Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми замръзва/виси

Featured Replies

Добър вечер,преди около 4 месеца псотроих компютър с помощта на баща ми. 

Забелязах, че когато играя определени игри (Assasins Creed Oddysey, LA Noire) той замръзваше след около 20-30 минути от геймплей. Играя и други игри като например Tomb Raider 2013 и Metro Redux, но при тях не се изявява този проблем. 

Вече от месеци се опитвам да оправя този проблем като вече съм изгледала почти всички клипчета в YouTube и съм прочела поне първите две страници на гугъл по въпроса. 

Опитахме да разменим Sata кабелите, да ъпдейънем Sata драйверите като ги вземем директно от Intel, а не от Windows, ъпдейтнахме Bios-а няколко пъти, тествах си рам паметта с Memory diagnostic, disable-нах Link state power managment в power options, също както и сложих power settings на 'High performance', ъпдейтнах firmware-а и даже следвах тези стъпки на самите Microsoft, защото преди да замръзне играта ssd-то ми скача на 100% и спира да чете и пише за 20 секунди при което всичко замръзва докато не го изчакам да се 'оправи' само.

Според мен това се случва само на тежки игри и ssd-то ми не може да издържи или има някакъв конфликт и се изключва и даже изчезва (не винаги) от Task Manager. 

Някой има ли идея какво се случва и как мога да го оправя? 

Може SSD диска да е дефектен. Какво ти е захраването - марка/модел? Марки/модели на останалите компоненти - дъно, CPU, RAM, SSD? Температури на компонентите - GPU, CPU - преди и по време на замръзването какви са?

Изключи автоматичното управление на виртуалната памет
Какви грешки има регистрирани в eventvwr - под system и под Application

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Може SSD диска да е дефектен. Какво ти е захраването - марка/модел? Марки/модели на останалите компоненти - дъно, CPU, RAM, SSD? Температури на компонентите - GPU, CPU - преди и по време на замръзването какви са?

Здрасти, мерси за бързия отговор 

И аз мислех така, затова писах директно на производителя като поисках да го RMA-на. Те ми казаха да си изтегля програмата CrystalDiskInfo и да им снимам резултати те си.. Направих го и те ми казаха, че няма никакви 'ерори' затова, не могат да ми помогнат. 

Компонентите ми са:

Ryzen 3700x stock cooler (без овърклок) 

Gigabyte x470 Gaming WiFi 7 rev 1.1

Corsair RGB Pro 2x8GB 3200mhz (XMP profile 1) (без овърклок) 

Gigabyte RTX 2080 Gaming OC (без ръчен овърклок) 

Drive 1 C- Samsung 970 Evo Plus 256GB

Drive 0 D-Goodram cx400 512GB

CoolerMaster H500p 

AOC 1440p 31.5 144hz монитор, не му помня модела. 

Всичко това върви на Windows 10 pro

Edit:Температурите ми са добри Gpu-то никога не е надвишавало 68 градуса, а Cpu-то 65. Вс друго изглежда нормално от 30 до 40 и нещо градуса. 

Пусни тест на скоростите на SSD диска - примерно с това:

https://www.techspot.com/downloads/6014-as-ssd-benchmark.html

И виж какви са скоростите на четене/запис, дали има засичания при теста или забавяне. Също не са ясни температурите на компонентите по време на товар. Имаш 2 SSD диска - кой ти прави проблем, пробвай с другия дали пак ще е същото - премести играта/игрите, които засичат. Ryzen 3700x не е много добра идея да се ползва със стоковото захранване. Няма и даден точен модел на захранването.

• Автор
преди 5 минути, DarkEdge написа:

Прощавай, но сега не мога да проверя, но знам, че имаше един с Kernel power, но това се случи когато ни спря тока за малко. 

Не знам дали това ще е полезно, но съм виждала erorrs, когато влизах в Event Viewer, не си спомням какви точно бяха, но пишеше нещо за disk..

Ще пратя снимки утре. 

преди 4 минути, Raze написа:

Пусни тест на скоростите на SSD диска - примерно с това:

https://www.techspot.com/downloads/6014-as-ssd-benchmark.html

И виж какви са скоростите на четене/запис, дали има засичания при теста или забавяне. Също не са ясни температурите на компонентите по време на товар. Имаш 2 SSD диска - кой ти прави проблем, пробвай с другия дали пак ще е същото - премести играта/игрите, които засичат. Ryzen 3700x не е много добра идея да се ползва със стоковото захранване. Няма и даден точен модел на захранването.

