Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен звук при нова пералня Gorenje

Featured Replies

Здравейте съфорумци,

преди 5-6 дни се сдобихме с нова пералня Gorenje WE72S3 - обикновена, без инверторен мотор, 7кг.

При пране се чува един много странен високочестотен зук при въртене на мотора - нещо като свирене на ремък, но малко по-различен тонално.

Интересно ми е този звук дали е нормален за чисто нова пералня с четков мотор и има ли някакви поводи за притеснение?

п.с.  Като се опитам да снимам клипче нищо не се разбира от звука - чува се само бученето и не знам дали ще е от полза да кача такова

Освободена ли е от транспортните болтове? Нивелирана ли е?

преди 31 минути, Magenta Riddim написа:

нещо като свирене на ремък

Електромоторът има радиален вентилатор с много ребра и те издават такъв звук, особено при по-големи обороти. Нищо тревожно.

преди 2 часа, Magenta Riddim написа:

Здравейте съфорумци,

преди 5-6 дни се сдобихме с нова пералня Gorenje WE72S3 - обикновена, без инверторен мотор, 7кг.

При пране се чува един много странен високочестотен зук при въртене на мотора - нещо като свирене на ремък, но малко по-различен тонално.

Интересно ми е този звук дали е нормален за чисто нова пералня с четков мотор и има ли някакви поводи за притеснение?

п.с.  Като се опитам да снимам клипче нищо не се разбира от звука - чува се само бученето и не знам дали ще е от полза да кача такова

Ако още е в гаранция да не ви пука, използвайте и спете спокойно. Казвате , че е нова значи няма място за притеснения.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Освободена ли е от транспортните болтове? Нивелирана ли е?

Да, това беше първото, което направих.

Относно нивелацията - никакво клатене няма, нивелирът показва почти идеално нивелиране в на ширина, дълбощина и диагонал.

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Електромоторът има радиален вентилатор с много ребра и те издават такъв звук, особено при по-големи обороти. Нищо тревожно.

Одеве забелязах, че при много ниски обороти го няма този звук. При нормални обороти за пране - свири. При центрофугиране е ясно, че щще е много шумна.

Започнах да се чудя, дали защото е slim не се товари повече електромотора (барабанът е плитък и с голям диаметър)..

Така са и беко и уърлпул, а вероятно и останалите марки. Ще свикнеш 😀

За тези с инверторни мотори не - знам как е, ама съм скептично настроен. Ако някой ден, сред като се счупят сегашните ми перални, си купя такава с инверторен мотор, ще пиша дали е по-тиха.

Аз имам LG инвертор, вече е на почти 3 години, почти е безшумна, дори и при центрофуга, единствено се чува, когато фъска водата.

преди 5 часа, Magenta Riddim написа:

Да, това беше първото, което направих.

Относно нивелацията - никакво клатене няма, нивелирът показва почти идеално нивелиране в на ширина, дълбощина и диагонал.

Одеве забелязах, че при много ниски обороти го няма този звук. При нормални обороти за пране - свири. При центрофугиране е ясно, че щще е много шумна.

Започнах да се чудя, дали защото е slim не се товари повече електромотора (барабанът е плитък и с голям диаметър)..

Няма нищо общо с това, че е слим. Има проблем. Няма как да се чува свистене. Възползвайте се от гаранцията на секундата.

Здравейте, тези дни бях малко зает и чак днес успях да хвърля едно око на пералнята.

Направи ми впечатление, че като завъртях на ръка барабана се чува същия звук. Радиално биене на барабана нямаше никакво, само се движеше по оста си. Почвам да си мисля, дали не е нормално това за тая пералня. 🙄

• 1 година по-късно...

Колега по пералня , ако проблема си го решил , кажи как , защото и при мен е същия проблем , купих я преди около месец и ми направи впечатление странното свистене

на 31.01.2021 г. в 12:32, николай 69 написа:

Колега по пералня , ако проблема си го решил , кажи как , защото и при мен е същия проблем , купих я преди около месец и ми направи впечатление странното свистене

Здрасти, проблемът май е нерешим - върти си, свисти си, ама работи 😀 Обаче плаши детето.

Перфектно работи пералнята, май не е от лагерите, защото не забелязвам (след близо 1 и 1/2 година ползване) някакви промени и тракане по барабана. Имам съмнения, че конструктивно барабана се опира по маншона.

Понякога не свисти изобщо, друг път не се трае. Не мога да хвана логиката - пробвах с по-малко дрехи, пълна догоре с дрехи, на ниски обороти, на високи обороти - логика никаква не намирам, когато реши - свисти, когато реши - не свисти.

Ползвай и не го мисли, само мрънкането на жена е по-неприятно 😁

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.