Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

LCD LG 42LF66 след десеттина минути изображението изгасва

Featured Replies

Здравейте на всички.Имам следния проблем.Телевизорът се включва нормално с дитанционното.Работи без проблем десеттина минути и изображението изгасва.Има звук,но не мога да изключа телевизора  от дистанционното.След като истине, всичко се повтаря.Някъкви идеи ,къде да сенасоча.Благодаря предварително.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 1 час, Hristo Stanchev написа:

Здравейте на всички.Имам следния проблем.Телевизорът се включва нормално с дитанционното.Работи без проблем десеттина минути и изображението изгасва.Има звук,но не мога да изключа телевизора  от дистанционното.След като истине, всичко се повтаря.Някъкви идеи ,къде да сенасоча.Благодаря предварително.

Най удачният вариант за Вас е да се насочите към сервиза. Иначе може да се наложи насочването Ви към магазина,  за нов телевизор.

• Автор

Насочването към магазина е задължително,но аз ще се опитам да стигна до проблема.Аз съм от випуск 1985 ТЕТ.Ломоносов Г.Оряховица.Специалност _Радио и телевизия.,Цял живот се занимавам с това,но исках някое мнение ,ако някой се е сблъсквал с такъв проблем.

Щом ги разбирате нещата, предполагаем проблем в инвертора или подсветка  на дисплея ако са изправни се търси проблем из main board. 

преди 35 минути, Hristo Stanchev написа:

Насочването към магазина е задължително,но аз ще се опитам да стигна до проблема.Аз съм от випуск 1985 ТЕТ.Ломоносов Г.Оряховица.Специалност _Радио и телевизия.,Цял живот се занимавам с това,но исках някое мнение ,ако някой се е сблъсквал с такъв проблем.

И аз това завърших средно, но през 1981. С Краси Станчев да не сте рода? И той някъде тогава около теб завърши. Сега е съсобственик на Елимекс. Отначало работеха на гарата Горна, сега са в Лясковец.

Това дърто LCD май е над 10 години. Провери захранванията за пулсации и "бременни" кондензатори. Ако има PFC провери дали работи. Ориентирането е лесно, но напрежението на мрежовия електролит. Инвертора с кой чип е? Има и варианти за изключване защитата на инвертора,  Но това е временно решение докато купиш нещо друго.

• Автор

Подсветката

Аз също се ориентирах към електролитни кондензатори в захранването,вчера смех 8 надути ,но нищо.Интересно ми е защо изчезва образа и не работи дистанционното.Може би общо захранване което се срява.Подсветката остава работеща.

Не знам как 

преди 4 часа, Hristo Stanchev написа:

Цял живот се занимавам с това

Пък елементарен дефект не можеш да опишеш и диагностицираш.  В първия пост пишеш че

преди 14 часа, Hristo Stanchev написа:

изображението изгасва

И това за 95% от случаите изначава подсветка. Можеше да напишеш че остава. Това се установява и без да отваряш капака. Попитах за PFC - никаква реакция. Какво пише на мрежовия електролит?

Носи в сервиз и не се занимавай че да не скапеш повече неща. Не знам някой колега ще му се занимава ли с този музеен експонат.

Все си мислех че за няколко години качеството на образованието не е паднало толкова. Ако имаш осцилоскоп - наред по захранванията и DC-DC конверторите Standby захранването как е? Защото почти сигурно не си го погледнал.

Аз също се обърках, автора май си прави майтап, написаното в първия си пост не отговаря на написаното в следващия му пост. 8 надути кондензатора, къде намери толкова надути из захранването, или сменя на ред всичко което е или прилича на кондензатор ?! 

Виж T- Con платката, възможно е от нея да се проявява проблема описан в първи пост. 

• Автор

Филтриращ електролитен кондензатор 220мF на 5 те волта.Захранващ и приемника на дистанционното.Намиращ се на Main board.След това смених още няколко които топлеха при работа.В момента е на изпитание почти един час.

За сега толкова.

п.п. Тука няма сервизи ,купуваш нов и стария на боклука.Ама нали съм си Българче...  и не мога да откажа на зетя😀

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.