Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за видео карта

Featured Replies

Здравейте,

Имам нужда от съвет относно закупуването на нова видео карта. Искам да взема видео карта за тази система: HP EliteDesk 800 G1 Tower (CPU: 4570; 8GB ), стар 1080p монитор. Не може да се смени захранването и няма допълнителен кабел за видео, следователно ще трябва да се захранва от шината. Ще ми се да може да се използва възможно най-дълго. Спрял съм се на gtx 1650. Кой от наличните варианти би бил най-добър? Ще се купува от newegg.ca или canadacomputer.com. Бюджет: 250 преди данъци и доставка.

Благодаря предварително!

Може да се помисли кой вариант е по-добрия.

Карта без допълнително захранване или такава с допълнително, като ползваш свободен захранващ куплунг и преходник. Говоря за карта с един и същ графичен чип. Съображения - колко точно ток може да пусне видео слота на тази маркова машина. Не би било лошо да се види какво точно пише на етикета на захранването както и този монитор с какви видео входове е.

Принципно са пуснали ама не е на същите пари, на запад е +$10 спрямо 1650, а тука нашите търгаши поне за сега му искат повече от 100 лева отгоре

И аз съм горе долу в подобна ситуация, искам да пробвам разни неща различни от игри, а и не ми се купува ново ПЦ. Трябва ми nVIDIA, най-евтиното за проба. 

И от GTX 1650 по- ново и евтино няма.  Знам, че много я плюят, че нямала стойност, че Радеон 570 била по- добре за по- малко пари, но това изглежда е положението. 

И все пак, доколкото разбирам е по- добре от 1050 TI. Набелязал съм една от emag, стои в количката Asus GeForce GTX 1650 DUAL OC, 4GB за 315 лв. Проверил съм, че не изиска допълнително захранване.  Моето е 400W.  По спецификации мин. препоръчително е 300W

Някой ако има съображение против ще съм благодарен. 

$150 е препоръчителната цена, в amazon.co.uk e точно колкото тука (средно)

Поръчах я вече, ако накой има нещо против нея, ще черпя другия път 

преди 4 часа, trifa написа:

HP EliteDesk 800 G1 Tower

преди 2 минути, Roujin Z написа:

Всъщност ако не говорим за маркова сглобка и захранването ти е читаво не е нужно да се ограничаваш.

Благодаря Ви за отговорите, захранването ми е Фортронче APN 400W 85+ . Случи се тъй че съм в по- дълъг болничен и имам компактно време, което мисля да използвам да си поиграя с разни щуротии от тия новите, а нямам GPU. Набелязал съм едно RASA (NLP), Mashine learning . Повлиян съм от един гайд Този.

Спадам в категорията 

Цитат

I want to try deep learning, but I am not serious about it: GTX 1050 Ti (4 or 2GB). This often fits into your standard desktop and does not require a new PSU. If it fits, do not buy a new computer!

изчетох доста по темата за хардуера в тази сфера, разбрах че за любителски работи Клауд услугите не си струват, на интел решенията със стиковете още не са пробили, така че пак Gpu -то остава. Тия 16xx Туринг , ама особено най - евтината няма нищо. И все пак е една полу стъпка напред , спрямо 1050 , та за това. Като дойде, тъкмо ще разбера

• Автор

@MicraNTпусни отделна тема, за да не става объркване

@Roujin ZЩе проверя по-късно захранването, но по спомени е 320W. 

@plamen_petrov_80Няма молекс това захранване, мониторът е HDMI.

Въпросът е коя е най-добра, или са горе-долу еднакви и е важно само да се хване в кутията и да няма допълнително захранване?

Коя е по- добра. Най- евтината. Спрях се на асуса, понеже четох че са роботизирали линията, няма човешка намеса, Всички карти са тествани 144 часа. Вентилаторите имат антипрахов сертификат. За OC (това, че са фабрично овърклокнати) всички се разпростират до ограничението на захранването от PCIe слота. Чипът на всичките 1650 е 117. 

• Автор

Захранването е 320W. Ето и снимка

PSU.jpg

Прочетох една статия от TechSpot Discrete GPU on a Cheap OEM PC: Does it Make Sense? Testing with the Brand New GTX 1650, където се сравнява  работата на картата точно с твоята машина 

HP EliteDesk 800 G1 и по- съвременна тестова. Оказва се, че заради ограниченията от захранването и дънната платка на HP-то  и процесора и картата са спънати доста. 

Краткият отговор е че ще работи, но далеч от възможностите си, особено на ОЕМ бизнес машини

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.