Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От кой магазин да си избера части за нов компютър?

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам от къде е редно да си купя части за PC конфигурация. Може ли да ми препоръчате някой сайт/магазин, който да не е с много дебели цени на артикулите? Сайта "pazaruvaj" добър ли е за такива цели? Имате ли мнение за ION Computers?

Зависи, различните магазини продават едни и същи части на различни цени. На някои места едни неща са по-скъпи, на други по-евтини. Ако целта е да сцепиш стотинката на две, може да поръчваш и от чужбина или всяка част от различен магазин, според където с доставката ще ти е най-евтино. Може да пробваш и "никем", там цената пада при поръчване на повече неща. Ако дадеш бюджет и предпочитания, може и тук да ти направим конфигурация.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Зависи, различните магазини продават едни и същи части на различни цени. На някои места едни неща са по-скъпи, на други по-евтини. Ако целта е да сцепиш стотинката на две, може да поръчваш и от чужбина или всяка част от различен магазин, според където с доставката ще ти е най-евтино. Може да пробваш и "никем", там цената пада при поръчване на повече неща. Ако дадеш бюджет и предпочитания, може и тук да ти направим конфигурация.

Конфигурацията ще си я направя сам. Идеята ми е, че не съм сигурен дали мога да се доверя на сайта "pazaruvaj", до колкото знам той показва най-ниската цена на даден артикул, като го сравнява с другите сайтове, нещо такова. Emag добър ли е? Не е нужно всичките части да взема от един сайт, но просто питам да знам дали може да ме излъжат, тоест да ми пратят нещо, което да не е както трябва.

Дали всичко ще е наред или не, никой не може да ти гарантира на 100%, за тази цел, ако има проблем, при онлайн покупка можеш да върнеш всичко в двуседмичен срок, както и да си прегледаш стоката, преди да я платиш. Общо взето частите са едни и същи, като минават през различни търговци. Провери къде какви са гаранционните условия, както и на кои компоненти кой търговец/производител какви гаранции дава. Друг вариант е да искаш да ти сглобят и тестват машината, преди да я пратят.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Дали всичко ще е наред или не, никой не може да ти гарантира на 100%, за тази цел, ако има проблем, при онлайн покупка можеш да върнеш всичко в двуседмичен срок, както и да си прегледаш стоката, преди да я платиш. Общо взето частите са едни и същи, като минават през различни търговци. Провери къде какви са гаранционните условия, както и на кои компоненти кой търговец/производител какви гаранции дава. Друг вариант е да искаш да ти сглобят и тестват машината, преди да я пратят.

Ок.

Ако се доверяваш на сайт да ти прави проучване за сайтове, който си плащат да бъдат там, значи доста си се заблудил. Имаше колега по-горе беше казал

VARIO.BG аз ще предложа shop.sky.bg

също имат достъпни цени и можеш да комбинираш от доказани сайтове, където знаеш, че имат малко или много репутация.

Pazaruvaj е посреднически сайт за сравнение на цените и като такъв сам по себе си не е магазин. Някой път върши работа да видиш къде даден артикул е наличен или най-евтин. Трите най-стандартни магазина са Nikem, Sky и Vario, като последните често имат малко по-интересен асортимент на кутии, захранвания, видеокарти и памети, част от които с внос от чужбина. Outmax също предлагат добри цени, наред с Plasico. За единични артикули се намират добри промоции в Extreme Digital и EMAG.

Ако ще поръчваш до вас, по-добре е от една фирма заради куриерските такси.

преди 3 часа, winl0k написа:

Имате ли мнение за ION Computers?

Обсъждано е. Кой себе си уважаваш хардуерист би подбирал компоненти от там? Кой разбиращ от хардуер ще пита: А той от къде се купува?

преди 2 часа, winl0k написа:

Конфигурацията ще си я направя сам.

Във форума има толкова много показвани конфигурации от 3-4 места, но друго си е да се пита!

За цените същата работа - отваряш сайт за сравняване на цените, сравняваш и ръчно дали не те лъжат, преглеждаш промоциите с много % намаление, накрая звъниш на дилъра си за хардуер и се оказва, че там все още ти е най-изгодно и ще те обслужат като редовно пазаруващ, знаещ и можещ хардуерист.

За софтуерните знания на питащия нямам какво да кажа, то в темите всичко се вижда.

Абсолютно не искам да го обидя с това, но по-добре да ми се обиди от колкото да иде и да си даде парите за глупости и после отново тук да пита, а сега: Как да го накарам да работи?

Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.