Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгорял интернет порт?

Featured Replies

Здравейте. Преди няколко дена лаптопът ми беше на сервиз, защото както си работеше вечерта съвсем нормално, на сутринта реши, че няма да се включи и ''умря'' изведнъж. След като го взех онзи ден си свързах абсолютно всичко, мишката, слушалките и кабела за интернет, но ми направи впечатление, че само него не можа да го разпознае. От няколко дена се опитвам да си пусна интернет през кабела, обаче като го свържа, не се случва нищо. С Wi-fi връзка работи, но като му бутна кабела, не става. Операционната система дори не може да го разпознае. Пробвах с различен кабел, за да разбера дали е от него, но отново не се случи нищо.  Допреди да го занеса в сервиза не съм имал никакъв проблем, винаги си използвах кабела за интернет. Има абсолютно всички видове драйвъри, даже ги и преинсталирах. Преинсталирах и Windows-a дори, след това отново инсталирах всички драйвъри, но проблемът не се оправи. НО.. Забелязах нещо друго, а именно, че когато вляза в Device Maganer-а, ethernet(LAN) устройството(драйвъра) дори ги няма там (пускам снимка).

image.png

Понеже съм забелязал, че тези портове са свързани на отделна платка(и тук пускам снимка).

71r3EmKb7tL._SX425_.jpg

Възможно ли е проблемът да идва от нея? Въпреки че USB порта и порта за слушалките си работят. Не знам какво да правя вече и моля по-компетентните от мен за помощ. Ще съм много благодарен.

Лаптопът е Lenovo Legion Y520 15-IKBN.

• Автор
преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

В сервиза какво казват?

Извинявам се, забравих и това да спомена. В сервиза ми обясниха, че не могли да намерят проблема. Били измерили всичко, показвало им е, че всичко е наред, обаче лаптопът не се включвал. Единствено сменили копчето за включване и го препратили на друг сервиз в София (понеже аз не съм от столицата).  

• Автор
преди 1 час, DarkEdge написа:

А в BIOS разрешена ли е LAN картата?

В BIOS също търсих, обаче там нямам такава опция. Ето и снимка:

76779607_743555996142705_1619797703951122432_n.jpg.12bdc727d8a9b42ad731730e6981e0da.jpg

преди 5 часа, nvidiati написа:

Възможно ли е проблемът да идва от нея?

Вероятно лан порта на мрежовата карта е изгорял. Имах такъв проблем, само че на комп. 

Тия от сервиза ако не могат да разберат,кога една ланка е повредена... Направо да вземат да продават картофи... 

• Автор
преди 23 минути, Zaza Zaraza написа:

Вероятно лан порта на мрежовата карта е изгорял. Имах такъв проблем, само че на комп. 

Тия от сервиза ако не могат да разберат,кога една ланка е повредена... Направо да вземат да продават картофи... 

Повредена е. Досега четох, че ако се пусне през Линукс, може да се установи дали има проблем или не. Е.. буутнах Линукса и резултата е абсолютно същия.. И там не засича нищо. Ще поръчам нова платка. Пак добре, че не е нещо по-фатално, че ми гърми главата и парите ще идат на вятъра, дето съм дал, а сега колкото и да не ми се иска, докато дойде новата платка да я сменя ще си карам с Wi-fi. А тия от въпросния сервиз се водят, че са най-компетентните в нашия град, смятай положението какво е значи. Все пак благодаря на всички, които се отзоваха. Можете да изтриете темата. 

Връщаш се в сервиза и правиш рекламация на ремонта.

Ако LAN картата е изгоряла при теб - трябваше в протокол да е вписано това.

Ако при разглобяването за скъсали част от лентовия кабел между малката платка и дънната платка, с какво закупуването на втора платка ще ти помогне?

• Автор

За това не се бях сетил, че може да са скъсали лентовия кабел, а протокол въобще и не са ми давали. Все пак направих каквото DarkEdge ме посъветва, върнах го в сервиза сутринта, за да установят откъде идва проблема и чакам за отговор в момента. 

• Автор

Такаа... Онзи ден, като занесох лаптопа в сервиза, ми се обясни, че те не откриват проблем или, че ако има някакъв проблем, то той не е бил причинен от тях... И ми го върнаха. Вследствие аз реших да го занеса в друг сервиз, за да видя какво ще ми обяснят. И какво се оказа? Оказа се, че наистина е било от лентовия кабел и по време разглобяването, или когато са го сглобявали,  ''по невнимание'' са счупили едното краче на кабела. И така се оказах с 60 лева изгорял. Оказа се също, че само при копчето за включване ми е бил проблема, а не както ми се обясни от въпросния сервиз, в който го занесох първия път, че може да е изгоряло нещо от дънната платка. И това е всичко. "Претупали" са го на бързо, колкото да си вземат парите и въобще не са свършили никаква работа. Не мога да обясня в момента колко съм ядосан и разочарован. Не искам да споменавам името на въпросния сервиз, но не може да си една от водещите фирми в бранша и същевременно така да се подиграваш с клиентите си. Просто съм изумен. Това e. Сега ще поръчвам нова платка с нов лентов кабел.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.