Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Машиностроене - техническа литература(за студенти)

Featured Replies

Здравейте !

Прерових целия интернет и намерих някои неща , но повечето материали  които ни трябват за да се подготвим за изпити просто липсват. Учебниците са стари и са доста скъпи. Не всеки може да си ги закупи .

Моля в тази тема да оставяте линкове (ако е разрешено) и файлове на тази тема.

Аз ще започна първи , дано да е полезна темата за студенти като мен.ПРОМЕИДОКЛАДВАЙ ТОВА МЦИТ

Материали за 3 курс в ТУ-София Филиал Пловдив 

Търся - Металорежищите машини
Конструиране на металорежищи машини 
Ръководство по упражнения по металорежищи машини
Технология на леярството от Никола Стоянов - свали от тук
Хидро и пневмо задвижвания от Михаил Комитовски - свали от тук
Рязане на Материалите от Ангел Атанасов Вачев - търси се

Предварително ви благодаря за помоща!

Материали за 2 курс в ТУ-София Филиал Пловдив

Дайте идея къде да слагам файловете ,че тук има ограничение , а в повечето облаци за определено време.

ттн

Здравейте!

Според мен не е добра идея да се разпространяват книги без изричното съгласие на авторите. Прави ми впечатление ниската ви книжна култура. Когато се интересувате от конкретни заглавия, хубаво е да конкретизирате максимално. Едно време, надявам се и сега да е така, никъде не се опоменаваха книги във вид само заглавие и автор. Винави се изписват заглавие, автор и/или авторски колектив, година на издаване, издателство. Конкретно за Вашето искане, направих бърза справка в Народната библиотека Иван Вазов в Пловдив и открих две заглавия, които покриват едно Ваше. 

Едното е:

Рязане на материалите., Ч-1, Вачев, Ангел Атанасов, 2000, изд. Tехнически университет София - филиал Пловдив

Второто е:

Рязане на материалите : Ръководство за лабораторни упражнения.,  Вачев, Ангел Атанасов, 2001, изд. ТУ

Ако сте в Пловдив, мога да Ви улесня със сигнатури.

За първата книга - II 325206

За ръководството - II 331816

Според мен ще е най-добре да търсите в библиотеки (народни, университетски), а не в интернет. Предполагам трябва да Ви е предоставена необходимата литература от преподавателите по съответната спецялност във вид описан от мен, което ще Ви улесни търсенето. По спомен, в НБ Иван Вазов в електронния каталог присъстват заглавия издадени след 1996. Ако искате по-старо, ще трябва да "поразгледате" в "чекмеджетата" по нормалния начин. Възможно е да са дигитализирали каталозите за по-ранни години, но имайте едно на ум. Също, когато бях студент, от НБ разпространяваха ксерокопия на цени от 2-3ст. на лист. Благодарение на тази им дейност, преснимаха ми заглавия за 20лв, които в книжарниците струваха над 40-50лв.

• Автор
преди 3 часа, Masakra написа:

Здравейте!

Според мен не е добра идея да се разпространяват книги без изричното съгласие на авторите. Прави ми впечатление ниската ви книжна култура. Когато се интересувате от конкретни заглавия, хубаво е да конкретизирате максимално. Едно време, надявам се и сега да е така, никъде не се опоменаваха книги във вид само заглавие и автор. Винави се изписват заглавие, автор и/или авторски колектив, година на издаване, издателство. Конкретно за Вашето искане, направих бърза справка в Народната библиотека Иван Вазов в Пловдив и открих две заглавия, които покриват едно Ваше. 

Едното е:

Рязане на материалите., Ч-1, Вачев, Ангел Атанасов, 2000, изд. Tехнически университет София - филиал Пловдив

Второто е:

Рязане на материалите : Ръководство за лабораторни упражнения.,  Вачев, Ангел Атанасов, 2001, изд. ТУ

Ако сте в Пловдив, мога да Ви улесня със сигнатури.

За първата книга - II 325206

За ръководството - II 331816

Според мен ще е най-добре да търсите в библиотеки (народни, университетски), а не в интернет. Предполагам трябва да Ви е предоставена необходимата литература от преподавателите по съответната спецялност във вид описан от мен, което ще Ви улесни търсенето. По спомен, в НБ Иван Вазов в електронния каталог присъстват заглавия издадени след 1996. Ако искате по-старо, ще трябва да "поразгледате" в "чекмеджетата" по нормалния начин. Възможно е да са дигитализирали каталозите за по-ранни години, но имайте едно на ум. Също, когато бях студент, от НБ разпространяваха ксерокопия на цени от 2-3ст. на лист. Благодарение на тази им дейност, преснимаха ми заглавия за 20лв, които в книжарниците струваха над 40-50лв.

Съжелявам тогава за поста ми .

Моля Администратора да изтрие темата.

Извенявам , не съм се замислял за авторското право .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.