Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с VMWare Pro под Windows 10 1903

Featured Replies

Привет!

DarkEdge, искам да те питам,  при тази, спомената от теб версия, дали все още има конфликт с VMware pro, който се появи с 1903?

Не ползвам VMWare
И не си уточнил Windows ли е хост или VMWare

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

ОК, мерси.

Хост е windows 10 64. Мой пропуск, съжалявам.

С ъпдейт 1903, WMWare престана да работи. Инсталира се, нo не тръгва, пробвал съм версиа 12 и 15. Някъде четох, че верояатно проблемът ще се разреши с новите ъпдейти на WINDOWS. 

HyperV не е пускан

Обнови VMWARE и спри hyperv, аз така го подкарах (въпреки че така пък docker не ми работи, ама него не го ползвам много).

• Автор

Разводних темата, наистина съжалявам, трябваше да питам на лични или да пусна своя тема.

Raze

при мен не проработи. Сутринта рано по росата, за пореден път опитах, при спрян  hyper-v, последната версия 15.5. И на нея, и на по-стара 12. нещо си, връща съобщение за грешка, нещо от сорта - Тази програма не може да работи с windows, моля проверете за обновяване и опитайте пак.

Това ми се случи и на друг компютър, с инсталиран добре работещ VMware Workstation Pro 12 for Windows. Докато се инсталираше 1903, излезе съобщение за несъвместимост, и че уиндоус търси решение на проблема. Тутакси рестартирах и сетне отказах ъпдейта. И машината сега си работи супер и без този 1903.

Сетне четох тук-там, и някъде срещнах да разправят, че дереджето ще бъде поправено с последващи кръпки. Но дали кръпките ще са от страна на Уиндоус или на WMware, не разбрах. И затова се обърнах към DarkEdge, понеже бе писал, че е с последваща на 1903 версия. 

В Нета има десетки препоръки да се бърника по регистри и прочие пинизи, но на мен не ми се занимава, при положение, че си работи без 1903. Просто ще изчакам някое време. VMware е много ползван, няма да го запилосат в трънаците, убеден съм, че е въпрос на време да изнамерят генерално решение, без да ни тормозят да ровичкаме като къртици.

Както и да е. Благодаря, че писахте! Аз като имам резултат, ще драсна, обещавам.

HyperV се спира през добавяне/премахване на windows компоненти, което е в контролния панел в ляво на списъка за премахване на инсталирани приложения. След деактивиране на тази опция и изтегляне и инсталиране на  последната версия на vmware от официалния сайт, при мен всичко заработи. Преди това също правих промени в security polices, които са описани като цъкнеш на връзката от грешката във vmware, ако си направил другите неща виж ги.

преди 3 часа, Iztre6tel написа:

при мен не проработи

https://www.tenforums.com/virtualization/141820-vmware-workstation-pro-cant-run-windows-message.html#post1737908

Завчера инсталирах VMWare Workstation 15 Pro, 15.5.0 build-14665864(не е краквана, пачвана и тем подобни)

Host OS version: Windows 10 Enteprise(1909), 64 bit (Build 18363) 10.0.18363

Всичко си работи.

• Автор

Възхитително! Благодаря!

На DarkEdge - за това, че ми спретна темата и за удачните препратки. На Raze – за поредното търпеливото обяснение. И особено на A.com – затова, че произнесе жадно очакваната вест от мен, че с 1909 проблемът отпада от самосебе си. 😎

преди 4 часа, Iztre6tel написа:

че произнесе жадно очакваната вест от мен, че с 1909 проблемът отпада от самосебе си. 😎

На какво се радваш? Че идват други версии ли? Авторите прекратиха поддръжката на много съвременни четириядрени процесори още от версия 12 насам. Може списъка да се увеличава с идеята да им е по-лесно като наблягат на последните модели.

Боже! По-тъп и извън темата коментар скоро не бях срещал! 
Чиста проба офтопик!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Привет! Само да потвърдя от личен опит, че с 1909 проблемът отпада наистина; току що изпробвах.

Значи, бях инсталирал VMWare Workstation 15 Pro, но не тръгваше, Съветник по съвместимостта връщаше следното съобщение: 

1458597541_pomoshtniksavm.jpg.1a373637ef97aa097bb4928c14d76b72.jpg

След актуализация на ОС до 1909, съобщението се появи за секунда, но сетне се скри и VMWare Workstation 15 Pro поиска ключ, за да тръгне;

и така. 

vm.jpg.4ae42789685da6fe8a8b7a28562f387f.jpg

Днес ще пробвам, дали ще тръгне и по-стара версия на VMWare, напр 12, или ще се налага да се обновява.

VMWare Pro 15.5.1.15018445 е налична.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.