Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с LAN карта

Featured Replies

Днес се прибирам и забелязвам че буксата на LAN картата ми свети оранжево а не както до преди бледо жълто...а още по-странно ми стана, че дори и да извадя кабела не ми се изписва че кабела е махнат и да имам червено кръстче на компютърчетата долу до часовника, а показва така все едно всичко си е ОК и си има свързан кабел...някой да има някакви идеи от какво е това???

Нямам си и представа, но сигурен ли си че е проблем?

Моята си свети в оранжево. И на мене ми се е случвало кабела да е изваден, а долу иконката да не се рифрешне.

Иначе си работи нормално?

Възможно е ако е имало гръмотевици (каквито днес, дал Бог, имаше в София) може да е пръжнало ланкартата, но обикновенно при "светната" ланкарта винаги казва, че няма кабел. Пробвай да рестартираш и виж каuво каpва като напишеш в run cmd и после в новия прозорец ping localhost, ако работи пробвай да пингнеш някой сайт например ping google.com

Редактирано от Nicky (преглед на промените)

• Автор

Сега забелязах че работи на 10Mbps, а не на 100??Не съм бърникал нищо..като се прибрах в вкл'чих комп'търа си беше така...от каде мога пак да си я направя на 100Mbps?!

Имам си интернет...даже сега пиша от този компютър...

Редактирано от velez (преглед на промените)

Само за да се разберем-ланкартата РАБОТИ така ли?

• Автор

да работи си уж нормално..поне не виждам някаква разлика освен това че не е на 100Mbps

Като се замисля, различният цвят на лачмпичката означава точно, че работи в друг режим. Иначе режима на работа (10 или 100 мегабита) си го избира автоматично. Което ме води до мисълта, дали близкия switch не е минал в 10 мегабитов режим на работа? Така че според мен може би става въпрос за проблем в мрежата, но не мога да бъда 100% сигурен. Нека колегите помогнат малко cool.gif

Редактирано от Nicky (преглед на промените)

• Автор

Oпа сега си стана пак на 100Mbps, но продължава да си свети оранжево и пак като извадя кабела не отчита нищо...все едно изобщо не съм го вадил (кабела laugh.gif )

Oпа сега си стана пак на 100Mbps, но продължава да си свети оранжево и пак като извадя кабела не отчита нищо...все едно изобщо не съм го вадил (кабела laugh.gif )

Относно ваденето на кабела, пробвай да рестартираш компа и виж пак дали няма да отчита. Имал съм такъв случай да не ми отчита (иконката долу не се рифрешва - спинка си там и няма кой да я събуди! biggrin.gif )

Nicky, сигурно е прав, че това е друг режим смяната на светлината. Поне аз си мисля, че и да ти изгори нещо няма начин да ти се промени светлината. Моята винаги си е била оранжева.

• Автор

Рестартирах и пак същото...сега като се вгледах виждам че свети оранжево самата дупка на LAN картата, а не буксата-тя си свети нормално....ами БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОЗИВАЛИ СЕ..ще си карам така, а като откаже - нова карта...явно днес от тези бури е станало нещо....

Рестартирах и пак същото...сега като се вгледах виждам че свети оранжево самата дупка на LAN картата, а не буксата-тя си свети нормално....ами БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОЗИВАЛИ СЕ..ще си карам така, а като откаже - нова карта...явно днес от тези бури е станало нещо....

Чакай, чакай! :yanim:

Не разбрах как "дупката" на картата свети оранжево. Значи няма променя в светлината? ЛАН картата вградена ли ти е?

• Автор

Да вградена ми е и си свети постоянно оранжево дори и при изваден кабел....

Да вградена ми е и си свети постоянно оранжево дори и при изваден кабел....

Един съвет от мен. Имало е буря и грамотевици? Днес си минал почти метър. Утре отиваш и си купуваш задължително една нова LAN карта и я слагаш на някой слот. Забраняваш тази, за да не се наложи да си купуваш НОВО ДЪНО. Никой ли не ти спомена нещо по този въпрос? Една ланка струва около 10 лева а едно дъно - цената му е минимум десетократно. Послушай ме,за да не плачеш следващия път пред целия форум!!!

С уважение:

А за 15тина лева може да си вземеш един що годе читав лан протектор

• Автор

О.К. ще я сменя...даже имам по ръка една ...но защо ..какво може да стане?!

О.К. ще я сменя...даже имам по ръка една ...но защо ..какво може да стане?!

Ами може да стане това,което ти каза lz4jw - да си купуваш ново дъно :down: Никак не е за подценяване тази вероятност .

• Автор

ОК благодаря на всички...м/у другото днес разбрах каква е разликата м/у kaldata.com и data.bg.... cool.gif

ОК благодаря на всички...м/у другото днес разбрах каква е разликата м/у kaldata.com и data.bg.... cool.gif

Е-е,Добре дошъл във форума :down: Радвам се,че сме ти помогнали,макар и малко .

( И се надявам разликата да е в наша полза ;) )

Поздрави

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.