Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

зацикляне на геймърски лаптоп при теглене

Featured Replies

Здравейте, хора

Имам i7 8750h 2.2 процесор, както и 16 ГБ рам памет, но преди около няколко дни установих следното: при теглене лаптопът почва да зацикля и работата с него става почти невъзможна. В момента, в който спре да тегли, всичко почва да си функционира както трябва. Интернетът е мощен - 300 mbps с рутер ASUS RT-AC68U Dual Band AC1900 . Ето преди малко си ъпдейтнах overwatch ,теглеше си с не повече от 2 мб в секунда и имах невероятно циклене. В таск мениджъра показва , че рам паметта е заета на 95 %, а само тегленето е активен процес. Преди нямах такива проблеми. Също така като си тествам интернет връзката в speedtest имам същото циклен, така че със сигурност е от мощния нет/рутер. Как да избегна цикленето ?

• Автор

По договор получавам 300 mb download и 300 mb upload. Мрежовата карта Realtek PCIe GbE Family , windows 10 

Да разбирам ли, че имам 1 гб рам достъпна  от скрийн шота по-долу!?

Untitled.png

• Автор

120 SSD на C-то и 1 TB Hard disk е другия. Показва ми, че хрома естествено заема най-много памет (600 мб) и ми остават 400 мб. Според мен системата разпознава само 1 гб от всичките 16 или какво?

Рестартирай системата и направи снимка на използваната памет (предполагам знае къде се гледа) подреди ги да са по големина и нека се вижда всичко там.

След това си отвори обичайните неща и отново направи снимка да видим разликите и дали сметките излизат.

Много ме съмнява изобщо да успееш да работиш с лаптопа си при налична само 1024MB памет, тоест не е невъзможно да зареди, но ... щеше да е мъка постоянно.

Провери дали има разлика и при сваляне на файл към твърдия диск и към SSD-то.

Добре е да провериш и SMART-a на устройствата.

• Автор

Абе антивирусната ми от доста време ме съмняваше, че ми смущава системата по назнайно какви причини за мен, дори когато всички щитове са свалени (bitdefender plus) , деинсталирах я и всичко си ми е стабилно за момента, и като вляза в speedtest нямам проблеми. Нормално ли е тази антивирусна, която се слави с пасивна и "тиха" работа да заема толкова памет? Дори и таск мениджъра не ми я засичаше?

Гледай кво стана като махнах антивирусната:

8554711933.png

Отвори task manager, виж там колко памет ти е свободна и виж кое приложение заема всичката памет, това не е нормално да е така, освен ако не си отворил някоя RAM консумираща игра и приложение, които да заемат всичката памет.

имах подобен проблем с юТорент. При продължителна работа програмата "заемаше" все по-голяма част от физическата памет на компютъра, като по мой наблюдения за около десет часа стигаше почти до 12гб рам, без това да се вижда в task manager-а. Може би и при теб се получава нещо подобно. Аз изтрих програмата  и за всеки случай почистих с malwarebytes, защото мислех че е вирус или нещо подобно. В момента ползвам tixati и проблема е решен, поне за мен.

Сигурно пък няма да се види в task manager, ако проблема е бил utorrent. Ползвам го откакто е излязал и никога не съм имал проблеми, случвало се е да го оставям да работи понякога с дни, без да спирам машината или да рестартирам системата или торент клиента. Ако не си го видял в task manager, най-вероятно проблема е бил от нещо друго, може и от заразата.

• Автор

Да, и аз не мисля, че проблемът при мен  е utorrent. Просто си премахнах антивирусната, и аз като теб проверих за всеки случай  с Malwarebytes дали има нещо заразено, но всичко беше чисто. Вече втори ден съм без антивирусната и всичко е наред.

на 3.09.2019 г. в 20:54, Raze написа:

Сигурно пък няма да се види в task manager, ако проблема е бил utorrent. Ползвам го откакто е излязал и никога не съм имал проблеми, случвало се е да го оставям да работи понякога с дни, без да спирам машината или да рестартирам системата или торент клиента. Ако не си го видял в task manager, най-вероятно проблема е бил от нещо друго, може и от заразата.

има писано в нета за този проблем. Аз не съм технически грамотен до степен за да споря с теб, поне не за компютри, но числата са ме учили да ги познавам. Натоварването се вижда, но в процесите заетата памет не съответстваше на това натоварване. Разбира се ще си призная че Malwarebytes намери гадини и ги почисти, но проблема спря едва след като смених торент клиента.

В "нета" може много неща да пише, аз ти говоря от личен опит. Ако не си включил опцията на task manager да ти показва всички процеси или не си бил администратор, може и да не ги видиш, но иначе няма как да стане.

• Автор
преди 13 часа, Raze написа:

В "нета" може много неща да пише, аз ти говоря от личен опит. Ако не си включил опцията на task manager да ти показва всички процеси или не си бил администратор, може и да не ги видиш, но иначе няма как да стане.

Тогава как обясняваш моя случай? Включена ми е опцията да ми показва всички процеси както и съм администратор аз, но паметта ми беше заета на 95 процент, а показваше само, че хрома ползва 600 мб, което и без да смяташ знаеш, че не е 95 процента от 16 гб общо.

Нещо друго ти е ползвало паметта, защо реши, че е "хрома"? Друг път може да пробваш и това, дава по-подробна и разбираема информация за процесите:

https://processhacker.sourceforge.io/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.