Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

BIOS MODDING for NVIDIA

Featured Replies

Притежавам видеокарта Nvidia Geforce GT 545 OEM 3GB DDR3 192 bit. Интересува ме дали могат да се отключат още CUDA ядра, за да станат от 144 до 192 както е при Gf GT 550ti, която е със същото ядро (GF116), но е с DDR5. Не става дума за овърклок, а за модинг на БИОС-а, при който да използвам 192 вместо сегашните 144 ядра. Някой опитвал ли е нещо подобно?

Едва ли ще е толкова просто. Различен по обем памет, различни контролери и така нататък. Най-много да я брикнеш, въпреки че за такава стара карта няма да е кой знае каква загуба.

Евентуално може да пробваш някои от тези BOS-и, но си направи backup на текущия, преди да флашваш. Добре ще е системата да има още една основна видеокарта (може и вградена):

https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=NVIDIA&manufacturer=&model=GTX+550+Ti&interface=&memType=&memSize=&since=

Има един BIOS с 3 GB VRAM.

Пускаш nibitor и започваш да ровиш на свой риск в дъмпнат bios

Но ми направи впечатление, че точно този модел карта не е дискутирана за модване в мрежата.

• Автор

Подходящ БИОС от GTX 550Ti с DDR3 памет е само един екземпляр:

https://www.techpowerup.com/vgabios/116572/club3d-gtx550ti-1536-110926 .

Направи ми впечатление, че честотата на ядрото в нейния БИОС 900 МХц е твърде висока, а тази на паметта (600 МХц) пък е твърде ниска. NiBiTor не ми дава възможност да редактирам тези настройки (с редактирането на БИОС-а на текущата GF GT 545 проблеми няма)

Най-сигурно е да направиш бакъп на твоя vBIOS с nvflash и този файл да редакташ.
Друга специфика е, че може нови версии на nibitor да не се разбрат със стари карти. Така, че може да се наложи да си теглиш и по-стари инструменти.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Най-новата версия на NiBiTor (6.0.6) разпознава видеокарти до GF GTX 590. Няма смисъл да бъзикам оригиналния БИОС на 545-ката понеже в него липсва възможността за отключване на още CUDA, единственото което NiBiTor ще позволи е овърклок. Но аз съм инсталирал MSI Afterburner с който предпочитам да овърклоквам, понеже е по-безопасно. Така че ми остава само да намеря начин да настроя БИОС-а свален от 550ti на нужните честоти (пак ще отбележа, че с NiBiTor засега не се получава - явно ще търся друга програма). Благодаря за помощта, ще ви информирам дали се е получило.

Ако проблема са само честотите, можеш после да си ги увеличиш, нали?

Аз лично бих си ползвал картата така, ако не ми върши работа - продаваш като работеща и сменяш с нова/различна.

преди 27 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако проблема

преди 5 часа, Джовани Тодоров написа:

Интересува ме дали могат да се отключат още CUDA ядра, за да станат от 144 до 192

Трудно ще остане без карта, освен ако няма вградена и му е единствена. Винаги може да си флашне друг или оригиналния BIOS.

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Колко ефект реално ще даде това ...

Много за видеообработка ползваща CUDA.

Той сам да си прецени, аз просто изказах моето мнение.

Аз бих разгледал всички варианти преди да действам, а ако е само за спорта там вече смело напред!

Весела Коледа!

• Автор

Всъщност целта ме е именно по-бърза видеообработка. Но изглежда ще е по-добре да сменя картата с друга. Благодаря на всички и желая весели празници

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.