решение се намира по-бързо, защото не се налага да чакаш някой да ти отговори, а просто намираш вече написано решение.

Та за решението на проблема ти: http://www.google.bg/search?num=100&hs...ta=lr%3Dlang_bg

Редактирано от lastcyrol (преглед на промените)

Как пък всеки бивш windows-потребител и начинаеш linux-потребител смята, че неговият проблем с гледането на филми или слушането на музика( най-често в напълно неизвестния за останалия свят формат mp3) е напълно уникален и срещан за пръв път, та вместо да потърси с някоя търсачка, например чичко Гогол( имам предвид www.google.bg разбира се) се засилва в някой форум да попита, за да може някой друг, който вероятно вече е написал решението на този "проблем" в някоя друга тема на форума или пък в друг форум да пише отново и отново, докато не се свършат новаците, щото всеки пита едно и също. Не ме разбирайте погрешно. Аз не мразя новаците. Аз самият не съм много напреднал, ама вместо да тръгна да питам наляво-надясно поразравям малко резултатите на гогол и ето ти решение. Като се замисля за нищо не съм питал. Да взема да посоча, че така решение се намира по-бързо, защото не се налага да чакаш някой да ти отговори, а просто намираш вече написано решение.

Та за решението на проблема ти: http://www.google.bg/search?num=100&hs...ta=lr%3Dlang_bg

Напълно те подкрепям. Не става за всеки дребен като този проблем да пишеш теми. Аз лично сам съм се справил със вс. Как ли? Ами като имам проблем първо питам google. 2-3 часа изчитам всичко за въпросния проблем и го оправям.

Все пак ще помогна. Сложи си xmms, или bmp и двата ги има в дисковете на дистрото. Ако не ги намериш в калдата ги има.

Ако искаш да слушаш мп3-ките с amarok трябва да ъпдейтнеш през mirror Packman. Инструкцията как става я има тук. Там има пакет за амарок за мп3. Иначе ако искаш сам да го оправиш ти трябват библиотеки за xine и т.н.

Нищо лично и успех

После кажи какво е станало

Пропуснах да кажа. Примера е за SuSE 10. Ако си със 10.1 навсякъде където пише Suse 10 ти пишеш 10.1. Важно е.

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

съществува ли някаква дистрибуция на линукс

в която може да се слушат мр3 и да се гледат филми

без да е нужно да си завършил mit

сега имам сусе

ама не мога да слушам мр3 и си свалям плъгин след плъгин и нищо

никакъв резултат

все повече и повече си мисля че уиндоус е по добър

поне може да се слуша музика

:down: Не знам дали си се справил с "проблема си", но искам да коментирам съвсем кратко последнто ти изречение: "все повече и повече си мисля че уиндоус е по добър, поне може да се слуша музика". Ако си направил труда съвсем мъничко да потърсиш, преди да задаваш въпроса си, на който е отговаряно мноооого пъти, щеше да знаеш че проблема не е в Linux като ОС, а в лицензите които искат да се плаща от "корпорациите", които мнозина тук така боготворят. Не знам дали си наясно, но за всяка mp3-ка, независимо дали ти си я компресирал със собствената ти музика дето ти си я изсвирил подлежи да се плаща такса, само заради това че ползваш алгоритъма. Ето до такива абсурдни коментари се стига когато човек не е наясно от къде произлизат много от "проблемите" със Свободния софтуер. Това е и причината, понеже Линукс е свободен софтуер, няма кой да плати таксите за включване на mp3. Вместо това се използва .ogg, който е много по-добър, но по разбираеми причини не е толкова разпространен.

Поздрави.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.