Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Местене на файл

Featured Replies

Здравейте,проблемът е че немога да преместя един файл нито от компютър във телефон нито от вътрешната памет на телефона към сд картата  нито от компютър към флаш памет

файлът е голям 9гб и е със разшерение .mkv стига някаде до средата и спира

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

С други файлове по големи от 5GB имали ли сте проблем?

Каква грешка ви дава?

http://prikachi.com/images.php?images/493/9693493j.jpg

На андроид просто изписва задачата неуспешна 

Качвам съм папки по големи от 5 гигабайта сега за първи път ми прави проблем 

преди 8 минути, Glory to Mankind написа:

http://prikachi.com/images.php?images/493/9693493j.jpg

На андроид просто изписва задачата неуспешна 

Качвам съм папки по големи от 5 мегабаита сега за първи път ми прави проблем 

Редактирай си поста, за да си оправиш грешката. Питат те за 5 ГИГАБАЙТА а ти отговаряш с 5 Мегабайта. Разликата между тях е 1000 пъти! След 30 минути няма да имаш възможност за редакция и хората ще ти се смеят!

• Автор
преди 1 час, Колев60 написа:

Редактирай си поста, за да си оправиш грешката. Питат те за 5 ГИГАБАЙТА а ти отговаряш с 5 Мегабайта. Разликата между тях е 1000 пъти! След 30 минути няма да имаш възможност за редакция и хората ще ти се смеят!

Благодаря,честно казано не знаех за 30-те мин

Има голяма разлика между един файл от 5GB и папка с файлове с общ обем от 5GB.

Лаптоп или настолна машина е?

Проблеми с USB портовете?

С каква файлова система е USB паметта на която се опитвате да преместите файла? А ако го копирате, а не местите има ли промяна?

Ако процеса се извършва през Tera copy или подобен софтуер?

преди 1 час, Glory to Mankind написа:

файлът е голям 9гб и е със разшерение .mkv стига някаде до средата и спира

5GB посмъртно не може да се копира на носител във FAT32 формат. Да не би да е такава ситуацията при теб?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 47 минути, plamen_petrov_80 написа:

Има голяма разлика между един файл от 5GB и папка с файлове с общ обем от 5GB.

Лаптоп или настолна машина е?

Проблеми с USB портовете?

С каква файлова система е USB паметта на която се опитвате да преместите файла? А ако го копирате, а не местите има ли промяна?

Ако процеса се извършва през Tera copy или подобен софтуер?

Пробвал съм да местя и цялата папка която е общо 15 гб и само конкретния фаил които е 9гб

Имам опити и на pc (във компютърна зала ,pc-то е със добри характеристики) и на лаптопа от вкъщи,които е слаба машинка,ако трябва утре ще дам повече инфо за лаптопа

Никакви проблеми със USB портовете

За фаиловата система(тук вече застреля)нямам си идея каква е .Как мога да я проверя?

Пробвал съм да копирам,изрязвам,резултата е един и същ...Провал,други промени не съм опитвал да правя

Опитвах се да изтегля папката  от google disc резултата бе пак същия като стигне до този файл спира

Все още не съм ползвал Terra copy

преди 37 минути, DarkEdge написа:

5GB посмъртно не може да се копира на носител във FAT32 формат. Да не би да е такава ситуацията при теб?

Не знам,как да проверя?

Като закачиш телефона към компютъра, кликни с десен бутон по диска, който се появява в windows explorer и избери Propertes. В новия прозорец пише каква е файловата система.

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Като закачиш телефона към компютъра, кликни с десен бутон по диска, който се появява в windows explorer и избери Propertes. В новия прозорец пише каква е файловата система.

Ок ще го направя утре и ще пиша,сега вече нямам възможност

Файлове по-големи от 4GB не могат да се записват на FAT32!

• Автор
преди 7 минути, DarkEdge написа:

Файлове по-големи от 4GB не могат да се записват на FAT32!

Хмм дали е възможно да има проблем със формата на sd картата,ще го проверя и него

1 път изтеглих папката във памета на телефона,оставил съм там да се записват нещата

Както ти каза колегата по-горе, android ползва fat32 файлова система, която е ограничена до 4GB размер на файл. Вариант е да ползваш карта памет, форматирана в exfat, тогава лимита ще е доста по-голям и ще се разпознава от андроид и windows.

https://en.wikipedia.org/wiki/ExFAT

• Автор

Ок,явно това ще е проблемът при мене .

Ще потърся как става това форматиране във exfat 

Да питам някаде май четох че при форматирането се намаля размерът на паметта вярно ли е?

Аа и последен въпрос за вечерта 

При един от опитите за местене ми изкочи прозорец които гласеше нещо от сорта ''пътят на файла е твърде дълъг''и със това местенето приключи,това на какво се дължи

В windows отваряш конзола като администратор и пишеш

format g: /FS:exFAT

като g: ти е буквата, където е sd картата. Трябва да е в четец, през телефона може и да не стане.

преди 3 минути, Glory to Mankind написа:

Да питам някаде май четох че при форматирането се намаля размерът на паметта вярно ли е?

Не.

Ако картата е sdxc и Android е поне kitkat (4.4) форматирането в exfat може да се направи автоматично от системата.

А телефонът кой модел е? Но, пък щом я познава в цял размер би трябвало да може да я форматира в exFAT
Да не се окаже, че е карта менте! Т.е физически да е с по-малък размер. В компютъра като какъв размер се познава?

• Автор
преди 14 минути, DarkEdge написа:

А телефонът кой модел е? Но, пък щом я познава в цял размер би трябвало да може да я форматира в exFAT

Само не се смей    Nokia 7 Plus

Почнах да прехвърлям някои неща най-рано довечера ще пробвам да я форматирам

Има вероятност според мен като не стане телефона директно да я форматира  във exfat и я форматирам на компютър като я сложа във телвфона той отново да я форматира във fat32

преди 28 минути, Glory to Mankind написа:

Има вероятност според мен като не стане телефона директно да я форматира  във exfat и я форматирам на компютър като я сложа във телвфона той отново да я форматира във fat32

Това може да се случи само ако телефонът не разпознае файловата система на картата

• Автор
преди 1 час, DarkEdge написа:

Това може да се случи само ако телефонът не разпознае файловата система на картата

Проверих не поддържа exfat може би със андроид 10 ще го коригират а може би не.

Все пак ще пробвам да я форматирам от pc поне да се науча как става 

• 3 седмици по-късно...

Аз пък ползвам ext4 за картата и нямам проблеми. 

И през Уин ще може да се форматира лесно в ext4?

на 21.11.2019 г. в 23:50, Glory to Mankind написа:

При един от опитите за местене ми изкочи прозорец които гласеше нещо от сорта ''пътят на файла е твърде дълъг''и със това местенето приключи,това на какво се дължи

То и сегашното име пак е дълго и сложно, преименувай папките/файловете да нямат и "забранени символи"(от това пак може да се получи грешка). Не помня какво беше ограничението за имена/брой символи в имената в Уйн.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.