Моя грешка захранването е на Seasonic 750px 750w Platinum

Според HWinfo Samsung ssd-то е качвало максимум 59 градуса а второто винаги е било една и съща температура 33.. Може ли някой сензор за температурата му да не работи правилно и да прегрява? 

И това е полезна информация, но не това исках. Прочети пак коментара ми по-нагоре за температурите.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

И това е полезна информация, но не това исках. Прочети пак коментара ми по-нагоре за температурите.

Тествала съм го с Samsung Magician, там те си имат benchmark тест и изглеждаше добре над 400 mb/s и benchmarka вървеше около 5 минути. 

Но обещавам утре да инсталирам тази програма и да ви покажа резултатите. 

Искам само да добавя, че през първите 20 минути колкото и да натоварвам системата всичко върви супер. (пробвала съм 'да го накарам да замръзне' с отваряне на файлове на ssdто и да го накарам да мисли като се телепортира навсякъде) но това просто не става докато не измине това определено време. 

Пусни играта и я остави така, виж дали след 30 мин. отново ще се случи проблема.

Ако играта е на различен от зареждащия OS диск сложи я на него и пробвай отново.

Пробвай да пуснеш аудио файл намиращ се на диска с играта който да се върти без спиране (може и да я цяла папка с различни файлове).

Пробвай да играеш 15 мин. да излезеш от играта и отново да влезеш за още 15 мин. - има ли разлика 2 х 15 спрямо цяло 30?

Определените игри легални ли са?

power options > спиране на дисковете какво е зададено?

Когато замръзне играта - какво следва след това?

• Автор
преди 16 часа, DarkEdge написа:

https://imgur.com/a/BWOWkbh  уоу,не знаех,че имам толкова ерори

Прочетох онлайн и засега предпочитам да не пробвам с изключването на автоматичното уравление на вп

Тази грешка не дава особена информация, просто пише, че приложението е "увиснало". Другото са просто информативни логове, не са грешки. Дай снимка от windows logs/system, където казваш, че имало грешки с дисковете.

преди 16 часа, YD Channelfun (YDChannelFun) написа:

Не знам дали това ще е полезно, но съм виждала erorrs, когато влизах в Event Viewer, не си спомням какви точно бяха, но пишеше нещо за disk..

Пробва ли да инсталираш/копираш играта на другия диск и да я стартираш и тестваш от там?

преди 23 минути, YD Channelfun (YDChannelFun) написа:

Прочетох онлайн и засега предпочитам да не пробвам с изключването на автоматичното уравление на вп

1. Явно не правиш разлика между изключване изобщо и изкл;ючване на автоматичното управление.
Стартирай systempropertiesadvanced, кликни на бутона [Settings...] под етикета Performance, кликни на раздел Advanced,  бутон [Change...], махни отметката на Automatically manage paging file size for all drives и сложи отметка на System managed size като толкова те е е страх от промени. Кликни на [Set] > [OK]. Може да поиска рестарт - съъгласи се.
Vm-Custom-Settings-1.jpg.webp, buton
2. Копирай от папка C:\Windows\System32\winevt\Logs файловете
Application
System
на десктопа и направи архив с тях. Качи архива на https://dox.abv.bg/ и дай линк към качения архив.

Ползваш ли bluetooth USB устройство на тази машина? Пробвай временно да поработиш без този контролер.
Стартирай comexp.msc и навигирай в левия панел:
Component Services
>Computers
>>My Computer
>>>DCOM Config - кликни на тази папка - може да се появи съобщение, че някой сървър не е регистрииран - потвърди с [Yes]
Рестартирай машината.

YD Channelfun,  писал си че си ъпдейтнал биоса, но сега с последния ли си и дали си спазил инструкциите от сайта на гигабайт.

https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/X470-AORUS-GAMING-7-WIFI-rev-11/support#support-dl-bios

Пробвай да намалиш честотата на RAM-a. Избери 3000MHz или ако има някой профил в биоса за такава или по-ниска честота на рама. Понякога биоса трябва да се "обучи" да ползва RАМ-а който ползваш. Ако настройката в биос е на AUTO за RAM-а, включи го на MANUAL и ти избери 3200 или 3000.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.